Drugi športi

VIDEO: Razočarani Vujović ob slovesu od evropskega prvenstva: Na sodnike se ne bom izgovarjal, a ...

Varaždin, 24. 01. 2018 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski rokometaši so se z remijem proti češki izbrani vrsti poslovili od evropskega prvenstva (26:26), za kar je po mnenju Veselina Vujovića v veliki meri zaslužno tudi pomanjkanje sreče in znanja. Ob tem je priljubljeni 'Vujo' priznal tudi, da ga je zmotila tudi nedosojena sedemmetrovka v zadnjem napadu. Razočaranje v slovenskem štabu je veliko, navijači pa kljub temu zadovoljni z borbenostjo in trudom slovenske reprezentance.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Vzdušje pred tekmo
  01:03
  Iz 24UR: Vzdušje pred tekmo
 • Iz 24UR: Odzivi navijačev po tekmi
  01:43
  Iz 24UR: Odzivi navijačev po tekmi
 • Blaž Janc je prepričan: Lepše se je posloviti z zmago
  01:06
  Blaž Janc je prepričan: Lepše se je posloviti z zmago
 • Borut Mačkovšek po tekmi s Češko: Zmanjkalo nas je, ko je bilo najbolj pomembno
  02:24
  Borut Mačkovšek po tekmi s Češko: Zmanjkalo nas je, ko je bilo najbolj pomembno
 • Iz 24UR: Slovenci so se v drugem polčasu prebudili, vendar Čehov niso uspeli zlomiti
  01:52
  Iz 24UR: Slovenci so se v drugem polčasu prebudili, vendar Čehov niso uspeli zlomiti
 • Iz 24UR: Vujović po prvenstvu: Mislim, da nam nihče ne more zameriti, razen zlonamernežev
  02:06
  Iz 24UR: Vujović po prvenstvu: Mislim, da nam nihče ne more zameriti, razen zlonamernežev
Kot selektor lahko obljubim, da pod mojim mandatom ne bo nobenega pretvarjanja, reprezentanca bo na igrišču vselej dala vse, kar je v njeni moči. Na nekaterih tekmah to ne bo dovolj za zmago, na igrišču pa se nikoli ne bomo pretvarjali ali kalkulirali. Na igrišču bomo le umirali. Veselin Vujović

Slovenska izbrana vrsta, ki bi ob zmagi nad Čehi še lahko gojila upe za napredovanje v polfinale, se je morala sprijazniti z remijem, ki je razblinil sanje varovancev Veselina Vujovića. "Pred in med tekmo sem vseskozi poskušal moje varovance prepričati, da bo tekma s Čehi izjemno zahtevna, kar je potrdil prvi polčas. Čehi so povedli z veliko razliko in veliko truda je bilo potrebnega z naše strani, da smo nadoknadili zaostanek, pri tem pa porabili tudi veliko energije. Upal sem, da bo tehtnico na našo stran nagnila svežina mojih igralcev s klopi, na tekmi s Češko pa tega ni bilo," je po tekmi povedal slovenski strateg, ki je prepričan, da je za poraz zaslužno preveliko število napak.

 "Učinek krožnih igralcev je bil katastrofalen, v napadu in obrambi smo naredili odločno preveč napak, veliko smo grešili v napadu. Navkljub temu smo si v končnici priigrali dva gola prednosti, a tega nismo znali unovčiti. Na sodnike se ne bom izgovarjal, a v končnici tekme sta dosodila sporno sedemmetrovko v našo škodo, v našem zadnjem napadu pa nista dosodila sedemmetrovke v našo korist, čeravno bi jih po pravilih morala. Upal sem na zmago, v odločilnih trenutkih pa nismo imeli sreče in znanja," je razočarano priznal 'Vujo', ki bo slovensko reprezentanco vodili vse do olimpijskih iger v Tokiu. 

