Drugi športi

Primož Roglič: Šele dirke bodo pokazale, kako dobro sem treniral!

Celje, 20. 05. 2020 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
7

Zmagovalec lanske dirke po Španiji (Vuelte) Primož Roglič poln optimizma pričakuje prestavljen začetek nove sezone, v katero vstopa kot vodilni tekmovalec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI).

Primož Roglič je dodobra izkoristil tedne, ki jih je preživel na slovenskih tleh, ogromno treniral, vzdrževal kondicijo, skušal kar v največji meri slediti napotkom nizozemske ekipe Jumbo Visma. "Vseskozi smo bili v kontaktu, preko video povezav sem imel vseskozi na voljo vse potrebne podatke, nismo pa izključili niti trenutkov, kot je denimo druženje vseh v ekipi. Tako smo denimo ohranili petkovo pijačo, ampak razumljivo, gre za virtualno zadevo," pravi najuspešnejši slovenski kolesar vseh časov Roglič, ki upa, da bodo vsi treningi, ki jih je oddelal, obrodili sadove.

Primož Roglič verjame, da bo skupaj s kolesarsko elito znova navduševal številne navijače.
Primož Roglič verjame, da bo skupaj s kolesarsko elito znova navduševal številne navijače. FOTO: Damjan Žibert

Razgibana Slovenija, odkar je karantena ukinjena, je dober poligon za vrhunske kolesarje, ne nazadnje je dokaz dolgoletna tradicija prirejanja dirke po Sloveniji, ki pa je v letošnji sezoni žal ne bo. A to ne izključuje dejstva, da obstaja na sončni strani Alp možnost kakovostnih treningov. "Kaj in kako dobro sem treniral, bodo pokazale prve dirke. Verjamem, da bo koledar obstal, ne pričakujem dodatnih zapletov, tako, da bi avgusta nastopil na dirki po Franciji. To je ob nastopu na svetovnem prvenstvu osrednji cilj. Pred Tourom naj bi nastopil še na dveh dirkah, da bi prvi dve služili, kot nekakšno ogrevanje za prvi vrhunec," je dodal 30-letnik, ki se je za hip ustavil v Celju.

Ob vseh obveznostih je našel čas za menjavo zimskih gum, ob pomoči mehanikov se je dela s primernim orodjem lotil tudi sam. A kot priznava je bistveno lažje zamenjati gumo na kolesu, kot na avtomobilu. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

behindyou
20. 05. 2020 20.15
-4
Zakaj pa zdaj nisi bil v MONACU, ce imas tam prijavljen stalno prebivalisce, saj so zate previsoki davki v SLOVENIJI. Samo denar je v glavi, sramota me je.
behindyou
20. 05. 2020 20.16
+0
MONACO je pa malce drag za vsakodnevno zivljenje, mat*k*rba
TistoPravo
20. 05. 2020 19.09
+2
Promo športnikov in glasbenikov za novo ukrivljene konzerve enakega namena kot še povsem uporaben rabljen vozni park že v polnem teku...če ne bicikliramo in pojemo, pa po promocijah hodimo in provokativne reklame snemamo...ko bi se le gospodarstvo lahko tako hitro prilagajalo...bravo Primož
tianot
20. 05. 2020 18.27
-3
nemski_ovcar
20. 05. 2020 18.41
+5
Isiah
20. 05. 2020 17.08
+9
Tour je njegov.
nemski_ovcar
20. 05. 2020 18.39
+3