Drugi športi

Preostanek sezone Krimovk zgolj v znaku klubskega rokometa

Ljubljana, 24. 11. 2022 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja se po več kot enomesečnemu reprezentančnemu premoru vračajo na elitni evropski parket. V nedeljo, 4. decembra, jih čaka tekma sedmega kroga EHF Lige prvakinj. V ljubljanski Hali Tivoli bo gostoval danski Odense. Ljubljančanke bodo v nadaljevanju sezone lovile preboj v izločilne boje tega eminentnega evropskega klubskega tekmovanja.

Tjaša Stanko se je še pred dnevi trudila v dresu slovenske reprezentance, v preostanku sezone bo njen fokus povsem osredotočen na klubske izzive v dresu Krima Mercatorja.
Tjaša Stanko se je še pred dnevi trudila v dresu slovenske reprezentance, v preostanku sezone bo njen fokus povsem osredotočen na klubske izzive v dresu Krima Mercatorja. FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenska reprezentanca je na evropskem rokometnem prvenstvu za ženske pred domačimi navijači spisala nepozabno zgodbo. Pri tem ne mislimo zgolj na zgodovinsko uvrstitev, ampak predvsem na dejstvo, da so varovanke Dragana Adžića povezale športno Slovenijo. In kako lepo bi bilo tudi po koncu Women's EHF Euro 2022 nadaljevati rokometno zgodbo. Reprezentantke bodo imele na evropskem parketu še vedno glavno vlogo, le da bodo tokrat nosile dres Krima Mercatorja.

Ljubljančanke, ki se bodo na parket EHF Lige prvakinj vrnile po več kot mesecu dni, v nedeljo, 4. decembra, v domači Hali Tivoli čaka obračun proti danskim prvakinjam. Odense Handbold je v svoji četrti sezoni med evropsko elito za zdaj zabeležil tri zmage in tri poraze. Boljši je bil od Banika Mosta (41:22), Bresta (25:21) in Bietigheima (31:24), klonil pa proti FTC-ju (23:27), Veipersu (27:34) in Bucuresti (27:31). S šestimi točkami na svojem računu zaseda peto mesto na lestvici skupine A.

V vrstah Dank tudi evropska prvakinja Aardahlova
Danke bodo s tremi srebrnimi danskimi reprezentantkami (Althea Rebecca ReinhardtMie Enggrob Hojlund in Rikke Iversen) ter eno zlato norveško (Maren Nyland Aardahl) na tretji medsebojni tekmi s Krimovkami skušale vpisati še tretjo zmago. Ekipi sta se v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, kot poroča uradna spletna stran RZS, prvič pomerili v minuli sezoni. Ljubljančanke so bile na gostovanju prekratke za dva gola (24:26), na domačem parketu pa je zmanjkalo nekoliko več (19:24). Takrat je bil odločilen predvsem prvi polčas, ko so Ljubljančanke zadele le petkrat. V tej sezoni Krimovkam več preglavic sicer povzroča druga polovica tekme, vendar pa so proti francoskemu Brestu dokazale, da jim ob pravi podpori domačih navijačev lahko uspe. Na zadnji domači evropski tekmi v tem koledarskemu letu. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.