Drugi športi

Posamične nagrade: Duvnjak MVP, Janc v idealni postavi EP

Stockholm, 26. 01. 2020 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
7

Evropska rokometna zveza je že pred finalno tekmo evropskega prvenstva med Španijo in Hrvaško, ki so jo z 22:20 dobili prvi, sporočila, da je Hrvat Domagoj Duvnjak najbolj koristen igralec (MVP) letošnjega turnirja na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Slovenec Blaž Janc si je prislužil mesto v idealni postavi turnirja.

Blaž Janc je bil kot edini Slovenec izbran v najboljšo postavo turnirja.
Blaž Janc je bil kot edini Slovenec izbran v najboljšo postavo turnirja. FOTO: Damjan Žibert

Poleg Blaža Janca, najboljšega krilnega igralca na desni strani na letošnjem zaključnem turnirju, so v idealni postavi še Španca Gonzalo Perez de Vargas (vratar) in Jorge Maqueda (desni zunanji), Norvežana Magnus Joendal (levo krilo) in Sander Sagosen (levi zunanji), Hrvat Igor Karačić (srednji zunanji) in Madžar Bence Banhidi (krožni napadalec).

PREBERITE ŠE: Španski rokometaši po drami in zmagi nad Hrvaško do zlate medalje

Najboljši obrambni igralec je Nemec Hendrik Pekeler, najboljši strelec pa Sagosen, ki je na devetih tekmah zadel 65 golov.

"To je velika nagrada. Res sem vesel in ponosen, da se mi je uspelo prebiti v idealno postavo evropskega prvenstva. To mi zagotovo ne bi uspelo brez naše ekipe. Končno četrto mesto je vrhunska uvrstitev. Prikazali smo dobre igre, v ekipi je vladalo izjemno vzdušje. Precej stvari se je 'poklopilo'. Rad bi se zahvalil ekipi in celotni Sloveniji za podporo, ki smo je bili deležni. Upam, da bom tudi na prihodnjih akcijah kazal tako dobre predstave," je v zvezi s tem dejal Janc, ki bo po koncu sezone zapustil Kielce in se preselil v Barcelono.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jugatneme
26. 01. 2020 19.37
+24
Čestitke fantom za dobre igre! Tudi 4. mesto po vsem kar se je zgodilo pred EP, uspeh. Nisem strokovnjak a sem mišljenja, da so bili krilni igralci premalo uporabljeni v napadih - moje skromno videnje pač.
jugatneme
26. 01. 2020 21.38
+2
...vsaj jaz nisem gledal nobenega kanala, sem pa spremljal nekaj prenosov rokometnih tekem na TV...
Sortegilio
26. 01. 2020 19.32
+20
Čestitke Jancu.
jurci275
26. 01. 2020 19.29
+3
Kaksen mvp ni v idealni postavi prvenstva?
gogi_
26. 01. 2020 19.28
-4
Ha ha mvp pa ja.
Žac
26. 01. 2020 21.05
+3
Kaj je tu smešnega? Zat to kaj je Hrvat? On ne sme biti naj boljši?