Drugi športi

Razlog za Dennisov umik z dirke po Franciji ostaja uganka

Pau, 19. 07. 2019 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Razlog za četrtkov odstop avstralskega kolesarja Rohana Dennisa na dirki po Franciji ostaja nepojasnjen. Dennisovo moštvo Bahrain Merida, ki je sprva izrazilo presenečenje nad odločitvijo, je v naknadni izjavi za javnost sporočilo, da se je kolesar za to potezo odločil "s težkim srcem".

"Na današnji etapi dirke po Francije se je član Bahrain Meride Rohan Dennis s težkim srcem odločil za umik z dirke," so naknadno zapisali pri Bahrain Meridi. Ob tem so navedli tudi izjavo Dennisa, da je izjemno razočaran zaradi tega, a hkrati "prepričan, da je to pravilna odločitev glede na to, kako se trenutno počutim".

"Svojim moštvenim kolegom želim vse najboljše za preostanek dirke, zahvalil bi se tudi vsem navijačem na dirki, ki so me prišli podpirat," je še sporočil ob nameri, da se vrne na Tour v prihodnjih letih. Dennis je s svojim odstopom med 12. etapo dirke po Franciji zasenčil zmagovalca dneva Britanca Simona Yatesa. Devetindvajsetletni svetovni prvak v vožnji na čas je 80 kilometrov pred ciljem etape sestopil s kolesa, se usedel v avtomobil, odpeljal do klubskega avtobusa, se preoblekel ter v spremstvu agenta odkorakal mimo vseh.

Nenavadno dejanje je presenetilo prav vse, predvsem njegovo ekipo, ki je med etapo tvitnila, da bo dogodek preiskala. Glavni športni direktor Slovenec Gorazd Štangelj je nato na cilju v Toulousu povedal, da je zmeden in razočaran, Dennis pa z osebjem ekipe ni želel govoriti. Po etapi je bil presenečen tudi njegov moštveni kolega Dylan Teuns, ki je za francosko javno radiotelevizijo France TV dejal, da je bil zmeden, potem ko je v cilj prikolesaril kot prvi iz svojega moštva.

Razlogi za Dennisov umik z dirke po Franciji še niso znani.
Razlogi za Dennisov umik z dirke po Franciji še niso znani. FOTO: AP

"Ko sem prišel do avtobusa, je bilo tam kolo," je dejal Teuns. "To me je presenetilo, saj sem vedel, da sem danes končal kot prvi iz našega moštva. Videl sem ga zjutraj, videti je bil v redu. Morda je bolan, ne vem."

Več medijev medtem poroča o morebitnem sporu med Dennisom in ekipo glede taktike na etapi. Francoska tiskovna agencija AFP tako navaja objave športne televizije Eurosport na družbenem omrežju Twitter, da naj bi se Dennis sprl z ekipo po radiu o tem, ali je smiselno loviti pobeg dan pred vožnjo na čas, to pa naj bi še povečalo že obstoječe napetosti.

Dennis je namreč veljal za prvega favorita pred petkovim posamičnim kronometrom v Pauju. Na njem po četrtkovih dogodkih ne bo nastopil.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bonsoir
19. 07. 2019 11.16
+5
Denarja ni. Klasika. Nibali gre z avgustom k TREK Segafredo, ostali pa kakor kdo.
lumpimonster
19. 07. 2019 10.28
-1
Hahaha on je vsaj subu priliko da se potiho odslovi :D