Drugi športi

Povratnik Skube želi 'izpolniti sanje' v lovu na vlak za Tokio

Zreče, 21. 10. 2019 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Zrečah, po današnjem prihodu igralcev iz Szegeda pa bolj ali manj v polni postavi pričela skupne priprave za tekmi z Nizozemsko in Srbijo. Od povabljenih imata zdravstvene težave Matic Verdinek in Gašper Marguč, v reprezentanco pa se po triletni odsotnosti vrača Sebastian Skube.

Selektor slovenskih rokometašev Veselin Vujović.
Selektor slovenskih rokometašev Veselin Vujović. FOTO: Damjan Žibert

"Vesel sem, da sem nazaj. Pogrešal sem fante, reprezentančno vzdušje in pričakovanja pred velikimi tekmovanji. Upam, da bom izkoristil priložnost, skupaj s soigralci pa izpolnil naše sanje in se uvrstil na poletne olimpijske igre v Tokiu," je pred začetkom ponedeljkovega večernega treninga v Zrečah dejal Sebastian Skube.

Zunanji igralec danske ekipe Bjerringbro Silkeborg je pred tekmama z Nizozemsko in Srbijo zadnjič nastopil za Slovenijo pred poletnimi olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru 2016. Ker ga slovenski selektor Veselin Vujović tedaj ni uvrstil med potnike za olimpijski turnir, je končal reprezentančno kariero.

Kot bi bila to njegova prva tekma
"Motiviran sem, kot da gre za mojo prvo tekmo pri dvajsetih letih. Zavedam se, da je pred menoj zadnja reprezentančna priložnost. Leta neusmiljeno tečejo, zato bo na januarskem evropskem prvenstvu potrebno dati vse od sebe. To velja tako za igralce kot stroko. Upam, da nam bo uspelo," je še dodal Skube.

Slovenski selektor na bližnji akciji ne bo mogel računati na poškodovanega Matica Verdineka, Gašper Marguč pa je zbolel in se bo reprezentanci pridružil v sredo.

Vujović: Veliko bomo delali na sistemu naše obrambe
"V tednu EHF želim preveriti trenutno stanje mojih izbrancev in opraviti določena testiranja. Imamo tudi nekaj izven reprezentančnih obveznosti, kot sta denimo sredina slavnostna akademija Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani in četrtkova poslovilna tekma Uroša Zormana in Luke Žvižeja v Celju, ki se jih bomo udeležili," je uvodoma dejal črnogorski strokovnjak.

"V Zrečah bomo veliko delali na sistemu naše obrambe za januarsko evropsko prvenstvo. Naša reprezentanca je sposobna igrati številne obrambne različice, tega pa na bližnjih tekmah proti Nizozemski in Srbiji še ne mislimo razkriti," je dodal Vujović, ki pa ima tudi določene skrbi. "Številni slovenski reprezentanti na klubskem področju nima zadostne minutaže. Vse te igralce bomo v tem tednu skušali dvigniti in jim skušali povrnili zaupanje pred vrnitvijo v njihove ekipe," je še dodal Vujović.

Slovenija se bo z Nizozemsko pomerila v petek v Ormožu (19.00), v nedeljo pa jo v Mariboru čaka še pripravljalni obračun s Srbijo (17.30).

V tednu EHF so na Vujovićevem seznamu naslednji igralci:

- vratarji:
Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgoig);

- krilni igralci:
Darko Cingesar (Aix), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Pick Szeged);

- zunanji igralci:
Nik Henigman, Dean Bombač (oba Pick Szeged), Borut Mačkovšek (Veszprem), Sebastian Skube (Bjerringbro Silkeborg), Rok Ovniček (Nantes), Miha Zarabec (Kiel), Nejc Cehte (Hannover), Jure Dolenec (Barcelona) in Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško);

- krožni napadalci:
Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Dunkergue).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lisec7
22. 10. 2019 17.04
+1
..ni več tistih starih zelo dobrih-bomo videli na mladini