"Če bodo moji igralci zdravi, potem se nam ni treba bati nikogar," je prepričan 'Vujo'.
"Če bodo moji igralci zdravi, potem se nam ni treba bati nikogar," je prepričan 'Vujo'. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska izbrana vrsta se iz Varaždina vrača z osvojenim osmim mestom, po prvenstvu pa bo čas za podrobnejše analize s katerimi želi Vujović izboljšati predstave naših rokometašev: "Po končanem turnirju bomo naredili podrobno analizo. Na Hrvaškem je bilo tudi nekaj napak, le kdo jih ne dela, vsi skupaj pa smo lahko videli, da so v Zagrebu in Varaždinu manjkale kakovostne rotacije in da se je primanjkljaj številnih nosilcev zelo poznal v naši igri," je uvodoma dejal Veselin Vujović in dodal: "Z velikim zanimanjem bomo v soboto pričakali žreb dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. Slovenija bo med nosilci žreba, a na junijskih kvalifikacijah lahko za tekmico dobimo resno reprezentanco, kot sta Madžarska ali Islandija. Če bodo moji igralci zdravi, potem se nam ni treba bati nikogar." Prvenstvo na Hrvaškem je bilo dobra šola za slovenske rokometaše, na nekatere stvari pa enostavno niso imeli vpliva. 

Želi si, da bi sodniška saga izboljšala zadeve v korist same rokometne igre
Tekom prvenstva je bil Vujović večkrat močno kritičen do sodniških odločitev, ki so Slovence prikrajšali za marsikatero točko. "Nekateri ljudje bodo rekli, da sem s svojim obnašanjem škodoval Sloveniji. Zakaj? Zato ker sem se boril za pravico. Delam javno delo, ki je izpostavljeno kritikam in pohvalam. V tem trenutku ne vem, ali me bo Evropska rokometna zveza zaradi mojega obnašanja kaznovala, v vsakem primeru pa upam, da se bodo te sodniške zadeve popravile v korist same rokometne igre," je dejal nekdanji rokometaš in dodal: "O EHF sem med letošnjim prvenstvom povedal že marsikaj, o njenem načinu dela in razmišljanja pa zgovorno priča, da je pred evropskim prvenstvom zatrjevala, da se bodo na svetovno prvenstvo uvrstile tri reprezentance, po novem pa se bo le ena, zato pa bo podelila še dve posebni vabili. Tako imenovani 'wild-card' bo namenila kakšni 'resni' reprezentanci v primeru, da ji spodrsne v kvalifikacijah, ali pa bo na SP povabila reprezentanco z debelim proračunom. Tako je na lanskem SP v Franciji nastopila Norveška, dve leti pred tem v Katarju pa Nemčija namesto Avstralije."

Marguč Žabić Mačkovšek Vujović
Marguč Žabić Mačkovšek Vujović FOTO: Damjan Žibert

Razumljivo so razočarani tudi rokometaši, ki kljub prikazani borbeni igri niso uspeli streti češke obrambe. "Razočaranje je izredno. Ni se izšlo po naših željah, borili smo se po svojih najboljših močeh in želeli zmagati, na koncu pa le remizirali," je skesano priznal Blaž Janc, njegov reprezentančni kolega Blaž Blagotinšek pa je prepričan, da je kriv tudi primanjkljaj energije: "Češka v svetu rokometa pri gledalcih ne uživa velikega ugleda, a gre za ekipo, ki na tem prvenstvu igra odlična in je premagala Dansko ter dodobra namučila Nemčijo. V tekmo smo šli preveč medlo, dobili nekaj nepotrebnih golov, tudi češki vratar nam je povzročal velike preglavice. V drugem polčasu smo igrali dobro obrambo, na koncu nam je zmanjkalo sreče, morda tudi nekaj energije."

