Drugi športi

Presrečna Šwiatkova: To je velika stvar zame in za poljski šport

Pariz, 10. 10. 2020 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mlada, komaj 19-letna poljska teniška igralka Iga Šwiatek je velika zmagovalka letošnjega Roland Garrosa. Po več kot zasluženem zmagoslavju v dvoboju s Sofio Kenin je v uvodnem odzivu delovala vzhičeno in hkrati presrečno, da ji je uspel veliki met. "Težko je povedati karkoli pametnega, saj sem nazadnje stala pred mikrofonom pred tremi leti po enem od osvojenih turnirjev," je med drugim dejala simpatična Poljakinja.

Da je to veliki dan ne le za poljski tenis, temveč za poljski šport nasploh, priča odziv predsednika države Andrzeja Dude, ki se je Šwiatkovi zahvalil za to "izjemno zmago, ki predstavlja zgodovinski trenutek za poljski šport"

Iga Šwiatek je v manj kot uri in pol nadigrala Sofio Kenin in se tako razveselila svojega prvega grand slama v karieri. "Občutki so, kaj naj rečem, fantastični, izjemni ... Vedela sem, da bo izjemno težko igrati proti Sofii, ki je izvrstna igralka. Toda v dvoboj sem krenila sproščeno in z zavedanjem, da nimam kaj izgubiti. Že to, da sem sploh prišla do finala, je fantastičen rezultat. Ko pa osvojiš nekaj zares velikega, je to nagrada za vloženi trud in obenem potrditev pravilno začrtane poti. Navdušena sem," je s tresočim glasom povedala poljska teniška najstnica, ki je sploh prva Poljakinja, ki je v odprti eri tenisa osvojila enega od štirih turnirjev za grand slam.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nikoli se nisem pretirano ukvarjala z zgodovino. Še manj me je zanimalo podiranje rekordov. Dobro, ta zmaga je nekaj neverjetnega v prvi vrsti zame in posledično tudi za poljski šport. Da pa sem sploh prišla v položaj, da mi lahko kaj takega uspe, se moram v prvi vrsti zahvaliti Mednarodni teniški zvezi, ki nam je kljub ne ravno lepim časom omogočila nastope na velikih turnirjih. Upam, da je to začetek lepe zgodbe," je še dodala nasmejana Šwiatkova. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
11. 10. 2020 10.26
+2
Swiatek poljski fenomen zenskega tenisa, kraljica peska
NejkoSLO
10. 10. 2020 21.50
+0
Kdaj bo Slovenija dosegla uspeh Poljske. Ostaja le upanje. 🙏🏻🙃
Principat
11. 10. 2020 10.42
+3
človek v prvi vrsti mora biti spoštljiv najprej sam do sebe in potem je tudi do drugih, ob številu prebivalcev pa vseeno obrni vprašanje !
poserjemsenavas
10. 10. 2020 20.15
+4