Drugi športi

Pred Pogačarjem prvi cilj sezone: napad na skupno zmago v ZAE

Dubaj, 22. 02. 2020 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nedeljo se bo v Dubaju začela kolesarska dirka svetovne serije po Združenih arabskih emiratih, na kateri bosta nastopila tudi dva Slovenca. Tadej Pogačar bo napadal svojo drugo zmago na letošnjih večdnevnih dirkah, Luka Mezgec pa bo sprinterski adut ekipe Mitchelton-Scott, za etapne uspehe bo imel kar nekaj priložnosti.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar FOTO: Damjan Žibert

Na dirki, ki se bo zaključila 29. februarja, bo na sporedu sedem etap, od tega štiri ravninske, ena razgibana in dve gorski s ciljem na klancu. Ker bo za ekipo Tadeja Pogačarja, UAE Emirates, to domača dirka, je povsem jasno, da ima vzhajajoči slovenski zvezdnik visoke cilje, v ekipi si zagotovo želijo, da po zmagi na dirki po Valencii zmaga še enkrat in s tem na prestolu nadomesti lanskega zmagovalca, rojaka Primoža Rogliča, ki ga letos ne bo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dirka je moj prvi cilj tega dela sezone," je pred začetkom dirke, na kateri se po poškodbi v karavano vrača Britanec Chris Froome, dejal Pogačar. "Glede konfiguracije ni preveč zahtevna, v sprinterskih etapah računamo na Fernanda Gavirio, ki bo imel v teh etapah našo podporo. V drugih etapah pa bodo fantje pomagali meni, predvsem v dveh gorskih etapah s ciljem na klancu," je nadaljeval.

'Vedno bom dal vse od sebe'
"Pripravljenost je dobra, upam, da vsaj takšna, kot je bila v Španiji pred dvema tednoma. Je pa konkurenca drugih ekip oziroma tekmovalcev tu morda malo večja. Sam bom kot vedno dal vse od sebe, kam me bo to pripeljalo, pa bomo videli v soboto ob koncu zadnje etape," je še povedal.

Od zvenečih imen, ki se bodo borila za najvišja mesta v skupnem seštevku, bodo poleg Pogačarja in Frooma na startu tudi Britanec Adam Yates, Španec Alejandro Valverde, Rus Ilnur Zakarin, Italijan Domenico Pozzovivo, Kostaričan Andrey Amador, Kazahstanec Aleksej Lucenko in Nizozemec Wilco Kelderman. Močna bo tudi konkurenca v sprintih, na startu bodo asi, kot so Avstralec Caleb Ewan, Nizozemec Dylan Groenewegen, Nemec Pascal Ackermann, Irec Sam Bennett, Francoz Arnaud Demare. Zanimivo bo tudi opažanje, kako so na sezono pripravljeni Rogličevi pomočniki iz ekipe Jumbo-Visma Laurent De Plus, Tony Martin, Jos Van Emden in drugi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.