Drugi športi

Podelili bodo nagrade najboljšim slovenskim športnikom v letu 2019

Ljubljana, 17. 12. 2019 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Društvo športnih novinarjev Slovenije bo tradicionalno, že 52. po vrsti, izbralo najboljšo športnico, najboljšega športnika in najboljšo športno ekipo leta v Sloveniji. Lani sta bila za najboljša športnika izbrana športna plezalka Janja Garnbret in košarkar Luka Dončić.

Športna plezalka Janja Garnbret je lani osvojila naslov najboljše slovenske športnice v letu 2018.
Športna plezalka Janja Garnbret je lani osvojila naslov najboljše slovenske športnice v letu 2018. FOTO: Miro Majcen
Društvo športnih novinarjev Slovenije bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani na tradicionalni prireditvi Športnik leta podelilo priznanja slovenskim športnicam in športnikom za njihove izjemne uspehe v iztekajočem se letu. Kdo bo nasledil lanske slavljence, bo znano po osmi uri zvečer. Lani sta si naziva najboljših prislužila takrat še devetnajstletna najstnika, košarkarski zvezdnik Luka Dončić in športna plezalka Janja Garnbret. Jadralna posadka v razredu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol je postala najboljša ekipa lanskega leta, priznanje za obetavno športno osebnost leta je prejel kolesar Tadej Pogačar.

Letošnji podeljevalci bodo uspešni Slovenci, ki so s svojim delom pustili velik mednarodni pečat na številnih področjih. Med tistimi, ki bodo v dvorani, bosta tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in slovenski predsednik Borut Pahor. Predsednik Pahor bo dve uri pred tem za najboljše slovenske športnike v predsedniški palači pripravil tudi tradicionalni sprejem ob koncu leta. Uro pozneje se bodo najboljši slovenski športniki in drugi ugledni gostje sprehodili po modri preprogi v Cankarjevem domu.

Voditelja bosta, tako kot lani, športni novinar Saša Jerkovič in igralka Ajda Smrekar, pripravljen je tudi zabavni program. Podelitev je prvič potekala leta 1968, ko sta bila najboljša telovadec Miroslav Cerar in atletinja Marjana Lubej.

Slovenski košarkar Luka Dončić je bil športnik leta 2018.
Slovenski košarkar Luka Dončić je bil športnik leta 2018. FOTO: Profimedia
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
17. 12. 2019 18.10
+6
Primož Roglič, brez dvoma!
uporabnica1
17. 12. 2019 09.37
+13
Roglič in Garbnret, edino pošteno!
gasilec78
17. 12. 2019 09.32
+22
Roglič, Garnbret in odbojkarska reprezentanca. Vse drugo bi bilo zame veliko presenečenje.
Kairos22
17. 12. 2019 09.30
-3
Kul podelitev