Drugi športi

Polona Hercog izziva tretjo igralko sveta: 'Sem zelo motivirana'

Miami, 23. 03. 2019 07.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Polona Hercog je v drugem krogu teniškega turnirja v Miamiju (9,035 milijona dolarjev nagradnega sklada) premagala Japonko Misaki Doi v dveh nizih. V tretjem krogu se bo Mariborčanka, ki se je na glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka kvalifikacij, pomerila z Romunko Simono Halep, tretjo igralko sveta.

Simona Halep je naslednji izziv Polone Hercog
Simona Halep je naslednji izziv Polone Hercog FOTO: AP

"Prisotne je bilo kar precej nervoze, vedela sem, da imam veliko priložnost, zato raven igre ni bila najvišja, bila pa sem zelo pozitivna in borbena. Na trenutke sem igrala dobro, vseeno imam še veliko prostora za napredek do naslednje tekme, ki je v nedeljo. Za naslednji dvoboj proti Simoni Halep sem zelo motivirana, končno sem si priborila priložnost, da igram proti eni najboljših igralk. Vsekakor je to zelo velik in pozitiven izziv, zato se tekme izredno veselim. V prostem dnevu se bom poskušala čim bolj spočiti in pripraviti, delati na nekaj specifičnih stvareh, servis, return in podobno," je za STA povedala Polona Hercog. Po odpovedi Ukrajinke Lesje Curenko, 28. nosilke, je kot srečna poraženka kvalifikacij Hercogova dobila priložnost v glavnem delu turnirju in jo izvrstno izkoristila, v prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je ugnala Misaki Doi. "Za odjavo Curenkove sem izvedela tik pred tekmo, mogoče je bil začetek drugega niza tekme pred mano. Obenem je bila super novica, pa tudi malo stresno, saj uvrstitve v glavni del nisem pričakovala tako pozno zvečer," je povedala Hercogova. Kot druga najvišje postavljena kvalifikantka, ki je izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij, je bila druga na vrsti za srečno poraženko in uvrstitev v glavni žreb. Pred Curenkovo je svoj nastop odpovedala tudi Belgijka Alison Van Uytvanck, ki jo je nadomestila Čehinja Kristina Pliškova, 11. nosilka kvalifikacij, kjer je bila Hercogova 12. nosilka.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Damjan Žibert

Miami open letos prvič poteka na in ob stadionu Hard Rock, ki je dom ekipe ameriškega nogometa Miami Dolphins. "Nova lokacija odprtega prvenstva Miamija je ogromna in zelo dodelana. Mislili so na vse, tereni mi odgovarjajo, saj podlaga ni prehitra, že od začetka sem imela dober občutek na samih treningih," je za STA končala Hercogova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
23. 03. 2019 14.15
+4
Zdaj se baha, kaj bo rekla po porazu s 6-1, 6-0?