Drugi športi

Querreyju zaradi 'pobega' iz St. Peterburga šestmesečna pogojna kazen

New York, 31. 12. 2020 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Združenje profesionalnih teniških igralcev je Američana Sama Querreyja kaznovalo s šestimi meseci pogojne kazni, plačati pa bo moral tudi okoli 17.000 evrov denarne kazni, če bo znova kršil zdravstvene protokole v boju proti novemu koronavirusu, so v sredo zvečer sporočili v izjavi za javnost.

Querrey (na fotografiji) kljub potrjeni okužbi ni upošteval veljavnih protokolov.
Querrey (na fotografiji) kljub potrjeni okužbi ni upošteval veljavnih protokolov. FOTO: AP

Triintridesetletni Američan Sam Querrey, sicer polfinalist v Wimbledonu leta 2017, bi moral sredi oktobra igrati na turnirju v Sankt Peterburgu, a je test 12. oktobra pokazal, da se je okužil z novim koronavirusom, organizatorji pa so ga izločili s turnirja. V Rusiji bi moral ostati v karanteni, a se je z zasebnim letalom skupaj z ženo Abby in devetmesečnim sinom Fordom odpravil v ZDA. V Sankt Peterburgu so ga želeli zdravstveni delavci in predstavniki Združenja profesionalnih teniških igralcev (ATP) varno prepeljati v drug apartma, a jim Querrey ni odprl vrat hotelske sobe, naslednje jutro, 13. oktobra, pa je pobegnil, pri tem pa so ga ujele varnostne kamere.

ATP ga je zato kaznoval s pogojno prepovedjo in plačilom globe, ki bosta v veljavo stopila, če bo Querrey kršitev v naslednjih šestih mesecih ponovil.

"Njegova dejanja so bila v nasprotju z integriteto našega športa ter kodeksom obnašanja. Ker smo upoštevali Querreyjevo dolgoletno zgodovino primernega obnašanja in nekatere druge olajševalne okoliščine, ga je doletela pogojna kazen," so zapisali pri ATP.

Zmagovalec desetih turnirjev na najvišji ravni ima pet dni časa, da se na kazen pritoži.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.