Drugi športi

Prestižno povabilo: Ella Hojnik se seli k Nadalu na Majorko

Ljubljana, 22. 01. 2021 12.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Perspektivna 15-letna slovenska teniška igralka Ella Hojnik je prejela prestižno povabilo akademije španskega teniška igralca Rafaela Nadala. Kot prva Slovenka se v naslednjih dneh seli na Majorko, kjer bo trenirala v kompleksu Rafaela Nadala.

Ella Hojnik
Ella Hojnik FOTO: osebni arhiv

Elli Hojnik je bil tenis položen že v zibelko, saj je tudi njena mama Petra Dragšič z dekliškim priimkom Vujinić (bila) teniška igralka. "Mama me je navdušila za tenis, že pri petih letih sem jo hotela posnemati. Ko sem začela osvajati pokale, me je to le še spodbudilo," je v pogovoru za Večer dejala Hojnikova. Veliko vlogo pri številnih treningih ima tudi njen oče, nekdanji tekvondoist Davor Hojnik. "Kondicijo zdaj treniram z očetom, ki je bil tekvondoist, in se z njim tudi najbolje razumem," je dodala Hojnikova. 

To v naslednjih dneh čaka izjemno pomemben korak, pravzaprav življenjska prelomnica – za (vsaj) en semester se seli na Majorko, v Nadalovo akademijo. "Na Majorko odhajam 24. januarja. Tam bom vse do konca junija, če mi bo všeč in če se bom potrudila, bom še ostala, ker bom obiskovala mednarodno ameriško šolo Rafaela Nadala," je dodala za Večer. A ker tenis že pregovorno ni poceni, bo treba v šolanje vložiti tudi nekaj denarja, na srečo pa je Hojnikova prejela štipendijo akademije. "Imela sem že videopogovore z direktorjem šole, da mi je razložil način šolanja, pogovorili smo se o njihovih in mojih ciljih. Predstavili so mi vsakodnevni ritem," je pojasnila Hojnikova, ki si močno želi uspeti v svetu tenisa, zato pričakuje, da bo na Majorki hitro napredovala. "Vključenih bo več strokovnjakov, tudi nutricionisti, psihologi, športniki in fizioterapevti. Od vsega bom poskušala odnesti najboljše," je jasen cilj izpostavila vsega 15-letna Hojnikova.

"Že od malega si želim, da bi zaigrala v Wimbledonu. Nisem še igrala na travi, si pa tega zelo želim," je za konec svoje želje opisala obetavna slovenska teniška igralka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zancikul123
22. 01. 2021 19.16
-5
Realnost je precej drugačna kot prikazuje ta članek. Ella Hojnik nedvomno spada med najboljših 10 v svoji generaciji, a že v Sloveniji je nekaj igralk boljših in to kar konkretno, ne gre za tesne rezultate temveč za izide kot so 6:1-6:1. Njeni cilji so povsem ne realni in previsoki glede na njene dosežke do sedaj. V karieri je osvojila en mednarodni turnir, v močno okrnjeni konkurenci. Moje mnenje je, da je v Sloveniji kar nekaj mladih talentov, ki bi si precej bolj zaslužili medijsko pozornost, saj dosegajo odlične dosežke na mednarodni sceni. Eline možnosti za uspeh v profesionalnem tenisu so žal minimalne, a obstajajo še druge usmeritve kot naprimer študij v Ameriki, kar je precej bolj realna pot 15-letne Mariborčanke.
Rožice so zacvetele
22. 01. 2021 15.02
+4
Čestitam deklica! Srčno upam, da bi še velikokrat slišali za Petro.
Brcavrit
22. 01. 2021 16.26
+4
Anticripstoned
22. 01. 2021 19.43
+3
Komentator16381
22. 01. 2021 14.40
+4
Upamo da dosežemo kakšne dobre rezultate z novo generacijo.. Slovenska teniška zveza je eno veliko razočaranje, ne iščejo talentov, finančno ne pomagajo.. Kot da jih ni..
Nobody75
22. 01. 2021 13.54
+4
Bravo. Srečno.
Benzzz
22. 01. 2021 13.32
+6