Drugi športi

Prvi favorit za zmago na Vuelti Primož Roglič, Carapaz ostal brez nastopa na Vuelti

Madrid, 22. 08. 2019 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./M.G.
Komentarji
4

V vlogi glavnega favorita za zmago na kolesarski dirki po Španiji je kapetan moštva Jumbo-Visma Primož Roglič. Slovenski kolesar je bil na stopničkah na dirki po Italiji, nato je izpustil francosko pentljo, sedaj ga čaka zahtevna tritedenska Vuelta. Roglič pa je ostal brez velikega konkurenta, saj zmagovalec letošnje dirke po Italiji Richard Carapaz ne bo nastopil na dirki po Španiji, ki se začne v soboto.

Vuelta, kolesarska dirka po Španiji, je ena od treh najpomembnejših kolesarskih dirk v sezoni. Na sporedu je zadnja, pred tem so kolesarji že opravili z dirko po Italiji (Giro) in Franciji (Tour). Vuelta se začne v soboto, v vlogi prvega favorita za zmago pa slovenski kolesar Primož Roglič. Kapetan moštva Jumbo-Vismo je predvidena št. 1 za zmago po ocenah spletne strani cyclingnews

"Od konca februarja do začetka maja, je Roglič zmagal na vseh dirkah, na katerih je nastopil: po Združenih Arabskih Emiratih, Tirreno-Adriatico in dirki po Romandiji. Bil je med favoriti za skupno zmago, ni mu uspelo zmagati na Giru, vendar je bil blizu, zmagal je na uvodnem kronometru in nato držal rožnato majico vodilnega naslednjih pet dni. Zmagal je tudi na drugem posamičnem kronometru v deveti etapi in bil na drugem mestu skupno, dokler ni imel mehaničnih težav in posledično padca na sposojenem kolesu na 15. etapi, kar ga je oddaljilo od boja za zmago. Ne glede na vse, se je hrabro boril na šele njegovi četrti veliki dirki in si zagotovil končno tretje mesto ob koncu Gira v Veroni. Po četrtem mestu na Touru 2018 in tretjem na letošnjem Giru, bi Roglič lahko brez težav naredil še korak naprej na Vuelti," so zapisali v napovedi za prihajajočo dirko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Carapaza ne bo na Vuelto
V razvrstitvi favoritov je (bil) nato na drugem mestu Richard Carapaz (Movistar), ki pa na dirki zaradi padca na treningu ne bo nastopil, na tretjem pa Rogličev sotekmovalec v moštvu Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), peterico zaključujeta Nairo Quintana (Movistar) in Esteban Chaves (Mitchelton-Scott). Sledijo Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), Miguel Angel Lopez (Astana), Rigoberto Uran (EF Education First), Fabio Aru (UAE Team Emirates) in Wilco Kelderman (Sunweb). 

Ekvadorec Carapaz je bil sicer predviden kot eden od treh kapetanov Movistarja za špansko dirko. Breme bo zdaj na plečih Kolumbijca Naira Quintana in Španca Alejandra Valverdeja. Oba sta julija dirkala na dirki po Franciji in nista tako sveža kot bi bil Carapaz, ki se je od majskega Gira pripravljal zgolj na Vuelto. Namesto Carapaza bo za Movistar dirkal Španec Jose Joaquin Rojas.

Roglič je letos uspešno tekmoval na Giru, kot omenjeno je zasedel skupno tretje mesto, Tour je nato izpustil, sedaj je poln moči pripravljen na Vuelto. Roglič je sicer kot omenjeno letos zmagal na treh dirkah: po Združenih arabskih emiratih, Tirreno-Adriatico in po Romandiji. Nazadnje je bil na višinskih pripravah v Španiji, moštvo Jumbo-Visma bo v Španiji tekmovalo v naslednji zasedbi: Nizozemec Steven Kruijswijk, Novozelandec Steve Bennett, Nizozemca Robert Gesink in Lennard Hofstede, Nemec Tony Martin ter Američana Sepp Kuss in Neilson Powless.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
23. 08. 2019 11.47
+3
Tudi če ne bi osvojil dirke po Španiji ,ne b nič hudega .Kaj vse se mora poklopiti in zgoditi, da prideš na sam vrh. Če bo imel ob sebi takšno ekipo, kot jo je imel na Giro, se mu ne obeta nič kaj dobrega . Po imen ih sodeč je ta ekipa veliko močnejša in kvalitetnejša. V Rogličeve sposobnosti ne dvomim in sem prepričan ,da ni prišel na dirko nepripravljeni. Kot veliki borec in vrhunski kolesar , bo pustil svoj pečat na tej dirki . Srečno brez poškodb do uspeha kariere.
poper00
22. 08. 2019 21.58
+0
Tu med imeni ne vidim nikogar ki bi Rogliča lahko ogrozil na dirki.Seveda pa na tako dolgi dirki potrebuješ srečo,da se ti vse poklopi.Že en prehlad te lahko pokoplje ,da o padcih,poškodbah sploh ne govorimo.
murate
22. 08. 2019 20.37
+5
Vsekakor Primožu želim zmago,me pa zanima kaj bo počel Pogačar ,če bo seveda imel proste roke.
CFC1
22. 08. 2019 18.59
+17
Gremo Rogla. Tokrat ima okoli sebe vsaj poimensko ekipo, ki bo vsekakor lahko konkurenčna in ne bo vsega potreboval opravljati sam. Pustimo se presenetiti morda pa mu uspe, kvalitete ima dovolj, veliko bo odvisno tudi od forme.