KOMENTARJI (165)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

foxterier
25. 01. 2018 15.17
+3
je pa hudo: nabili smo najboljše, izgubili pa z (na papirju) ta slabimi. Več sreče drugič......
aristotel
25. 01. 2018 15.04
+3
vsa čast našim borili so se koliko so lahko pač slab dan oziroma sodniki na koncu bi moral biti sedemmetrovka in izključitev igralca oviranje zadnjega napada... ampak je kot je zato dvignjene glave in gremo naprej Vujoviću pa nova pogodba za dva mandata naredil je veliko za naš rokomet in uveljavil nove visoke igralce ko bomo zdravi bomo razturali..
TOX6
25. 01. 2018 09.17
-7
Do naslednjega večjega tekmovanja se selektor lahko nauči slovensko, baje da so jeziki enaki oz podobni,tako vsaj večina razlaga. S tem bo izkazal spoštovanje do fantov in zakonov do države. To je sicer malenkost vendar tako bodo bolj homogeni i ne bodo za vse krivi sodniki. Malo naj se nauči europskih manir in naj ne dramatizira in skače za vsako odločitev, naj si ogleeda danskega selektorja kako to opravlja. Uspeh je zagotovljen v naprej!!!!
foxterier
25. 01. 2018 15.15
+3
če so evropske manire goljufanje (kot se je izkazalo) jih lahko kar pozabi. Če pa ti jezik ni všeč, pa lahko pokažeš enega Slovenskega trenerja, ki je na njegovem nivoju. Če se bomo šli nacionalizem (in to najbolj odvratne sorte) še pri športu, je najbolje da ostanemo doma. Jaso??
foxterier
25. 01. 2018 15.16
+4
ps... pa še slovenski nick si daj, da ne boš še bolj bebavo izpadel!!!
Castrum
25. 01. 2018 09.02
+0
Ma bravo Fantje ! ....Če bi bili rvatje bi sedaj jokali da smo utrujeni, ker smo igrali včeraj tekmo, smrk, smrk, ...
casaopojnosti
25. 01. 2018 08.47
+5
Cel kup negativnih komentarjev...na bruhanje mi rete
casaopojnosti
25. 01. 2018 08.49
+8
Ce ste gledali vse tekme, veste kako srcno so se borili, najlazje je simfat (ker pac ni medalje ja joj halo?) Nehvaleznezi
RAZOČARAN2
25. 01. 2018 08.45
-2
Vid hvala za nazaj, zdaj pa se lepo poslovi.
olafur
25. 01. 2018 08.16
-4
Na sodnike se ne bom izgovarjal pa se je in to celo na tekmi s Čehi, ko je bilo sojenje brez favoriziranja, z napakami, ki so prisotne vedno. Svoje napake, ko ne zamenja Skoka, ki ni imel dne nazaj s Kastelicem, ki bi tisto eno žogo viška ubranil, ja tega se pa ne vidi.
FlatyEric
25. 01. 2018 08.39
+7
Idi na njegovo mesto pa potem lapaj, pametnjakovič.
olafur
25. 01. 2018 08.55
-2
FlatyEric ta pametnjakovič je dlje časa v rokometu kot Vujo, ki se ga spomnim še iz mladincev in v rokometu ve več kot ti o dihanju.
olafur
25. 01. 2018 09.07
-2
FlatyEric bravo vse kar veš o rokometu je pritisniti minus, na smeh mi gre.
olafur
25. 01. 2018 14.15
pogan
25. 01. 2018 08.11
+9
Če nas nebi okradli pri makedoncih, pa nemcih pa še pri čehih bi imeli 3 točke več, in bi naši imeli 7 točk in šli gladko v polfinale.
ginem
24. 01. 2018 23.03
-11
tellerkit
24. 01. 2018 22.53
+23
Tudi zmaga nam ne bi nič prinesla, Španci porazili Nemce...
Unionko
25. 01. 2018 08.10
-8
Bebec, igrali bi s hrvati za peto mesta, če ne druga spektakel sredi zagreba in seveda v primeru zmage uvrstitev na SP!
