Drugi športi

Nadal ali Del Potro? Argentinec se je na poti do polfinala precej manj potil

New York, 07. 09. 2018 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
3

V noči s petka na soboto nas v New Yorku čaka teniška poslastica med Špancem Rafaelom Nadalom in Argentincem Juanom Martinom del Potrom. Kasneje sledi še drugi polfinalni obračun v moškem delu turnirja med Novakom Đokovićem in Keiem Nišikorijem.

Na papirju bo bolj zanimiv obračun med prvim igralcem sveta Rafaelom Nadalom in tretjim nosilcem Juanom Martin del Potrom. To bo še 17. obračun med obema igralcema, trenutno pa je 11 proti 5 za Nadala. Igralca sta se srečala že v lanskem polfinalu, ko je s 3 : 1 slavil Španec.

Nadal brani zmago na US Openu, toda Del Potro se zdi v izvrstni formi. Tokrat bo precej bolj svež kot lani.
Nadal brani zmago na US Openu, toda Del Potro se zdi v izvrstni formi. Tokrat bo precej bolj svež kot lani. FOTO: AP

Nadal se je na poti do polfinala v letos izjemno vročem in vlažnem New Yorku moral pošteno potruditi. Izgubil je štiri nize, še posebej dolgi so bili zadnji trije obračuni. V četrtfinalu je odigral pet nizov proti Thiemu (4 ure 54 minut), v osmini je na igrišču prebil skoraj tri ure in pol, v šestnajstini finala pa štiri ure in pol. Pozitivna stvar za Nadala je ta, da je imel med četrtfinalom in polfinalom skorajda tri dni časa za premor. Vsekakor dovolj, da se je njegovo telo pri 32 letih skorajda v celoti regeneriralo.

Tudi Del Potro je v četrtfinalu na igrišču preživel 3 ure in pol, toda je dve leti mlajši, poleg tega ima odlično orožje, s katerim lahko pošteno skrajša točke – servis. S tem je poskrbel, da je na poti do polfinala izgubil le en niz (pa še tega v podaljšani igri). Na igrišču je preživel tri ure in pol manj kot Nadal. Španec je za nameček pretekel šest kilometrov več kot Del Potro.

Znosnejše temperature, vlaga ostaja
Oba igralca lahko veseli podatek, da naj se danes temperature ne bi povzpele nad 25 stopinj, bo pa ozračje ostalo precej vlažno. Zaradi velike količine vode v zraku je ozračje počasnejše, tako da je tudi igrišče počasnejše, kar bolj ustreza peščenemu kralju Nadalu. Del Potro je edini grand slam osvojil prav v New Yorku, ki je tudi njegov najljubši grand slam turnir. Od njegove zmage sicer mineva že neverjetnih devet let. Vmes je imel ogromno težav s poškodbami, predvsem z zapestjem, zaradi česar je že razmišljal o predčasnem koncu kariere. Veseli ga lahko pogled v zgodovino, saj je v polfinalu leta 2009, ko je zmagal v New Yorku, izločil prav Rafaela Nadal. In to na kakšen način. Zmagal je s 6 : 2, 6 : 2, 6 : 2.

Je pa res, da je zadnje tri medsebojne obračune (na treh različnih podlagah) dobil Nadal. Del Potro tako Španca ni premagal že več kot dve leti. Je pa prav vseh pet zmag Argentinec zabeležil na zunanjih trdih igriščih.

US Open, polfinale:
Rafael Nadal (Špa/1) - Juan Martin Del Potro (Arg/3)
Kei Nišikori (Jap/21) - Novak Đoković (Srb/6)

Nadal Del Potro
Nadal Del Potro FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
07. 09. 2018 16.52
+0
Nadal začne tekmo ob devetih zvečer po našem času, Đokovič pa ob enajstih.
Anticripstoned
07. 09. 2018 13.46
-6
Talent vs steroidi
pako-san
09. 09. 2018 11.53