Drugi športi

Razgatlioglu zanesljivo do druge zmage v sezoni

Donington, 16. 07. 2022 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., M.G., N.M.
Komentarji
0

Dirkači razreda Superbike se te dni mudijo v Doningtonu, kjer poteka velika nagrada Velike Britanije. Kvalifikacije so z rekordom steze (1:26,080) pripadle Britancu Jonathanu Rei. Rea je bil sicer najhitrejši že na petkovih treningih. Na prvi dirki v tem dirkaškem vikendu je končal na drugem mestu, prvi je bil Turek Razgatlioglu.

Toprak Razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu FOTO: Superbike

Drugi startni položaj na prvi dirki si je zagotovil še en Britanec, in sicer Alex Lowes. Vodilni dirkač prvenstva Alvaro Bautista je pričakovano imel težave, saj Donington že tradicionalno ne ustreza ekipi Ducati. Izkušeni 37-letni Španec je zasedel šele peto mesto. Pred njega sta se zvrstili še tretji Toprak Razgatlioglu in četrti Scott Redding.

Jonathan Rea
Jonathan Rea FOTO: AP

Na prvi dirki najhitrejši Turek

Najhitreje se je na dirko podal Toprak Razgatlioglu, ki je bil v prvem krogu vodilni, drugo mesto je zasedel Rea, tretje pa Lowes. Vodilni v prvenstvu, Bautista, je bil na četrtem mestu. Manjša napaka Ree, ki ga je stala vodilnih mest, je dirkača 21 krogov pred koncem postavila na četrto mesto. V nadaljevanju smo videli prepričljivo vožnjo Turka, ki mu je še naprej zagotavljala vodilni položaj. Rea je v nadaljevanju z dobro vožnjo prišel na drugo mesto, toda kaj kmalu ga je znova prepustil Bautisti. 15 krogov pred koncem je Rea ponovno prišel pred Bautisto, Razgatlioglu pa je bil še vedno prepričljivo na prvem mestu. Tudi v nadaljevanju, in sicer 10 krogov pred koncem, se je vodilna trojica prepričljivo držala svojih mest. Devet krogov pred koncem je Bautista prišel na drugo mesto, zaradi tipične napake Britanca pri zaviranju, ko je prehitro prišel v zavoj. Toda Bautista je v naslednjem krogu zdrsnil in dirko končal v travi. Na tretje mesto je tako prišel Redding. V nadaljevanju je bil v bitki za tretje mesto uspešnejši Lowes. Druga letošnja zmaga je zanesljivo pripadala Turku. 

Superbike sezona 2022, skupni seštevek (12/36):
1. Alvaro Bautista (Ducati) ... 220 točk
2. Jonathan Rea (Kawasaki) ... 184 točk
3. Toprak Razgatlioglu (Yamaha) ... 141 točk
4. Andrea Locatelli (Yamaha) ... 108 točk
5. Iker Lecuona (Honda) ... 99 točk

Superbike Velika Britanija
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.