Drugi športi

Pri Jumbo-Vismi brez drame: Imamo močno ekipo in močnega vodjo

Hondarribia, 09. 04. 2021 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kljub izgubi vodilnega položaja v skupnem seštevku ekipa Jumbo-Visma ostaja optimistična pred zaključkom dirke po Baskiji. Bo Primož Roglič odločitev, da ne sledi ubežnikom z novim vodilnim Brandonom McNultyjem (UAE Team Emirates) na čelu, na koncu še drago plačal? Športni direktor Grischa Niermann opozarja, da dirka še zdaleč ni odločena.

Roglič in Pogačar (oba na fotografiji) sta po sredini simultanki v četrtek zaostala za najhitrejšimi.
Roglič in Pogačar (oba na fotografiji) sta po sredini simultanki v četrtek zaostala za najhitrejšimi. FOTO: AP

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je kljub napadu Brandona McNultyja po zadnjem vzponu četrte etape ostal v skupini, v kateri so vozili vsi (papirnati) favoriti dirke po Baskiji. Čakajoč na odziv kolesarjev ekip Movistar in INEOS Grenadiers, je Roglič izgubil preveč, da bi obdržal vodstvo v skupnem seštevku, in na 14. mestu zaostal za 49 sekund. Pozitivne novice za Jumbo-Vismo je prinesel vsaj napredek Jonasa Vingegaarda, ki je v skupnem seštevku zdaj tretji, 28 sekund za vodilnim McNultyjem.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je skupaj z Rogličem zablestel na sredini tretji etapi, ko je tudi slavil zmago, je peti s 43 sekundami zaostanka. Nihče po dramatičnem razpletu četrte etape ni želel podajati ocen o tem, kdo je izgubil več in kdo manj, športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann pa je dejal, da bodo lahko račune polagali šele v soboto zvečer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Morda se bo v soboto zvečer izkazalo, da smo sprejeli napačno odločitev'
"Seveda bi raje imeli majico (vodilnega, op. a.), a vsega ne moremo nadzirati, za nas pa je takšna situacija tudi zelo dobra pred sobotno kraljevsko etapo," je dejal Niermann za portal Cyclingnews.

"(McNulty) je že začel vzpon, Jonas pa ga je potegnil nazaj, ko je spet napadel, pa se je Primož odločil, da ga pusti. Govorili smo, da bi se lahko odvil ta scenarij. A dva kolesarja sta, ki sta pri vzponih veliko močnejša to pa sta Primož in Pogačar. Ali je bila to prava poteza? Bomo videli. Morda se bo v soboto zvečer izkazalo, da smo sprejeli napačno odločitev ‒ da bi se morali podati na lov in da bi se Primož boril za majico. Toda dirke še zdaleč ni konec in za zdaj lahko povsem mirno živimo s to situacijo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Silovit tempo poskrbel za selekcijo
Pri Cyclingnews so zapisali, da je Roglič že večkrat poudaril mladost svojih moštvenih kolegov, dirka po Baskiji pa je po ocenah Niermanna vedno zelo težka preizkušnja, na kateri ena ekipa težko pazi na vse napade. To se je pokazalo tudi v četrtek, ko se je 189-kilometrska etapa, ki je bila tudi najdaljša na letošnji izvedbi dirke, končala s silovitim tempom.

"Že zadnje tri etape je bilo zelo težko nadzorovati, fantje pa so opravili zelo dobro delo pri nadziranju tistega zgodnjega današnjega (četrtkovega, op. a.) pobega. Televizija tega ni pokazala, a 110 kilometrov so želeli vsi biti med ubežniki, to pa je pobralo veliko energije," je še razkril Niermann.

Odločal bo (tudi) legendarni Alto Arrate
Zdaj sta se vlogi zamenjali: napadala bo Rogličeva Jumbo-Visma, v vlogi "branilcev" pa bo Pogačarjev UAE. Pri Jumbo-Vismi ostajajo optimisti in Niermann verjame, da je tekma "precej odprta".

