Drugi športi

Proti Armstrongu tudi ameriške oblasti

New York, 22. 02. 2013 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sodnemu procesu proti nekdanjemu ameriškemu kolesarskemu zvezdniku Lanceu Armstrongu v primeru domnevnega nezakonitega pridobivanja sredstev njegove nekdanje ekipe US Postal so se pridružile tudi ameriške oblasti. Tožbo je sicer sprožil nekdanji Armstrongov sotekmovalec Floyd Landis.

Floyd Landis
Floyd Landis FOTO: Reuters

Ameriške zvezne oblasti so se odločile, da bodo podprle tožbo Landisa proti Armstrongu. "Lance in njegova ekipa so v zadnjem času intenzivno skušali doseči dogovor z zveznimi odvetniki, vendar so bili pogovori neuspešni, ker se strani nista mogli dogovoriti o tem, ali je v primeru nastala škoda," je pojasnil kolesarjev odvetnik Robert Luskin.

Floyd Landis je tožbo proti Lanceu Armstrongu vložil na podlagi njegovega televizijskega priznanja, da si je pomagal z nedovoljenimi sredstvi. Landis je tožbo sprožil na podlagi zakona, ki omogoča sodno vračilo neupravičeno pridobljenih sredstev. US Postal naj bi namreč s pomočjo Armstrongovih uspehov dobil več deset milijonov dolarjev sredstev, predvsem v obliki pokroviteljskih pogodb, ki jih po Landisovem mnenju ne bi bilo, če bi že takrat vedeli, da si kolesar pomaga z nedovoljenimi sredstvi.

Proti Armstrongu je sodni postopek pred dnevi že sprožil tudi eden od njegovih nekdanjih pokroviteljev; teksaška zavarovalnica zahteva vračilo 12 milijonov dolarjev, ki jih je izplačala Armstrongu za zmage na dirki po Franciji, ki pa jih zdaj Američan nima več.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gasper07
23. 02. 2013 07.14
+5
Helix ocitno nisi nikoli aktivno kolesaril... res je... goljufal je... a goljufajo cisto vsi. Sam sem bil perspektiven kolesar drzavni prvak Jugoslavije... in ti povem da na etapni dirki sem bil tretji dan gotov... kaj sele da bi jih zdrzal 14. Brez kemije ne gre in to je dejstvo.
Patrick72
23. 02. 2013 10.54
+2
Nikoli se ne sme goljufanja in laganja opravicevati s tem, da vsi goljufajo in da se vsi lazejo.
Helix Nebula
23. 02. 2013 01.38
+5
Upam da ga vsi oberejo dokosti... do denarja je prišo ker je bil ''najboljši'' ampak najboljši nebi bil če nebi goljufal.. kar pomeni da je krado..
davis
22. 02. 2013 22.46
+2
Teksaška zavarovalnica zahteva vračilo 12 milijonov dolarjev,zakaj ze,sej jim je v tistem casu ko se niso vedeli za goljufijico delal najboljso reklamo,in ne samo njim,to je skor tako,kot bi sel na cipico jo fino zbrusil,pol pa dnar nazaj. Kakor koli obrnemo je bil Lance odlicni reklamni pano.
Crazy_Horse
22. 02. 2013 21.28
+10
ameriške oblasti so posvetu pobile in uničili večstotisoč družin indijancem ukradli zemljo kdaj bodo odgovarjale ?
Heiliger Krieg
22. 02. 2013 21.19
+3
Ja končno prevarante so vedno sodno preganjali in jih zapirali, ne vem kaj še čakajo pri tem?