Drugi športi

Preventivni ukrepi: v Pogačarjevem moštvu izolirali tri kolesarje

Valladolid, 29. 07. 2020 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na kolesarski dirki po Burgosu v Španiji so v moštvu UAE Team Emirates, za katere dirkata tudi Tadej Pogačar in Jan Polanc, zaradi suma na novi koronavirus izolirali tri kolesarje, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pred tem so pred začetkom druge etape dva kolesarja izolirali tudi v moštvu Israel Start-Up.

Tadej Pogačar je prvi zvezdnik moštva UAE Team Emirates.
Tadej Pogačar je prvi zvezdnik moštva UAE Team Emirates. FOTO: Damjan Žibert

Izraelsko moštvo je z dirke odstranilo Itamarja Einhorna in Alexa Dowsetta, potem ko sta bila v stiku s kolesarjem tega moštva Omerjem Goldsteina, ki je bil pozitiven na koronavirus pred začetkom dirke. Zaradi pozitivnega testa zunaj same dirke pa je moštvo UAE Team Emirates izoliralo tri svoje kolesarje, ki so od torka naprej prišli v stik z doslej neimenovano osebo, ki je bila takrat testirana in pri kateri so potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Gre za Kolumbijce Sebastiana Molana, Cristiana Munoza in Camila Ardilo, poroča AFP. Pri vseh primerih odstranitve z dirke gre za preventivne ukrepe. Kolesarja izraelskega moštva sta bila negativna dan pred dirko, trije predstavniki UAE Team Emirates prav tako. Goldstein pa ne kaže nobenih simptomov covida-19.

Vsi koraki za zaščito pred novim koronavirusom so bili izpeljani v skladu s protokoli Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Ta je pred dnevi izdala in potrdila protokole za vrnitev na ceste v luči pandemije novega koronavirusa. V njih je zapisano, da bo lahko ob pozitivnih izidih na sars-cov-2 sama odločala o nadaljnji usodi dirk v sodelovanju s strokovnimi skupinami, zdravniki, organizatorji in ostalimi deležniki dirk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.