"Imamo močno ekipo in močnega vodjo, smo drugi in tretji v skupnem seštevku in mislim, da je dirka precej odprta," je še dodal Niermann pred očitno spektakularnim zaključkom dirke. V petek bo na sporedu razgibana etapa od Hondarribie do Ondarroe (160,2 km). V soboto bo na vrsti še zadnja, kraljevska etapa od Ondarroe do Arrateja (111,9 km) s sedmimi kategoriziranimi vzponi, tudi najslavnejšim v celotni Baskiji, na Alto Arrate, ki je stalnica tudi na dirki po Španiji.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nikdar več
09. 04. 2021 16.26
Morda pa bo lažje loviti kot stalno bežati in se otepati napadov... Rogla se mora jutri ograditi od Pogačarjeve vožnje. Sicer pa, če zmaga Slovenec, mi je vseeno kako se piše.
starakolesarka
09. 04. 2021 14.15
+2
Dragi moji, Roglič in Pogačar sta res vrhunska kolesarja, ampak ali mislite, da so ostali totalni brezvezniki. Mislim, da med njimi ne najdeš niti enega, ki bi bil brez kakšne pomembne zmage. Tako da je za zmago na vsaki dirki potrebna vrhunska pripravljenost, moraš pa imeti še malo sreče, da ni padcev, okvar... Dajmo naši pa ata Valverde, ki je res car. Mislim, da ima največ zmag - skoraj blizu tristo.
pojtrarara
09. 04. 2021 15.20
+1
se strinjam - ne sme biti nobene prevzetnosti - tudi jaz vseskozi pravim, sta odlična nista pa edina. In za zmago se bo treba pošteno potruditi in imeti zraven še srečo, da se vse ostale okoliščine poklopijo. Igranje s takimi taktikami, ko so se jih včeraj šle ekipe je meni malo mimo. Kolesarja nista kaj dost kriva po mojem, če je bil tak ukaz.
motorist_mb
09. 04. 2021 13.31
+1
Kak sta včeraj gonla bi jima po eni strani privoščil da ju Mcn premaga.Zanašat se na soboto da bo toti crkno je mimo.Pogi pa tud bi mogo na svojo roko it naprej ker je kapetan in nesposobne šefe se včasih ignorira,tak bi sam naredo.Pa še na svojem terenu ju ovi šolo,katastrofa!
mahar123
09. 04. 2021 13.11
Jumbo ima top kolesarje z Roglicem na čelu vendar jim njihovo vodstvo ni doraslo
sLOVEnec56
09. 04. 2021 12.24
+6
Imamo Dončiča, Rogljiča, Pogačarja... Samo tv prenosov še manjka
ho?emVšolo
09. 04. 2021 11.36
+4
Bravo!! V velikem pričakovanju prenosa tekme ob 15:30. Jaz bom zagotovo tam!!
Bigbadjohn
09. 04. 2021 11.23
-2
Ma, dol mi maha, če dirka še ni odločena- upam, da ni zrežirana!
pojtrarara
09. 04. 2021 11.03
+1
v glavnem takole je - če boste izgubili v soboto za to NE BO KRIV PRIMOŽ... že na dirki Pariz Nica močno dvomim da je šlo za Primoževo krivdo - dvakrat pasti na istem mestu in kako prikladno tam, kjer ni kamer in potem čudežno ostane sam... vse malo smrdi... Kaj se gre TJV kot ekipa vedo zgolj oni sami.
AshBurton
09. 04. 2021 11.27
-2
Tut js sm slisal,da je direktor Jumbe na dirki Pariz Nica 2x tk zasrajo v slusalko,da je Roglica vrgvo po tleh in to tocno tam ko ni kamer:)!Drugace pa vrhunsko postavljena taktika Jumbe vceraj...upam,da jim v soboto uspe vse to realizirat!!!
StAnalitik
09. 04. 2021 11.30
-2
In na lanskem Giru ter Touru.Vse je zrihtal tale Grischma
SpremeniVzdevek
09. 04. 2021 11.33
-2
pojtrarara
09. 04. 2021 11.34
+4
spet bom poudarila nč ne sodim, samo čudno se pa mi zdi, da bi izkušen kolesar dvakrat na istem mestu padel (padca nismo videli nobenega), pomenljivo pa zraven potem ostane brez ekipe - kao so zmatrani - pa najkrajša etapa je bila... 90 km in oni že tako hudo zmatrani na cca 50 km prevožene trase, da je lahko samo poškodovani vodja imel moč loviti - oni zdravi brez padca pa ne ... ne vem no meni se zdi izjmenoooo čudno. Če je to včeraj videno taktika ekipe - mi je čudno edino to,da so pustili tako veliko razliko... če so hoteli predat majico bi blo dovolj recimo da se pripeljejo kaj vem z 5-10 sekundno razliko v cilj... ni blo treba 23 sek je kar več za loviti
Realni
09. 04. 2021 11.49
+2
Ni bilo nobenega , da bi imel interes vleči vlak. Primož tudi ni imel koga , ki bi bil delavec, ekipa je stavila na etapno zmago Vingegaarda.
pojtrarara
09. 04. 2021 11.56
+3
