Drugi športi

Pogačar: Premagati prvega kolesarja sveta je nekaj posebnega

Pokljuka, 28. 06. 2020 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ervin Čurlič, J.K., STA
Komentarji
9

Tadej Pogačar je veliki zmagovalec državnega prvenstva v vožnji na čas, potem ko je v novem tesnem obračunu tokrat potegnil daljši konec v boju s Primožem Rogličem. Zvezdnik Jumbo-Visme je rojaka iz vrst ekipe UAE sicer pred tednom dni ugnal na cestni preizkušnji DP.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Tadej Pogačar proti Primožu Rogliču izenačil na 1:1
    02:22
    Iz 24UR: Tadej Pogačar proti Primožu Rogliču izenačil na 1:1
  • Pogovor z zmagovalcem Tadejem Pogačarjem po dirki DP v vožnji na čas
    03:39
    Pogovor z zmagovalcem Tadejem Pogačarjem po dirki DP v vožnji na čas
  • Pogovor s Primožem Rogličem po dirki DP v vožnji na čas
    03:39
    Pogovor s Primožem Rogličem po dirki DP v vožnji na čas
  • Pogovor s selektorjem slovenske kolesarske reprezentance Andrejem Hauptmanom
    03:54
    Pogovor s selektorjem slovenske kolesarske reprezentance Andrejem Hauptmanom

 

"Res sem zadovoljen, da sem zmagal. Šlo je na tesno. Primož je šel isto fenomenalno in bila je res dobra borba. Presrečen sem, ker sem danes popravil, kar mi prejšnji teden ni uspelo. Premagati prvega kolesarja sveta je vedno nekaj posebnega," je STA po nedeljski preizkušnji citiral Tadeja Pogačarja.

"Recimo, da je (izid, op. a.) zdaj 1:1. Kapo dol Primožu in čestitke. Res je dober kolesar. V čast mi je, da lahko dirkam z njim, proti njemu in ga kdaj tudi premagam. Res bi lahko rekli, da je bil nov kolesarski praznik. Bilo je ogromno ljudi, res lepo je bilo voziti, ko toliko ljudi navija ob progi. Res super za kolesarstvo. Glede na trenutno situacijo je bilo to vse, kar sem lahko naredil. Tudi na Touru bomo verjetno menjali kolesa, tako da je bil to dober trening. Dal sem vse od sebe. Vedno bom dal vse od sebe in res sem zadovoljen," je še dodal kolesar, ki se v vseh pogledih močno približuje zmagovalcu lanske dirke po Španiji.

Pogačar (v sredini) ob moštvenemu kolegu Janu Polancu in dekletu Urški Žigart, ki je slavila v ženski konkurenci..
Pogačar (v sredini) ob moštvenemu kolegu Janu Polancu in dekletu Urški Žigart, ki je slavila v ženski konkurenci.. FOTO: Damjan Žibert

Roglič: Optimistično gledam naprej
Primož Roglič, ki je nastopil v barvah svoje ekipe Jumbo-Visma, ni bil preveč razočaran. Priznal je, da je v zaključku malce bolj "trpel" in da se je poznal dolg premor. Prav tako ni želel iskati izgovorov zaradi izgubljenih sekund ob menjavi kolesa.

"Ni bilo slabo. Nek start je. Vse čestitke danes Tadeju. Bil je najmočnejši in je zasluženo zmagal. Sam lahko optimistično gledam naprej in počasi začnem s pripravami na dirke," je zbranim medijem povedal Roglič. "Rekel bi, da sem izgubljal po celi trasi, saj se nisem najbolje počutil. Težko se je spet privaditi na tekmovalni ritem. To je bila prava preizkušnja. Če v zadnjih dveh mesecih nisem naredil niti enega intervala daljšega od štirih minut, je bilo tole kar 'lušten' zalogaj za opraviti. Šel sem na polno, potem pa malce bolj trpel do konca. Po vojni je lahko razglabljati, kako in kaj storiti z menjavo kolesa. Ampak dejstvo je, da če bi bil močnejši in bi bolj pritiskal na pedala, bi se izšlo meni v prid."

Polanc: Kar bi bilo več, bi bilo že presenečenje
Jan Polanc, ki bo na letošnji dirki po Franciji eden glavnih zaveznikov Pogačarja v ekipi UAE, je bil prav tako zadovoljen, tako zaradi lastne predstave kot zaradi zmage moštvenega kolega.

"Počutil sem se v redu in postavil svoj tempo in končal tako, kot sem načrtoval. Najbolj realno je bilo, da posežem po tretjem mestu, kar bi bilo več, bi bilo že presenečenje. Moj cilj sem izpolnil, zadovoljen pa sem, da je uspelo Tadeju, ki je del naše ekipe in je s tem vse izpadlo tako dobro," je dejal Polanc.

Žigartova z nestrpnostjo odštevala sekunde
Veliko pozornosti je bila deležna tudi zmagovalka dirke članic, Urška Žigart, sicer srčna izbranka zmagovalca v moški konkurenci Tadeja Pogačarja. Članica ekipe Ale BTC Ljubljana je priznala, da je z napetostjo spremljala razplet pri moških, kjer je Pogačar tokrat slavil sladko zmago.

"Dneva forma je bila, šlo je, vseeno pa bi bilo dobro, če bi bile še ostale punce na startu, da bi se lahko primerjale. Tako pa bodo mednarodne tekme pokazale, kje smo," je STA citiral Žigartovo, ki je priznala, da je z napetostjo spremljala razplet dirke članov. "Bila sem živčna zaradi Tadeja. Na koncu sem odštevala sekunde in se je izšlo. Po Krvavcu ni bil siten, ampak je dejal, da je najboljši zmagal. Vseeno je računal, da bo danes on najmočnejši," je razkrila.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Praškovarit
29. 06. 2020 08.59
+2
Rogla se je zakajlu , ker ni kolesa menu.
Praškovarit
29. 06. 2020 08.58
+2
zanimivo, da sta oba zmagala (Urška in Jan)
sakala1
28. 06. 2020 19.21
-5
ma dej mi pritisk nabijat s takimi komentarhi.Rogla ma mikro organizme v seb da poka to je tampirana bomba za na tur.Sam še čakamo kdaj ga bo odneslo na cilj pred vso glavnio z zasledovalci vred.On ježe zmagovalec tura sam še ne ve.boste pol rekel kako sem prav napovedal.
Komendator
28. 06. 2020 20.14
+7
Ti si velik strokovnjak, poln argumentov,...😂😂
sakala1
28. 06. 2020 19.15
-4
ma dej perun ne prodajaj buč tukej vse je jasno da mu ceno nabija.ma kakšen NBA pa Donćić.dej se mal razjasen kak pojem pa kaj he biznis v biciklizmu
motorist_mb
28. 06. 2020 18.30
+41
Oba sta carja!
sakala1
28. 06. 2020 18.14
-11
ma dej vsi vemo da mu je pustu Rogla vsaj mal veselja
Perun
28. 06. 2020 18.19
+36
To kar dela Tadej pri 21-tih je podobno kot Dončić v NBA! Samo nebo je meja!
uporabnica1
28. 06. 2020 17.50
+33
Bravo vsem 👏👍