Kolesarstvo

Pogačar zaznamoval kolesarsko leto 2022

Ljubljana, 18. 10. 2022 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska prevlada v kolesarskem svetu se nadaljuje tudi v letu 2022. Tadej Pogačar je tekmovalno leto sklenil na 1. mestu lestvice Mednarodne kolesarske zveze (UCI), kjer vztraja že 65 tednov.

Kolesarska elita je tekmovalno leto začela z nalogo, kako z vrha sklatiti Tadeja Pogačarja. Član ekipe Združenih arabskih emiratov pa se ni oziral na cilje tekmecev, ampak gledal nase, na ekipo. Kjer koli so se pojavili na startu, so bili pod lupo. Kako ne, ko pa je po zmagi na preizkušnji po Združenih arabskih emiratih nadaljeval izjemno. Zmagal je Strade Bianche, zatem še Tirreno – Adriatico. Predvsem nastop na 'belih cestah' je bil nekaj, o čemer se je govorilo tudi ob koncu sezone.

Tadej Pogačar optimistično zre v prihodnost.
Tadej Pogačar optimistično zre v prihodnost. FOTO: AP

"To je bila ena najboljših kolesarskih predstav celotne sezone. Užitek je bilo spremljati ta nastop Pogačarja. Bil je neverjeten. Pa ne le tam, tudi na Flandriji, 'domačem dvorišču' Mathieuja van der Poela, kjer je bil vse do ciljnega sprinta v igri za zmago. Res je fantastičen," ni skoparil s pohvalami na račun športnika s Klanca pri Komendi nizozemski novinar spletnega portala wielerflits.nl Youri Ijnsen in se dotaknil Dirke po Franciji, preizkušnje, ki v svetu kolesarstva šteje največ: "Tadej Pogačar je bil boljši od Jonasa Vingegaarda, a pri Jumbo Vismi so bili po vseh težavah Pogačarjeve ekipe uspešnejši."

A bolj kot dejstvo, da je Pogačar po dveh zaporednih zmagah na Dirki po Franciji v letošnji sezoni moral predati rumeno majico Dancu Vingegaardu, je moč priljubljenega Pogija prišla do izraza v nadaljevanju tekmovalnega leta. Ni se zlomil, ker je ostal brez zmage na najprestižnejši dirki sezone, ampak nadaljeval izjemno. Brez želenega odličja na svetovnem prvenstvu, ampak s fantastičnim zaključkom sezone, ko se je ob jezeru Como od kolesarskih navdušencev za letos poslovil z zmago. In zdaj je že na poti v Združene arabske emirate, kjer se bo prvič srečal s prenovljeno zasedbo Združenih arabskih emiratov. "Se že veselim. Zelo sem vesel, da se nam je pridružil Domen (Novak), ki je že dokazal, česa je sposoben," optimistično v novo tekmovalno leto zre Pogačar.

Nagradna igra: komplet opreme ekipe UAE s podpisom Tadeja Pogačarja

Kolesarski navdušenci imate po končani sezoni svetovne serije priložnost, da osvojite eno od dveh lepih nagrad. Tadej Pogačar je podpisal bidon in kolesarsko 'musetto' oz. platneno vrečko za hrano. Podrobnosti najdete na uradnem Instagram profilu sport_24ur.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HauSSer
22. 10. 2022 15.14