Drugi športi

Pogačar o Kolumbiji: Bolj uživajo kot mi, pa imajo dosti manj!

Ljubljana, 23. 11. 2022 20.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar z nestrpnostjo pričakuje nastop na nedeljskem dobrodelnem kriteriju BeKing v Monaku. V kneževino se je vrnil po oddihu v Kolumbiji, kjer so se ga dotaknili številni dogodki. Poleg športnika s Klanca pri Komendi bo za dober namen dirkal tudi Matej Mohorič (Bahrain Victorious).

Kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar si je z zaročenko Urško Žigart po koncu izjemno naporne, a znova neskončno uspešne sezone, baterije napolnil v Kolumbiji. Kot gost kolumbijskega kolesarskega zvezdnika Rigoberta Urana je nastopil na Giro de Rigo, nato pa spoznal Kolumbijo in način življenja v državi z več kot 51 milijoni prebivalcev. Kar je videl, se ga je močno dotaknilo, določene stvari bo pomnil celo življenje. Priznal je: "Bolj uživajo kot mi, pa imajo dosti manj!"

Skupaj s partnerko sta se že vrnila v Monako, kjer sta v zadnjih dneh trenirala in se pripravljala na začetek novega tekmovalnega leta, saj tako ekipa Združenih arabskih Emiratov kot BikeExchange Jayco, za katero nastopa Žigartova, v kratkem začenja s prvim pripravljalnim kampom. A še pred tem se bosta oba udeležila dobrodelnega kriterija v kneževini, kjer jima bodo na startu družbo delali številni mojstri vrtenja pedal. 

Kriterij Beking bosta lahko v nedeljo od 16.00 spremljali na Kanalu A in VOYO.

V dresu Ineos Grenadiersov bo nastopil nekdanji zmagovalec dirke po Franciji Geraint Thomas, v TotalEnergies bo nastopil trikratni svetovni prvak (cestna dirka) Peter Sagan, nastopil bo legendarni Philippe Gilbert in številni drugi. Tudi prvi Slovenec, ki se lahko pohvali z zmago na najdaljšem spomeniku Matej Mohorič. Lanski zmagovalec dobrodelnega kriterija Primož Roglič se bo preizkušnje udeležil kot podpornik projekta, saj še vedno okreva po operaciji ramena. 

Glasujte za najboljši portal v regiji.
Glasujte za najboljši portal v regiji. FOTO: 24ur.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apoteka
24. 11. 2022 08.16
-2
Seveda,pa ta raste koka.