Drugi športi

Priznanje za Vinčića: v novo sezono kot kapetan!

Ljubljana, 04. 10. 2018 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Nepogrešljivi del slovenske odbojkarske reprezentance Dejan Vinčić je novi kapetan poljskega Cerrad Czarni Radoma. Kluba, ki nastopa v tamkajšnjem elitnem prvenstvu. To bo njegova druga sezona v vrstah omenjenega kluba.

Dejan Vinčić po končani tekmi proti Avstraliji

Velenjčan Dejan Vinčić je ob Mitji Gaspariniju in kapetanu slovenske odbojkarske reprezentance Tinetu Urnautu, stalnica v slovenski izbrani vrsti. Tisti na katerega se lahko selektor vselej zanese. Zdaj ga je po letu dni, kolikor je član poljskega Cerrad Czarni Radoma, doletela še čast na klubski ravni. Postal je kapetan moštva.

"Zame je velika čast, da sem postal kapetan moštva. Počaščen sem, da so mi v klubu zaupali tako vidno vlogo. Kljub vsemu pa se zame na igrišču ne bo nič spremenilo, saj sem znal že v minuli sezoni prevzeti odgovornost, ko je bilo to potrebo. Tako bo tudi sedaj. Moram poudariti, da je bil Wojtek v zadnjih sezonah izjemen kapetan in močno spoštujem delo, ki ga je opravil na ravni kluba," pravi Vinčić.

Bolj izkušeni v novo sezono
32-letnik sicer krstne sezone pri poljskem klubu nima v najlepšem spominu, saj je lahko soigralcem pomagal le dobro polovico sezone. Pred tem se je ubadal z neprijetno poškodbo, a ob vrnitvi na igrišče hitro dokazal, da je izjemen igralec, klub pa je njegove nastope nagradil z novo dolgoročno pogodbo.

"V letošnji sezoni imamo v naši zasedbi več izkušenih posameznikov, kot lani. Tudi najmlajši imajo za sabo krstno tekmovalno leto v PlusLigi, zato so prav vsi izkušenejši, kot so bili. Z izkušnjami lahko naredimo še korak naprej. Menim, da je vez med mlajšimi in izkušenejšimi izjemna. Menim, da imamo kombinacijo, ki je porok za dober rezultat," je še ob imenovanju na odgovorni položaj kapetana povedal 30-letnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.