Drugi športi

Pogačar pred zadnjo etapo ostaja v vodstvu, v cilju prvi Bennett

Abu Dabi, 26. 02. 2021 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
3

Tudi po šesti in hkrati predzadnji etapi kolesarske dirke po Združenih arabskih emiratih je Tadej Pogačar trdno v skupnem vodstvu. Tokratna ravninska etapa v dolžini 165 kilometrov ni prinesla spremembe na vrhu, slovenski kolesar v dresu moštva UAE je bil na cilju v glavnini, zmago po zaključnem sprintu pa je "odnesel" Sam Bennett.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar FOTO: AP

Včeraj je Tadej Pogačar na 170 km dolgi trasi od Fudžajre do gorskega cilja na Džabel Džajsu zasedel drugo mesto, v skupnem seštevku dirke pa je imel pred 6. etapo 45 sekund prednosti pred Adamom Yatesom, tretji Joao Almeida je zaostajal minuto in 12 sekund. 

Danes je bila na sporedu 165 kilometrov dolga etapa od Deire do Palm Džumejre. Glavnina kolesarske karavane je v cilj pripeljala v strnjeni skupini, etapno zmago je slavil Sam Bennett. Irec in član moštva Deceuninck-Quick-Step je slavil zmago pred Italijanom Elio Vivianijem (Cofidis) in Nemcem Pascalom Ackermannom (Bora-hansgrohe).

"Zares smo si želeli dobiti sprint in slaviti etapno zmago. Znova sem moral le slediti svojim moštvenim kolegom. V hitrem zaključku z bočnim vetrom vse ni šlo ravno gladko, saj so mnogi kolesarji spreminjali smeri in iskali boljše linije. Vseeno mi je moj moštveni kolega Michael Moerkoev pripravil odlično izhodišče za zadnjih 150 metrov. V zadnji etapi gremo po novo zmago," je po 51. zmagi v karieri in drugi letos na dirki po ZAE odločno dejal 30-letnik.

Pogačar je ohranil lepo prednost pred zadnjo etapo, saj ni prišlo do sprememb na vrhu razpredelnice, prednost pred Britancem in Portugalcem ostaja enaka in Pogačar lahko mirno pričaka zaključek dirke. Dirka po ZAE se bo namreč končala v soboto s sprintersko ravninsko etapo po Abu Dabiju, od Yas Mala do Abu Dabija, dolga pa bo 147 kilometrov.

"Smo dan bližje zaključku dirke in zadovoljen sem, kako se je končala današnja, saj je bilo sredi etape nekaj nestrpnosti zaradi bočnega vetra. Na srečo smo ostali skupaj in šlo je za običajno sprintersko etapo. Upamo na podoben razplet tudi v zadnji etapi," je povedal Pogačar.

"Dobro sem se počutil po četrtkovih naporih v gorah. Ne skrbi me pripravljenost, le izogniti se želim stresu in težavam v zadnji etapi," je pričakovanja pred zadnjim dnem razkril lanski zmagovalec dirke po Franciji. Etapo je zaključil na 24. mestu. Jan Polanc (UAE Team Emirates) je napredoval s 36. na 33. mesto (+15:31), član moštva BikeExchange Luka Mezgec pa s 96. na 92. (+39:57). Dvaintridesetletni Mezgec, sicer najboljši slovenski sprinter, je bil danes 88. Znova ni imel prostih rok, saj je delal za Avstralca Kadena Grovesa, ki je etapo končal na sedmem mestu. Polanc je v vlogi Pogačarjevega pomočnika prav tako končal v glavnini na 28. mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sbštajerec
26. 02. 2021 17.42
+5
Bravo Tamau tako se začne sezona
motorist_mb
26. 02. 2021 13.22
+2
Red Pogi rutinirano na distanci vse,bravo pubec.Samo ta Dubai pa to 100 let pred vsemi,zgradbe urejene,voda v nulo pa promet tud.Par rjuh je zijalo dirko samo ni to za njih,niso avti ali gliserji pa še svoje sportake poskrili pred kamerami,res respect njim 👍
motorist_mb
26. 02. 2021 13.23
+4
Pa še čestitka 24 ur za hitre podatke etap in želim naslednje dirke da ste tud zraun,bravo!