Drugi športi

Razgor: Težko bi si želel boljšega slovesa od tekme z Barcelono

Celje, 09. 06. 2022 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sobotni rokometni spektakel v dvorani Zlatorog bo imel nekaj vrhuncev. Eden večjih se bo zgodil tudi v času prijateljske mednarodne tekme med RK Celje Pivovarna Laško in RK Barcelona, ko bo ekipo kot kapetan zadnjič vodil David Razgor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

David Razgor, otrok RK Celje Pivovarna Laško, ostaja zvest matičnemu klubu že vso kariero. In tako bo tudi v prihodnje, potem ko bo v soboto na tekmi z Barcelono še zadnjič oblekel igralski dres. Razgor se bo, kot poroča uradna klubska spletna stran, v prihodnje namreč preselil na klop celjskega kluba, kjer bo pomočnik Alemu Toskiću. Razgor sicer za celjski klub igra že od osmega leta starosti, rokomet pa mu je bil, kot pravi sam, položen v zibelko, saj prihaja iz rokometne družine. Prvič je za člansko ekipo zaigral že leta 2007/08, od leta 2009 pa je bil njen polnopravni član. Do danes je za člansko zasedbo celjskega kluba odigral 13 sezon in 579 nastopov, s čimer je igralec z največ nastopi za člansko zasedbo v novejši zgodovini, dosegel pa je 1.212 zadetkov, pri čemer so seveda upoštevane le uradne tekme kluba. V tem času se je veselil devetih naslovov državnega prvaka, osmih pokalnih naslovov in šestih superpokalnih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnji nekaj sezon je bil kapetan zasedbe in poosebljeno predstavlja vse vrednote celjskega kluba ter slogan Enkrat za Cele, vedno za Cele. "Naposled je prišel trenutek, ko bom še zadnjič oblekel rumeni dres s številko devet. Težko bi si zamislil bolj zanimivo ekipo, kot je Barcelona, za mojo zadnjo tekmo v karieri. V mladosti so bili trn v peti Celju, ko je naskakoval evropski vrh, a sem jih hkrati tudi občudoval. Desetletje kasneje sem imel privilegij igrati v Ligi prvakov in proti njim dosegel ene izmed prvih zadetkov v začetkih moje članske kariere," je pred zadnjo tekmo kariere za uradno klubsko spletno stran dejal David Razgor. 

RK Celje - RK Barcelona
RK Celje - RK Barcelona FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Razgor bo torej v soboto še zadnjič oblekel rumeni dres s številko devet, poleg njega pa se bodo po tekmi od celjskega dresa poslovili še Tilen Kodrin (338 nastopov / 958 zadetkov), Vid Poteko (392 nastopov / 515 zadetkov), Radojica Čepić (57 nastopov / 100 zadetkov), zahvala bo predana tudi sedaj že donedavnemu direktorju kluba, Roku Planklju, medtem ko je Stefan Terzić (33 nastopov / 67 zadetkov) že zapustil Celje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simek_88
09. 06. 2022 17.32
+1
Raza legenda!
Uros Mlinar
09. 06. 2022 17.10
-6