Drugi športi

Pomembna zmaga Krima v boju za izločilni del Lige prvakinj

Ljubljana, 05. 02. 2022 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja so na tekmi 12. kroga evropske lige prvakinj v Ljubljani premagale turški Kastamonu s 36:28 (18:10) in s tem storile pomemben korak v boju za uvrstitev v izločilni del omenjenega tekmovanja. V vrstah Krimovk je bila najučinkovitejša Katarina Krpež-Šležak s 13 zadetki.

Ljubljanska ekipa je drugič v tej sezoni na kolena položila Kastamonu, po zmagi v Turčiji s 24:23 je danes v Sloveniji slavila s 36:28. Naslednjo tekmo bo igrala 9. februarja, ko bo v okviru zaostale tekme 11. kroga gostovala v francoskem Metzu, le tri dni kasneje pa se bo v 13. krogu v gosteh pomerila z zadnjimi zmagovalkami Lige prvakinj iz norveškega Kristiansanda.

Izbranke Natalije Derapasko so na današnjem dvoboju proti najslabšim mednarodnim tekmicam v tej sezoni osvojile načrtovani točki in se začasno povzpele na šesto mesto v skupini, ki jim prinaša nastop v osmini finala. Po nepopolnem krogu je v vodstvu Györ z 22 točkami, Kristiansand jih je zbral 16, Metz 14, CSKA Moskva 12, Odense 11, Krim sedem, Sävehof šest, Kastamonu pa je brez točk.

Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja so v dvoboju s turškim Kastamonujem upravičile vlogo favoritinj in slavile z osmimi zadetki razlike (36:28).
Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja so v dvoboju s turškim Kastamonujem upravičile vlogo favoritinj in slavile z osmimi zadetki razlike (36:28). FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančanke so vse dvome o tretji zmagi – poleg dveh nad Kastamonujem so premagale in izenačeno igrale z moskovskim CSKA – razrešile v prvi polovici tekme. Na krilih učinkovite srbske krilne igralke Katarine Krpež-Šlezak, ki je v prvi polovici tekme dosegla devet golov, so se na veliki odmor podale z lepo prednostjo 18:10.

V drugem polčasu se je bolj ali manj nadaljevala igra mačke z mišjo, končni izid zgovorno priča o neenakovrednem obračunu v Stožicah. Končna razlika bi bila lahko še višja, a je Derepaskova priložnost za dokazovanje ponudila manj obremenjenim igralkam v tej sezoni. Ljubljančanke so največ vodile za enajst golov (29:18, 30:19, 33:22 in 34:23).

Poleg Krpež-Šlezakove, ki je na koncu dosegla 13 golov, je bila druga najbolj učinkovita novinka v dresu Krima. Komaj 17-letna Betchaidelle Ngombele je v razmeroma kratki minutaži dosegla štiri zadetke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.