Castrum
25. 01. 2018 08.18
+2
unionko...tekma za peto mesto ne pomeni uvrstitve na SP. Bo samo revijalna tekma.
Unionko
25. 01. 2018 12.00
+0
Z vas bepote je uspeh, ker nismo premagali čehov! Vsaka zmga šteje in je razlika peto ali deveto mesto, sploh pa če hrvate premagaš sredi zagreba in takšna tekma ni nikakor revijalna tekma
Etienko
24. 01. 2018 22.46
+1
Lolek in Bolek...Sabir in Bayern....ita spat no,pa lulčke v roke in fest drmat,tak da vama bo v ta usta osrana šprickalo...ženske tak nista se vidla od blizu loleka...pa fajn bi blo če bi si menjala naslove,pa skup to naredila )))
PIERREBRICE
24. 01. 2018 22.50
+1
A ti veš, da te oni iz PB Ormož že eno uro iščejo? Baje nosijo s sabo nek rjav jopič.
PIERREBRICE
24. 01. 2018 22.51
+0
PIERREBRICE
24. 01. 2018 22.57
+0
Ajd spat, da te oni iz Ormoža prej ne najdejo!
Machetekills007
24. 01. 2018 22.43
-28
spakirat kufre in mrs domov!
pomlad14
24. 01. 2018 22.52
-18
buksl12
25. 01. 2018 13.05
+2
Spoštovanje igralcem in vodstvo borili so se če bi bilo pa sojenje korektno bi pa igrali finale vidva zgoraj pa bolje da utihneta kajti takšnih komentarje si niso zaslužili nikakor ne.
vectra c
24. 01. 2018 22.34
+36
Ne glede na končni izid vsa čast fantom in trenerju
melasiba
24. 01. 2018 22.28
+39
Za mene so fantje zmagovalci. Vso spoštovanje do njih. Preden so celi Evropi pokazali, kako sodniške odločitve pogosto niso pravične... se je našim fantom na tekmah zgodilo kar nekaj krivice, ki pa žal ne sodijo v šport. Zato pa vsem tistim, ki se doma s svojimi pivskimi trebuhi na kavčih spakujete, pišete primitivne komentarje in norčujete iz naše ekipe....prosim, pokažite kako bi vi odigrali tekme. Če boste boljši...bomo ponosni tudi na vas.
Kollerik
24. 01. 2018 22.28
+29
Fantje, za nas ste zmagovalci! Hvala vam za vse in več sreče s sodniško ban*do prihodnjič.
PIERREBRICE
24. 01. 2018 22.21
+8
Baje, da je postalo hrvaški predsednici Čokolindi slabo po tekmi, pa jo je odpeljal Rdeči Križ. Ha,ha,ha!
JApajaDAja
24. 01. 2018 22.29
+6
plehković jo je oživljal z umetnim dihanjem!
PIERREBRICE
24. 01. 2018 22.30
+1
PIERREBRICE
24. 01. 2018 22.17
-12
Najbolj mi je pa žal Slovencev, kateri so Hrvatom polnili žepe z nakupom vstopnic. Konec pa klavrn. Bo treba drugič bolj premislit, kam z denarjem. Saj res, zakaj so že danes stavkali?
Achilleus
24. 01. 2018 22.05
+1
Kaj jezdimirr in Nightyfly sta ze komentirala?
JApajaDAja
24. 01. 2018 22.05
+5
ima boga! Urvacka pokleknila pred francijo!
beware1
24. 01. 2018 22.03
+14
Konec koncev, na prvenstvih, takih ali drugacnih, pomeni samo medalja, ostalo ni pomembno. Lepo pa jih je bilo gledati s to prikazano srcnostjo, in to je to. Lahko da se motim, toda tukaj, vsaj pri igralcih in vsemu spremstvu, denar ni igral vloge. Bili smo prisotni sportu, zal, vmes je bila tudi sodniska in mednarodna politika. Tu se gre samo o gledanosti in reklamah. Kdo bi po EU sploh gledal npr. finale med Makedonijo in SLO??? Nihce, razen nas in makedoncev. Tu je poanta vsega.