Drugi športi

Richie Porte dobil generalko za dirko po Franciji

Morzine, 06. 06. 2021 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
7

Avstralski kolesar Richie Porte (Ineos Grenadiers) je zmagovalec dirke kriterija Dauphine, generalke za dirko po Franciji. Etapne zmage se je še drugi dan zapovrstjo veselil Ukrajinec Mark Padun (Bahrain Victorious), zanj je bila to šesta zmaga v karieri.

Lani za Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem tretji na Touru v zadnji, 147 kilometrov dolgi etapi s ciljem v zimskošportnem središču Les Gets in šestimi kategoriranimi vzponi, ni dovolil presenečenja in je zadržal 17 sekund prednosti pred Kazahstancem Aleksejem Lucenkom. Avstralec Richie Porte, ki bo najbrž še poglobil debato, kakšno vlogo bo imel na letošnji dirki po Franciji, je v etapi zadel osmo mesto, na cilj je prišel skupaj s svojimi konkurenti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je dirka, na kateri sem vedno užival, a je do zdaj nikoli nisem dobil. Dvakrat sem bil drugi, še enkrat sem visoko uvrstitev izgubil zaradi padca. A danes je vse poplačano. Ne obremenjujem se, kakšno vlogo bom imel na Touru. Ne bom jezen, če bom le pomočnik. Kolesarstvo je moja služba, šefi bodo določili, kaj in kako. Vsekakor pa tukaj nisem dirkal z mislijo na Tour in ne menim, da bi se moralo zaradi moje zmage kaj spremeniti v načrtih ekipe," ostaja na trdnih tleh Porte, ki je lani po Touru v dresu Trek Segafreda izjavil, da na dirki nikoli ne bo več kapetan, v Ineos pa je prišel predvsem zaradi vloge pomočnika.

Pred Avstralcem so bili v osmi etapi ubežniki, med katerimi je bil še drugi dan zapovrstjo najmočnejši Ukrajinec Mark Padun (Bahrain Victorious), ki je zabeležil šesto zmago v karieri. Njegova prednost pred Dancem Jonasom Vingegaardom, enemu izmed Rogličevih pomočnikov na letošnjem Touru, je znašala minuto in 36 sekund.

"Na to, kar se je zgodilo včeraj sem poskusil pozabiti. Načrt je bil, da grem v beg, na zadnjem vzponu pa potem pomagam Jacku Haigu v boju za skupno uvrstitev. A nato so mi iz avta sporočili, da lahko grem do konca, kar mi je zagotovilo pikčasto majico," je po fantastičnem vikendu dejal 24-letni Padun.

Na dirki letos ni bilo slovenskih predstavnikov.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nimamimena
06. 06. 2021 17.10
+5
Po trenutno videnem, bodo Ineos, Movistar ipd. še kako štrene mešali na Touru. Ko nekateri pišejo na samo slovenski dvoboj, se mogoče malo motijo. Upam da TJV še kaj doda na pripravah, ker mi ne delujejo tako močni. Kuss je najbrž danes imel slab dan, glede na to da je bil cel teden v ospredju, Vingegard se vrača po poškodbi ahilove... upam da bodo pripravljeni do toura. Je pa zaenkrat ekipa sezone Bahrain, odlično vozijo in nabirajo zmage.
uporabnica1
06. 06. 2021 17.26
+3
Ma končno so začel napadat. Ne pa neka defenziva.. Lani so Tour zafural.. ker so vse stavili samo na Lando, ki ne more zmagat
uporabnica1
06. 06. 2021 16.13
+3
Bravo Porte, Ineos je močan. Kar se tiče ekipe so boljši od TJV IN UAE. Pri Jumbo res ne delujejo top ampak Kuss in Steven nista daleč, še bosta izboljšala formo, sploh za Seppa se ne bojim, še vselej se je zbral za Tour. Jonas se postopoma vrača. Zanima me kako se bo Wout sestavil po operaciji slepiča, top zih ne bo ampak do Toura so še 3 tedni. Upam, da bodo vsi še dvignili formo. Bahrain pa res preseneča, vrhunsko vozijo, končno napadajo. Danes se je začela tut dirka po Švici, po tv nikjer prenosa. Imajo ravninski kronometer, trenutno vodi Bissegger pred Andersenom. Kr nekej znanih imen na dirki: Carapaz, MVDP, Yates, Lipe, Hirschi ipd. Vrača se Tom, to bo zanimivo videt. Nekaj etap je lajžih, ker so jih spremenili zaradi vremena (sneg baje...). Vrača se tudi Domen Novak, upam da se je pozdravil. V sredo pa že naša dirka, komaj čakam. Start list še kar ni uradno potrjen, res me zanima kakšno konkurenco bo mel Tadej. Kot zgleda bo nastopil tudi Matej. Danes že opravil trening oz ogled trase v Novi Gorici, 2 dni nazaj je bil v Posavju. Upam, da nastopi še kakšen dober GC kolesar, da mu Tadeju malo težje ;)
motorist_mb
06. 06. 2021 17.46
-1
Kaj pomaga Ineosu da je best če pa nimajo glavnega igralca kot TJV in UAE,Pogi bo z levo roko mazno SLO pol pa TDF in ponovitev lanske zmage 🏆
uporabnica1
06. 06. 2021 18.11
+3
Ne bodi tako prepričan. Lepo, da navijamo ampak pretiravat res ni treba. Nič ni samoumevnega. Če se Pogi še enkrat zgubi na vetru oz ostane zadaj, bo Ineos naredu štalo in ostale komot lahko vržejo iz igre
motorist_mb
06. 06. 2021 18.50
+1
Na Roglo pozabljaš še feelslo,on bo rezerva če se malemu zalomi 😁...me pa plohe vsaki dan v slo skrbijo da se ne poškoduje pri padcu Pogi čeprav ni nerodn kot Rogla 😉
uporabnica1
06. 06. 2021 19.45
+2