Primož je imel še enega svojega s seboj včeraj, najbrž premalo,da bi naredil kaj konkretnega glede razlike. Vem da so stavili na zmago Jonasa - izjemno tvegana in za moje pojme butasta taktika, sploh, če ti je cilj zmagati dirko, ne greš tako kockati tik pred koncem. Ne samo,da so ostali brez, ko bi vsaj preprečil vse bonuse mcnultiju, tudi to mu ni čisto uspelo, da bi MCN ostal brez bonusov vsaj. Ob taki veliki gruči v pobegu je bila stava na zmago velika loterija
Realni
09. 04. 2021 12.06
+4
Kot sem rekel, moraš imeti veliko samozavesti za takšno taktiko, glede na kikse ki jih delajo, ne moreš biti miren. Bomo videli v soboto.
pojtrarara
09. 04. 2021 12.30
+4
Ja držimo pesti,da Primožu rata. Mu privoščim iz srca, sposoben vsekakor je po formi in vsem. Samo,da bodo še ostale okoliščine naklonjene. In če mu rata bo ta zmaga potem reees njegova. Držimo pesti.
Realni
09. 04. 2021 10.59
+7
Ne vem, včeraj mi taktika ni delovalo kredibilno. Do konca sta dve etapi ,ne deset , da pustiš neposrednega tekmeca naprej, moras biti zelo samozavesten. Tudi jaz racunam na Primoža
pojtrarara
09. 04. 2021 11.08
+1
se strinjam... takole bi se lahko zafrkavali, če bi šlo za 3 tedensko dirko, nekje v prvih etapah,da igraš raje na etapno zmago kot na ohranitev vodstva - in še preveč so zaostali, če so že to hoteli bi lahko bila razlika vsaj manjša. zdaj je ogromen pritisk na primožu po nepotrebnem. malo sem pogledala gotske etape Mcnultija v tej sezoni in je lahko zaostal tudi po minuto, ampak kljub temu... kaj pa če mu da ekipa čudežne žgance za jesti na zadnji etapi, ker se jim bo šlo za zmago? (tudi to sem pomislila)
Realni
09. 04. 2021 11.24
+2
SpremeniVzdevek
09. 04. 2021 11.35
+0
Tako je, vsi se dopingirajo le Roglič je čist.
pojtrarara
09. 04. 2021 12.02
-3
čuj ne tega nisem rekla - tekmovalci se ne dopingirajo... UAe ekipa je pa tista, ki bi za dnar in zmago naredila vse... ne samo v kolesarstvu ampak tudi sicer v športu so arabci takšni - poglej kaj delajo katarci, kaj se dela z ljudmi v pripravah na SP v fuzbalu, arabcem je glaven samo denar, ljudje ne štejejo... ekipi so kolesarji samo sredstvo do njihovega zaslužka... da njihov lanski kronometer s tisto izjemnooo razliko med prvim in drugim, smrdi, se je potrdilo tudi letos ravno na tej dirki na kronometru.
SpremeniVzdevek
09. 04. 2021 15.02
+0
Smrdi 3 urna razlika v štartu in vetrovni pogoji. Ko bosta naslednji kronometer odpeljala en za drugim, takrat bo rezultat realen.
pojtrarara
09. 04. 2021 15.25
+0
ja seveda ja... v zadnji hrib, ker bi moral biti profi in veter sploh ne igra take vloge je izgubil 10 sek... kar išči izgovore... zakaj pa je mcnulty lahko odvozil tako kot je , čeprav je vozil malo pred tadejem - če ta 3 urna razlika toliko šteje... ne išči izgovorov, ki ne pijejo vode... sicer pa - je imel čisto sam si možnost tudi izbrati čas vožnje, pa si je sam izbral konec... tako,da naj se nič ne izgovarja v tem smislu... realno je pač tako, da ja je v vrhu, ni pa tako superioren in daleč pred vsemi kot je to bil na lanskem kronometru... 1,20 razlike samo med prvim in drugim je ogrooomno za kronometer, še posebej za zadnjega na 3 tedenski dirki... in po vsem videnem še kako vse skupaj smrdi...
zabuko
09. 04. 2021 10.54
+2
zanimivo bo za Pogija, bo branil rumeno majico ali jo bo napadal?
asdfghjklqwertz
09. 04. 2021 11.09
+1
Zanj je vseeno, važno ekipi je, da osvoji skupno zmago, potem pa to nima veze kdo je ... ampak tudi tam računajo na pogačarja.
hotchilipoper
09. 04. 2021 10.40
+1
pojtrarara
09. 04. 2021 11.03
+1
24 ur skozi stare slike popa, aktualni iz dirk, ki jih komentiramo, očitno ne premorejo
marston
09. 04. 2021 10.37
+5
a ne morete vrstnega reda skupaj objavit, pa normalne povedi sestavit?
Bigbadjohn
09. 04. 2021 11.27
+3
Ne pravijo zaman, da rumena rumenega tiska ni barva zlata in ni barva sonca- je zgolj barva urina... :)
murinar
09. 04. 2021 10.25
+0
V soboto bo odločitev
Bigbadjohn
09. 04. 2021 11.29
+1