Drugi športi

'Pomembno je, da reprezentanca nadaljuje redno uvrščanje na velika tekmovanja'

Ljubljana, 08. 04. 2024 09.16 | Posodobljeno pred 24 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometna reprezentanca Slovenije je z zmago v zadnjem krogu kvalifikacij proti Italiji potrdila nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bodo med 28. novembrom in 15. decembrom gostile Avstrija, Madžarska in Švica. Slovenke v kratkem čaka še pomembnejši preizkus, v Neu-Ulmu se bodo namreč borile za prvo olimpijsko vozovnico v zgodovini. Od četrtka do nedelje bodo tekmice domačinke Nemke, Paragvajke in Črnogorke.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Luka Kotnik

Izbranke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića so ob tokratni zmagi v četrtek slavile proti Latviji, a v povsem pomlajeni zasedbi, pred tem pa so zmagale dvakrat, proti Latviji doma in Italiji v gosteh, dvakrat pa so bile od Slovenk prepričljivo boljše Francozinje.

Slovenija je z osmimi točkami v skupini 4 zasedla drugo mesto za popolno Francijo (12 točk) ter si neposredno zagotovila deveto uvrstitev na EP. Tretje mesto je pripadlo Italiji s štirimi točkami, Latvija je končala na dnu brez točk. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pomembno je, da slovenska reprezentanca nadaljuje redno uvrščanje na velika tekmovanja. Na vsakem se namreč naučiš kaj novega. Zelo sem vesela uspešnega zaključka kvalifikacij. Tekmo z Italijo smo vzeli zelo resno. Sedaj se že veselimo novega tedna in olimpijskega kvalifikacijskega turnirja," je po visoki zmagi na Kodeljevem povedala prva zvezdnica slovenske reprezentance Ana Gros.

Tamara Mavsar na tekmi z Italijo.
Tamara Mavsar na tekmi z Italijo. FOTO: Aljoša Kravanja

Slovensko izbrano vrsto naslednji teden čaka še pomembnejši preizkus, v Neu-Ulmu se bo namreč borila za prvo olimpijsko vozovnico v zgodovini. Od četrtka do nedelje bodo tekmice domačinke Nemke, Paragvajke in Črnogorke. "Ta tekma nam je veliko pomenila v luči olimpijskih kvalifikacij v Neu-Ulmu. Cilj je bil vrniti dekletom miselnost, ki so jo imela pred tekmama s Francijo. To nam je uspelo. Priložnost za igro so dobile vse igralke in vse so tekmo zaključile zdrave. Uspelo nam je preizkusiti vse taktične zamisli, na koncu pa z visoko zmago potrditi uvrstitev na evropsko prvenstvo. Vesel sem, da ima Slovenija tako visoko pozicijo v evropskem rokometu. S tem se lahko nadejamo na papirju nekoliko lažjih tekmic v boju za svetovno prvenstvo," je po končanih evropski kvalifikacijah dejal selektor Dragan Adžić in pozornost povsem usmeril proti olimpijskim kvalifikacijam. 

Ana Gros na tekmi z Italijo.
Ana Gros na tekmi z Italijo. FOTO: Aljoša Kravanja

"Sedaj so pred nami zadnji trije dnevi do turnirja v Nemčiji. Veliko dela smo že opravili, verjamem pa, da ga bomo v dobrem vzdušju, kot smo mu bili priča že do sedaj, še nadgradili. Za razliko od preteklih slovenskih rokometnih generacij bo privilegij, da bomo lahko v Neu-Ulmu stopili na igrišče."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.