Drugi športi

Razočaranje: slovenski telovadci brez finalnih nastopov

Antwerpen, 30. 09. 2013 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski telovadci uvodni dan gimnastičnega svetovnega prvenstva v Antwerpnu niso dobro opravili kvalifikacijskih nastopov in so prvič po Gentu leta 2001 ostali brez finalnega nastopa. Mitja Petkovšek zgrožen nad oceno.

Po prvem dnevu nastopov ima Sašo Bertoncelj (15,066) deveto oceno na konju z ročaji, Mitja Petkovšek (15,366) pa je na bradlji deseti. Bertoncelj, finalist na konju z ročaji zadnjih dveh mundialov v Rotterdamu (2010) in Tokiu (2011), je tokrat naredil napako pri seskoku, znižal težavnost sestave in bo z oceno 15,066 točke za malo zaostal za elitno osmerico. Bertoncelj je povedal, da ga je polomil sam, ko ni mogel več izvleči seskoka, zato je razočaran: "Žal mi je, a zadnje čase sem imel res kup težav. Ne morem biti zelo razočaran, škoda je, ker bom spet povsem blizu finala. Bom pa drugo leto nadoknadil."

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

"Škoda je, ker sem končno res lepo naredil cel težji del nove vaje, vse do seskoka je bilo tip top. Če bi bil seskok normalen, bi se zdaj lahko pogovarjali o oceni med 15,600 in 15,800, tako pa sem tam, kjer sem," je po nastopu povedal Škofjeločan in pojasnil: "Počutje je bilo dobro, trema običajna. A očitno je tista poškodba vratu pustila posledice, saj nisem bil pravi. Malo mi je zmanjkalo, res malo, očitno mi je pri super izvedbi težke vaje pobralo preveč moči za dober seskok. Če bi me vrglo v pravo smer, bi ga še lahko izvlekel, a le po sreči, saj moči nisem več imel."

Tudi Petkovšku ni šlo
Nekdanji dvakratni svetovni prvak (2005, 2007) na bradlji Petkovšek pa je izvedel dobro vajo, zato je bil po nastopu šokiran nad nizko oceno. Telovadil je namreč zelo lepo, tudi seskok z izjemo manjšega koraka ni bil slab, 15,366 točke pa že po prvem dnevu nastopov pomeni deveto mesto. "Telovadil sem super, rutinirano, noro! Zelo lepo, res virtuozno, vse elemente sem izrisal do popolnosti. Nikjer nisem niti malo 'zacincal' ali pa se zatresel, nobene 'nesigurnosti' nisem čutil, tudi seskok sem imel zelo visok, zato me je malo prerotiralo. A nič neobičajnega, povsem nadzorovano sem naredil manjši korak nazaj in se sam pri sebi že veselil," je uvodoma iz Belgije sporočil Petkovšek. "Nato pa je sledil hladen tuš. Totalen šok. Res smo bili razočarani, saj manj kot 15,600 točke nismo pričakovali. Kot da bi nas kot kakšne mulce poslali domov, tu imate drobiž, pa pojdite zdaj. Res grdo," je povedal Ljubljančan, ki je s svojim nastopom zelo zadovoljen, a obenem razočaran nad oceno: "Škoda, počutil sem se dobro, telovadil sem lepo, letel po orodju kot peresce in spet sem začutil, da z užitkom in veseljem telovadim, ker mi ni težko. Škoda, ne morem verjeti, kakšno smešno 'malo oceno' sem dobil za to. Neverjetno!" Zelo sta za cilji zaostala Rok Klavora na parterju in Alen Dimic v mnogoboju. Končne uvrstitve slovenskih telovadcev bodo sicer znane šele jutri, ko bo kvalifikacijske nastope opravila še zadnja skupina telovadcev.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.