Drugi športi

Pri Ferrariju ob koncu sezone vendarle luč na koncu predora

Maranello, 25. 11. 2020 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ferrari je v letošnji sezoni svetovnega prvenstva formule 1 precej nekonkurenčen, dirkača Charles Leclerc in predvsem Sebastian Vettel pa daleč od mest, s katerimi bi bili v ekipi iz Maranella zadovoljni. A se morda že zdaj kažejo boljši časi za sezono 2021.

Mattia Binotto
Mattia Binotto FOTO: AP

Kot je v pogovoru za spletno stran formule 1 pojasnil vodja ekipe Mattia Binotto, je napredek na zadnjih dirkah dokaz, da gre razvoj novega dirkalnika SF1000 v pravo smer. V lanski sezoni so rdeči še zasedali drugo mesto v konstruktorskem seštevku za skoraj nepremagljivim Mercedesom, letos pa so bili rezultati precej slabši. A ob koncu sezone se moštvo le dviguje, to pa Binotto pripisuje tudi trdemu delu, ki so ga že vložili v razvoj dirkalnika za naslednjo sezono. "Za Ferrari je pomembno, da nam gre zdaj precej bolje. Vedeli smo, da nam je uspelo izboljšati dirkalnik, če pogledate zadnje dirke, smo bili videti precej bolje," je dejal Binotto. Zadnje dirke v Istanbulu, kjer je bil Vettel tretji (to so bile sploh prve stopničke Nemca v sezoni), Charles Leclerc pa četrti, pa se ni udeležil v živo, temveč je nadzoroval delo v tovarni v Maranellu.

"Avto je bolj zanesljiv, pa tudi hitrejši. Super je, da se že poznajo rezultati, tudi zaradi naslednje sezone," je bil zadovoljen vodja Ferrarija. Obrat ob koncu sezone in luč na koncu predora sta vzbudila tudi razmišljanja, da še ni vse izgubljeno v boju za boljši položaj v konstruktorskem seštevku.

Do konca so še tri dirke (dve v Bahrajnu in zadnja v Abu Dabiju), tako da bi Ferrari morda še lahko ujel tekmece pred sabo. Italijanska ekipa je trenutno šele šesta (130 točk), a so moštva od tretjega do petega mesta blizu (Racing Point 154, McLaren 149, Renault 136). Neulovljiva pa sta drugi Red Bull z 240 in seveda Mercedes, ki si je že precej pred koncem sezone zagotovil novo konstruktorsko lovoriko (504).

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NovodobnoSuženstvo
25. 11. 2020 15.19
-2
ferrari naj začne delat iz svojih kolekcij oblačil krpe za potleh brisat. Sicer pa bo imel ferrari naslednje leto od Mercedesa agregate.HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
TEDO84bv0MEDO
25. 11. 2020 15.10
+2
Ja ja... Vedno se zlagano obljublja uspeh za naslednjo tekmo ali sezono.
mikpiki191
25. 11. 2020 14.34
+11
formulo gledam že ćez 20 let, ampak rdeči so letos katastrofa ,določenih dirk nisem niti gledal rajši