Drugi športi

Postavi tekme Celje – Nantes kroji korona

Celje, 24. 11. 2020 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v 8. krogu EHF Lige prvakov gostili ekipo HBC Nantesa. Serijski slovenski prvaki se bodo tako merili z ekipo, ki se je v zadnjih sezonah povzpela na vrh francoskega rokometa, svoj pečat pa že pustila tudi v Evropi. HBC Nantes je bil namreč v sezoni 2017/18 finalist Lige prvakov, ko je v polfinalu premagal Pariz, v finalu pa izgubil z Montpellierjem. 

Rok Ovniček je še lani igral za Celjane.
Rok Ovniček je še lani igral za Celjane. FOTO: Damjan Žibert

Sezono kasneje so v četrtfinalu izgubili z Barcelono, lani so nastopali v Pokalu EHF, ki je bil zaradi novega koronavirusa kasneje odpovedan, v preteklosti pa so že bili dvakratni finalisti tega tekmovanja. Za Nantes danes nastopa tudi bivši član našega kluba, Rok Ovniček, ki je tja prestopil po sezoni, v kateri sta se ta dva kluba prvič v zgodovini srečala med sabo. Francozi so slavili na domačem igrišču, v Celju pa se je tekma po izjemnem povratku pivovarjev končala z neodločenim rezultatom. V letošnji sezoni jim tekmovanje močno kroji novi koronavirus – v Ligi prvakov so namreč sedaj prestavili že tri tekme, tudi v francoskem prvenstvu pa so odigrali dve oziroma tri manj od vodilnih ekip prvenstva, a vseeno zasedajo četrto mesto.

Novi koronavirus je tako odnesel tudi tekmo 7. kroga, ki bi jo ta dva nasprotnika morala odigrati pretekli teden v Franciji. Ko so se Celjani skoraj že odpravili na pot, so jih iz Francije obvestili o dveh pozitivnih primerih (eden od njiju je bil Lazarov) in ker so imeli več težav že pred tem, je bila tekma odpovedana. Karantena se obema izteče ravno pred gostovanjem v Celju, a je vprašanje, ali bodo Francozi tekmo odigrali v polni postavi, tudi če bodo testi negativni. Je pa sedaj drugače v taboru pivovarjev. Vujović se sicer prav s to tekmo vrača na igrišče, prav tako je Mazeju zadnji test pokazal, da je negativen, a slednji še ni pripravljen na tekmo. Prejšnji teden pa je bil pozitiven tudi test pri Poteku, ki je med vikendom opravil še PCR-test. Ta je bil prav tako pozitiven, to pa seveda pomeni, da ga na tekmi ne bo. Za Celjane bo to velik udarec, saj je Poteko steber obrambe, ki ga bo težko nadomestiti.

Tega sicer v taboru slovenskih prvakov ne izpostavljajo, temveč – kot piše na uradni klubski spletni strani – želijo na tekmi prikazati dobro predstavo proti ekipi, ki spada med bolj izkušene na tekmovanju. Kot zanimivost naj izpostavimo še informacijo, da sta si obe ekipi želeli dan po tekmi, torej v četrtek, odigrati v Celju še eno srečanje – šlo bi za izostalo tekmo iz Francije – a Evropska rokometna zveza tega ni dovolila, to pa seveda pomeni, da bo sedaj treba še enkrat iskati možen datum tekme v Franciji, stroški katere pa bodo doleteli obe ekipi.

Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk FOTO: Damjan Žibert

Celjani napovedujejo odločenost in maksimalno borbo
Celjski rokometaši so na novinarski konferenci pred tekmo predstavili svoja pričakovanja, oba igralca in trener pa so izpostavljali predvsem odločenost in maksimalni pristop, ki lahko prinese rezultat na tej tekmi. Domačini jutrišnje tekme že nekaj časa niso več imuni na virus. Zaradi njega bosta tako odsotna dva igralca: "Prejšnji teden nismo odigrali tekme v Franciji, ko bi manjkala Vujović in Mazej. Prvi se je sedaj vrnil, Mazej še ni pripravljen za igro, na novo pa je okužen Vid Poteko, katerega odsotnost se nam bo v obrambi močno poznala. To nas je malce prizadelo in vplivalo na pripravo, ker smo upali, da bomo lahko tekmo odigrali v polni zasedbi, saj že prejšnje z Ukrajinci nismo. A situacija je, kakršna je, in to je treba sprejeti ter se pripravljati v skladu z njo. Dobro smo delali, trenirali, odigrali tekmo v Izoli, ki nam je prišla zelo prav za stopnjevanje forme. To moramo sedaj pokazati v Ligi prvakov proti Nantesu, ki ima tudi težave z virusom. Po prvih informacijah naj bi v njihovi zasedbi manjkali Lazarov, Gurbindo in Figueras, tako da bomo v obeh taborih pogrešali nekaj igralcev. Verjamem, da bomo pokazali dobro igro in igrali tudi za tiste igralce, ki jih ni zraven, pa bi si to močno želeli," je uvodoma za uradno spletno stran kluba dejal trener Tomaž Ocvirk, ki se zaveda kakovosti nasprotnika, a ve, na kakšen način lahko pridejo do pozitivnega rezultata: "Pri Nantesu bo sistem igre gotovo ostal enak, ne glede na manjkajoče igralce. Majhna neznanka je tako predvsem desni zunanji, ki sicer zaradi mladosti ne igra veliko. Morda bodo tu kaj prilagajali, je pa ta ekipa veliko časa skupaj, so zmes izkušenih in mladih igralcev. So zelo dobra ekipa, ki pa v tej sezoni ni odigrala kar nekaj tekem, zadnje okužbe pa so jih prisilile v malce prilagojen trening. To moramo izkoristiti, predvsem pa igrati svojo igro, posebej v obrambi, agresivno, saj so dobri z vseh položajev. Potrebni bodo polna koncentracija in hitri prehodi v napad, da ustvarjamo pritisk nanje, še enkrat pa predvsem maksimalni pristop vseh nas," je zaključil celjski trener.  

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.