Drugi športi

Prva operativka Krima: Odlično delamo ter zaupamo v igralski kader in stroko. Odprlo se bo

Ljubljana, 16. 10. 2021 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
5

Nekoliko slabši start v evropsko sezono Lige prvakinj – rokometašice Krima Mercatorja so edine slovenske predstavnice med elito – ko so Ljubljančanke na treh tekmah le enkrat zmagale, v tabor nekdaj dvakratnih evropskih prvakinj ni prinesel slabšega razpoloženja. Ravno nasprotno, v klubu so stopili še bolj skupaj, verjamejo v to, kar počnejo, in pričakujejo, da se bo v nadaljevanju dolge sezone v LP vse skupaj postavilo na pravo mesto. Prva operativka kluba, nekdanja vrhunska igralka in kapetanka Deja Ivanović, nudi vso podporo igralskemu kadru in stroki. "Steklo bo, o tem smo prepričani."

Krim Mercator je na uvodnih treh tekmah skupinskega dela Lige prvakinj v rokometu dosegel le eno zmago. Po nepričakovanem porazu proti švedskemu Sävehofu in pričakovanem proti madžarskemu Györu je po hudem boju na kolena spravil turški Kastamonu, v nedeljo pa ga čaka izjemno zahteven obračun s francoskim Metzem v Stožicah. "Nismo še pokazale vsega, kar zmoremo," v imenu slačilnice krimovk sporoča Francozinja Oceane Sercien Ugolin, ki poudarja, da se "priložnost ponuja že v nedeljo". Francoska reprezentantka je bila v času reprezentančne akcije s soigralkami, ki bodo tokrat njene tekmice. Najnevarnejša med njimi je prva strelka in srce kluba Meline Nocandy, ki v navezi z zunanjo linijo Louise K. Burgaard-Bruna Aparecida Almeida De Paula tvori močan napad. Francoske rokometašice so v evropski sezoni odigrale dve tekmi in osvojile štiri točke, v državnem prvenstvu še niso izgubile. "Igrajo trdno obrambo," je bil kratek trener Ljubljančank Uroš Bregar. "Zaradi njihove višine bomo morali igrati široko in preudarno. Ne smemo prehitro zaključevati, temveč je pomembno, da si priigramo priložnosti, s katerimi bomo lahko premagali vratarke."

Deja Ivanović
Deja Ivanović FOTO: Damjan Žibert

Poseben izziv bosta tudi Astride N’Gouan in Ćamila Mičijević, ki s svojimi 187 in 194 centimetri ustvarjata centralni blok. Vodstvo kluba z direktorico Dejo Ivanović na čelu nudi vso podporo igralkam in trenerskemu vodstvu kljub nekoliko slabšemu startu v evropsko sezono. "Verjamemo v ekipo in verjamemo v to, kar delamo. Prihajam na treninge, vidim igro teles pri igralkah in lahko rečem, da imamo odlično vzdušje in da tudi dobro delamo na treningih. Prepričani smo, da smo na pravi poti in da bodo tudi rezultati prišli." Sezona v Ligi prvakinj je dolga.  Zgolj v rednem delu je na programu štirinajst tekem. "Seveda si želimo v končnico, in to s čim boljšega mesta. Tekem je še veliko, glavno je, da napredujemo in počasi lovimo formo, ki naj bi nas krasila v nadaljevanju sezone. Optimistka sem," me drugim v daljšem pogovoru sporoča nekdanja vrhunska rokometašica in kapetanka Krima Deja Ivanović. 

Zgodovina in statistika preteklih tekem sta na strani Ljubljančank. Na skupno osmih tekmah so krimovke slavile petkrat.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rad Papoffino
16. 10. 2021 12.21
+1
Bla luštna, zdaj znucana ...
martinov
16. 10. 2021 10.18
+5
Tudi njej se je odprla špranjica, da je prišla do tega mesta !
Mother Russia
16. 10. 2021 10.36
+3
Kaj si pa mislil? Da Pavijanković testira le ljubljanske farmacevtke?
Definbahija
16. 10. 2021 10.53
+2
Definbahija
16. 10. 2021 10.06
+2
Odlično delamo, sam nismo sposobni zmagat boljše ekipe od Mlinotesta. V stroko zaupamo, ima jasno vizijo kako narediti podpovprečne igralke ven