Drugi športi

Preostanek leta 2020 brez tenisa? Direktor Wimbledona: 'Povsem možno'

London, 02. 04. 2020 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Direktor Wimbledona Richard Lewis je po prvi odpovedi turnirja na sveti travi po drugi svetovni vojni podal še slabšo prognozo za teniško sezono 2020. Po njegovem mnenju se utegne zgoditi, da tenisa na najvišji ravni gledalci ne bodo videli vse do začetka sezone 2021.

Serena Willimas in Roger Federer sta bila popolnoma poklapana ob naznanitvi, da Wimbledona letos ne bo.
Serena Willimas in Roger Federer sta bila popolnoma poklapana ob naznanitvi, da Wimbledona letos ne bo. FOTO: AP

"Optimist v meni – in pogosto nisem optimističen – še vedno upa, da bo ameriški del sezone na trdi podlagi odigran," Reuters prenaša besede Richarda Lewisa. A po drugi strani ljubiteljem tenisa, ki po manj kot mesecu premora že močno pogrešajo teniške poslastice, ne želi obljubljati preveč: "Mislim, da je realno reči, da mogoče tenisa v tej sezoni ne bo več na sporedu. Toda upajmo, da se bosta US Open in Roland Garros lahko zgodila."

Roland Garros so francoski organizatorji, potem ko je hitro postalo jasno, da se pandemija koronavirusa do začetka turnirja (24. maj) ne bo zajezila, prestavili na septembrske datume (20. september do 4. oktober). OP Francije se bo, v kolikor bo sploh zdajšnji jesenski koledar obveljal, tako začel vsega teden dni po zaključku US Opena. To pomeni, da najboljši igralci iz New Yorka praktično ne bodo imeli možnosti odigrati pripravljalnih tekem na pesku. Tja se bodo preselil neposredno s trde podlage, kar bo zagotovo postreglo z zelo zanimivimi obračuni že v uvodnih krogih.

"Človek upa, da se bo vse skupaj umirilo in da se bodo lahko izvedli ti veliki turnirji serije 1000 – Montreal, Toronto, Cincinnati – za uvod v US Open. Vsi vemo, da so je to trenutno vprašljivo," je zaključil direktor Wimbledona Richard Lewis. Teniške organizacije nimajo odgovorov oblasti, do kdaj bo vse skupaj trajalo in kakšen je pravzaprav načrt, ko se pandemija zajezi. Kako bodo države preprečile ponoven izbruh, je veliko vprašanje, zdi pa se, da svet mrzlično čaka na zdravilo oz. cepivo. Če bi to bilo učinkovito, bi se lahko svet športa znova vrnil v ustaljeni tir. Do takrat pa bodo morale številne organizacije, ki se tako mrzlično branijo dogodkov brez gledalcev, poiskati nove rešitve. In tisti, ki bodo pri tem najbolj inovativni, bodo iz te bitke izšli zmagovalci. V Wimbledonu so, razumljivo močno navezani na tradicijo, zgodaj vrgli puško v koruzo in tenisu v letu 2020 pomahali v slovo. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.