Drugi športi

Prvič v zgodovini OI: Terčeljeva in Tokić zastavonoši v Tokiu

Ljubljana, 18. 06. 2021 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Prvič v zgodovini olimpijskih iger se bo zgodilo, da bosta na slovesnosti ob odprtju nosilca zastave iz posamezne države dva, športnik in športnica. Slovenijo bosta zastopala kajakašica na divjih vodah Eva Terčelj in igralec namiznega tenisa Bojan Tokić.

Eva Terčelj je za Slovenijo nastopila že na poletnih olimpijskih igrah 2012 v Londonu, 28. septembra 2019 pa je postala svetovna prvakinja v slalomu na divjih vodah, s čimer je izpolnila olimpijsko kvoto.

Na evropskem prvenstvu na divjih vodah v italijanski Ivrei v začetku maja je Terčeljeva nadaljevala niz odličnih uvrstitev in osvojila srebrno odličje. "Počaščena in ponosna sem, da me je vodstvo slovenske olimpijske reprezentance izbralo za nosilko slovenske zastave na otvoritvi v Tokiu," je ob tem povedala kajakašica.

Bojan Tokić je izjemno počaščen, da je bil v zelo ostri konkurenci vrhunskih slovenskih športnikov izbran za enega od dveh zastavonoš na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu.
Bojan Tokić je izjemno počaščen, da je bil v zelo ostri konkurenci vrhunskih slovenskih športnikov izbran za enega od dveh zastavonoš na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: AP

Bojan Tokić ima bogate olimpijske izkušnje, saj bodo igre v Tokiu že njegove četrte po Pekingu 2008, Londonu 2012 in Riu de Janeiru 2016. Na prvih dveh se je uvrstil v tretji krog tekmovanja, leta 2016 pa v četrti krog.

Na evropskih prvenstvih je Tokić osvojil dve bronasti kolajni med dvojicami ter eno v posamični in ekipni konkurenci. Tokić je v dolgi in uspešni športni karieri s svojim odnosom do športa in optimizmom ničkolikokrat dokazal, da gre za vzornega športnika, na katerega je Slovenija upravičeno ponosna in si povsem zasluži privilegij nosilca zastave, so prepričani v vodstvu slovenske olimpijske reprezentance.

"Nositi slovensko zastavo na otvoritvi olimpijskih iger mi pomeni ogromno. Hvala Olimpijskemu komiteju Slovenije, ker je prepoznal rezultate moje športne kariere. Biti izbran za nosilca v konkurenci Primoža Rogliča, Tadeja Pogačarja, Luke Dončića in drugih vrhunski športnikov, je res nekaj neverjetnega," je povedal 40-letni Tokić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.