Drugi športi

Pogačar: Nisem pripravljen, govoril bom iz srca

Pariz, 18. 07. 2021 22.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, N.M., M.F.
Komentarji
7

Že drugič v zadnjem letu je na Elizejskih poljanah odmevala slovenska Zdravljica. Tadej Pogačar se je v prvih odzivih z zmagovalnega odra pošalil, da bi že lani moral spisati govor, pa ga ni znal, ravno zaradi tega se je tudi letos odločil, da bo govoril iz srca. Čestitke so poleg družine in prijateljev prispele tudi od drugod.

Več videovsebin
  • Izjava Tadeja Pogačarja po končanem Touru
    01:11
    Izjava Tadeja Pogačarja po končanem Touru
  • Izjava Andreja Hauptmana po končanem Touru
    02:09
    Izjava Andreja Hauptmana po končanem Touru
  • Luka Mezgec po končanem Touru
    01:48
    Luka Mezgec po končanem Touru
  • Matej Mohorič po končanem Touru
    02:53
    Matej Mohorič po končanem Touru

 

"Moram reči, da biti v rumeni ni lahko, ampak je zelo lepo. Po prvem tednu sem vzel rumeno majico, kar pomeni dva tedna več medijskih obveznosti. Vzame ti dragocen čas, ampak vseeno sem užival v teh dveh tednih in to naredi vse skupaj lažje," je po koncu današnje etape dejal dvakratni zmagovalec Toura Tadej Pogačar. "To je nekaj neverjetnega. Ne vem, kako bi opisal. Že lani je bilo tako, četudi je letos čisto drugače. To je nek drug svet. Ne znam razložiti, kako je drugače, letos je bilo to še nekaj bolj posebnega. Uživam v vsakem trenutku," je besede iskal 22-letnik s Klanca pri Komendi.

Tudi svoji domači vasi je namenil nekaj besed, potem ko je slišal, kako so vsak dan stiskali pesti za svojega sovaščana. "Hvala vsem Komendčanom, res sem presrečen, da sem odraščal v Komendi. Res je lepa vas, vedno vlada dobro vzdušje. Hvala vsem, ki so navijali zame, ampak sploh Komendčanom." Zahvalil se je tudi vsem, ki so ga podpirali, stali ob strani in mu svetovali, odkar se je začel ukvarjati s športom.

"Lani bi moral spisati govor za prvo zmago na Touru, ampak ga nisem znal. Zato sem se tudi letos odločil, da bom govoril iz srca. Zares hvala vsem, da ste prišli sem in nas podprli v teh treh tednih. Zahvalil bi se tudi francoskemu občinstvu in navijačem z vsega sveta. Fantastično je bilo dirkati na letošnji trasi Toura," je v prvi izjavi z odra za zmagovalce na Elizejskih poljanah dejal Pogačar. "Po lanski sezoni smo sem prišli z izjemno ekipo UAE Team Emirates in res ne morem opisati, kako vesel sem, da sem del te družine. Kar topi se mi srce. Z mano so bili vsak dan. Vse leto smo se pripravljali na Tour. Zelo sem vesel in v čast mi je biti del te ekipe in popotovanja. Ne bom pa jokal," je še dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je bilo zahtevno leto zaradi covida-19 in res upam, da bomo naslednje leto tukaj brez mask. Moram se zahvaliti tudi organizatorjem, ki so opravili odlično delo z mehurčki, da smo lahko tukaj zdravi in varni. Seveda ne smem pozabiti svoje družine, ki je tukaj z mano, tako kot tudi punca in prijatelji. Upam, da sem povedal dovolj. Sem super zadovoljen," je še pristavil, ko ga je na Elizejskih poljanah poleg družine spremljala v rumeno odeta partnerka Urška Žigart, sicer profesionalna kolesarka ženske ekipe BikeExchange.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čestitke pa so poleg družine in prijateljev prispele tudi od drugod. Francoski športni časnik L'Equipe, ki je uradni medijski partner Toura, je ob koncu dirke v nedeljo zvečer na svoji spletni naslovnici objavil fotografijo Pogačarja z velikim pripisom "Neizprosni Pogačar". Časnik pri tem izpostavlja, da je mladi Slovenec pokazal izjemno predstavo. Njegova nadvlada na dirki pa bi tako po mnenju časopisa lahko trajala še dolga leta. Novica o Pogačarjevi drugi zaporedni zmagi na dirki po Franciji je bila med glavnimi novicami dneva na agenciji Reuters. Ta je v naslovu Pogačarja poimenoval "Mali kanibal" in ga tako primerjala z legendarnim Belgijcem Eddyjem Merckxom, ki je na Touru slavil petkrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijanski športni časopis Gazzetta dello Sport pa je Pogačarja imenoval za "kralja Toura". Današnja zadnja etapa je bila po pisanju najbolj znanega italijanskega športnega medija zmagovita parada za dvojnega zmagovalca. Britanski BBC na svojih spletnih straneh danes sicer uvodni del poročanja o Touru namenja britanskemu sprinterju Marku Cavendishu, ki mu na današnji etapi ni uspelo zabeležiti 35. etapne zmage, s čimer bi prehitel Merckxa z največ etapnimi zmagami v zgodovini. A je britanski javni medij nato velik del članka posvetil "Predsedniku Pogačarju". "Pogačar je preprosto dominiral na tem Touru. V gorah ni imel pravih tekmecev, v prvem kronometru v peti etapi pa je odpihnil vse ostale. Dvaindvajsetletniku dinamika dirke in njegovi konkurenti niti enkrat niso povzročali težav," je zapisal BBC.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob uspehu Pogačarja, ki si je na družbenih omrežjih prislužil številne čestitke in pohvale, pa ni ostal neopažen tudi širši uspeh slovenskih kolesarjev na Touru. Tako je zadnji dan dirke veliko pozornosti požela gesta trojice Slovencev na dirki - Pogačarja, Mateja Mohoriča in Luke Mezgeca - ki so se ob uvodu etape s poziranjem s številko 11 v rokah poklonili Primožu Rogliču

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta je po poškodbi zaradi padca dirko končal v prvem tednu. Posnetke geste so delili tudi prireditelji največje kolesarske dirke na svetu, ki so na uradnem profili na Twitterju zapisali, da je trojica slovenskih kolesarjev slavila slovenske uspehe, ne da bi ob tem pozabila na Rogliča.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pepe bolcev
19. 07. 2021 10.21
+4
V lanskem in letosnjem govoru sem pogresal, da ni cestital in se poklonil tekmecem.
RUBEŽ
19. 07. 2021 08.58
+2
Bravo, Tadej. LEGENDA si že pri teh letih. Le tako naprej, samo da ne bo poškodb.
Nikdar več
18. 07. 2021 21.44
+2
Še 22.etapo ima pred sabo - (Saint) Ursula - (Mont) Zhigarté.. 😉
NejkoSLO
18. 07. 2021 21.45
Z0r98xyw
18. 07. 2021 21.35
+6
Pogi car in nihče drug
slovenka62
18. 07. 2021 21.26
+10
Bravo hvala za vse lepe trenutke in doživetja.👍👍
pomlaq1
18. 07. 2021 21.22
+9
Bravo,bravo in se enkrat bravo,cestitke tudi ostalim nasim fantom...super ste