Drugi športi

Bautista z drugim mestom do svojega drugega naslova svetovnega prvaka

Mandalika, 13. 11. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač Alvaro Bautista je z drugim mestom na tretji preizkušnji razreda Superbike ta konec tedna v Mandaliki zgolj še potrdil zasluženi naslov svetovnega prvaka. Čeprav je bil turški predstavnik Toprak Razgatlioglu tokrat nepremagljiv, zmagal je še tretjič zapored, pa je prekaljeni 38-letni dirkač iz Talavere uspel ohraniti mirne živce za svoj prvi naslov svetovnega prvaka po dolgih 16 letih. Tretji je bil Britanec Jonathan Rea.

Turški dirkač Toprak Razgatlioglu je sicer še tretjič v dveh dneh brez večjih težav na stezi v Mandaliki v Indoneziji z lepo prednostjo pokoril vso konkurenco. A to mu ni pomagalo na poti do tako želene ubranitve naslova svetovnega prvaka v razredu Superbike, ki ga je po sušnih 16 letih povsem zasluženo osvojil 38-letni španski predstavnik Ducatija Alvaro Bautista.

Španec po tretji preizkušnji ta vikend, ki jo je končal na drugem mestu z dobro sekundo in dvema desetinkama zaostanka za tokrat nepremagljivim Razgatlioglujem, ni skrival navdušenja, da se je znova ovenčal z naslovom najboljšega na zemeljski obli v omenjenem tekmovanju. "Ta sezona je bila resnično nekaj posebnega. Od prvega do zadnjega v moštvu smo se trudili, da napredujemo iz dneva v dan, da najdemo tiste ključne dejavnike, ki bi nam v zaostreni konkurenci pomagali v boju za naslov prvaka. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsakemu posebej, ki je na kakršen koli način prispeval svoj delež k tej izjemni nagradi, kot je naslov svetovnega prvaka," je bil v ciljnem izteku ob posredovanju uvodnih izjav predstavnikom sedme sile do ušes nasmejan Bautista.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Treba je priznati, da Španec tokrat ni imel nobenih možnost proti izjemno razpoloženemu turškemu dirkaču, ki mu steza v Mandaliki očitno zelo ustreza. "Kot sem nekajkrat v izjavah pred dogajanjem ta konec tedna poudaril, sem v Indonezijo prispel z jasno željo po trojčku zmag, ki bi mi ob slabših uvrstitvah Bautiste še dopuščal možnosti za ubranitev naslova. A točkovna razlika med nama je bila očitno prevelika kljub moji veliki želji, da dodatno začinim najin dvoboj. Alvaro si je naslov prvaka nedvomno zaslužil, bil je bolj konstanten skozi celotno sezono, sam pa bom moral podrobneje analizirati vse svoje napake, da bom že v prihodnji sezoni lahko znova konkurenčen za največje stvari," je svoje misli po tretji zaporedni zmagi v Mandaliki strnil Toprak Razgatlioglu. 

Omenjenemu dvojcu se je na zmagovalnem odru kot tretjeuvrščeni pridružil še Britanec Jonathan Rea, prvo peterico pa sta s četrtim in petim mestom zaokrožila še Andrea Locatelli oziroma Axel Bassani.

Končni vrstni red druge dirke v Mandaliki:
1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK)

2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +1.230

3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +2.825

4. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +7.595

5. Axel Bassani (Motocorsa Racing) +8.205

Svetovno prvenstvo, razvrstitev:
1. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 553 točk

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 487

3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 279

4. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 279

5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 245

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trta mrta
13. 11. 2022 15.44
Bravo VW Konzern ...ducati si koncno popeljal tja kamor spada
Intihar
13. 11. 2022 12.33
+2
Bravo sam da turk ni prvak
number46
13. 11. 2022 08.58
Toprak je pokazal zakaj je bil prvak. Alvaro pa dokazal zakaj je postal, odlična sezona. Yamaha in Kawasaki morajo zavihati rokave.
motorist_mb
13. 11. 2022 08.10
+4
Bau 🏆 Bag 🏆 SBK MOTO GP carsko 👏👏👏