Drugi športi

Polančev Britof je postal 'rožnati'

Britof, 24. 05. 2019 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./Ž.L.
Komentarji
0

Jan Polanc je z izjemno vožnjo na 12. etapi slovite dirke po Italiji očitno tako navdušil svoje sovaščane z gorenjskega Britofa, da so se slednji odločili dopolniti zapis na prometnem znaku, ki označuje začetek vstopa v omenjeno naselje.

Znaku, ki označuje začetek kraja (v tem primeru Britofa), so tamkajšnji vaščani v čast odličnega dosežka Jana Polanca pripisali besedo 'rožnati'.
Znaku, ki označuje začetek kraja (v tem primeru Britofa), so tamkajšnji vaščani v čast odličnega dosežka Jana Polanca pripisali besedo 'rožnati'. FOTO: Nika Arsovski

Medtem ko slovenska kolesarja Primož Roglič in Jan Polanc naravnost navdušujeta na letošnji dirki po Italiji, kjer trenutno zasedata vodilni mesti v skupnem seštevku, so se prebivalci naselja Britof odločili svojemu sovaščanu v čast nekoliko dopolniti zapis na prometnem znaku, ki označuje začetek vstopa v omenjeno naselje na Gorenjskem.

Član moštva UAE Emirates nikoli ni skrival, da je ponosni Gorenjec, natančneje Britofčan, ki v teh dneh po svojih najboljših močeh predstavlja tako klubske kot tudi slovenske barve na slovitem Giru d'Italia. Takšen primer pa ni edini, vsaj kar se deželice na sončni strani Alp tiče, ko gre za počastitev izjemnih uspehov naših vrhunskih športnikov; nekaj podobnega je doživela svoj čas najboljša alpska smučarka na svetu Tina Maze, ki je pred petimi leti na Zimskih olimpijskih igrah v Sočiju osvojila zlati kolajni v veleslalomu in smuku. Tedaj so prebivalci majhne vasice Črna na Koroškem prav tako nekoliko spremenili zapis na prometnem znaku, ki je za nekaj dni postal 'Zlata na Koroškem'. 

Upamo in si obenem želimo, da bi bilo takšnih simpatičnih prijemov s strani ponosnih someščanov, sokrajanov ali sovaščanov - kakor vam je ljubše - v bodoče še več. To bi pomenilo, da slovenski šport kljub čedalje manjšim vložkom v njegov razvoj še naprej piše izjemne zgodbe o uspehu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.