Drugi športi

Rea ima neporavnane račune z Estorilom: mu bo letos uspelo?

Estoril, 27. 05. 2021 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski dirkaški zvezdnik razreda Superbike, Jonathan Rea, vneto pričakuje preizkušnje v Estorilu. Dirke za VN Portugalske boste lahko ta konec tedna, natančneje v soboto in nedeljo, spremljali tudi na VOYO.

Alex Lowes in Jonathan Rea (oba na fotografiji) po prvem in drugem mestu v Alcanizu.
Alex Lowes in Jonathan Rea (oba na fotografiji) po prvem in drugem mestu v Alcanizu. FOTO: Superbike
Kvalifikacije se s prenosom na VOYO v soboto, 29. maja, začnejo ob 12.10, prva dirka pa sledi ob 15. uri. V nedeljo bo kvalifikacijska dirka na sporedu ob 12.00, dirka pa ob 15.00.

Pred dirkači razreda Superbike je "druga runda" letošnje sezone, v kateri bo serijski prvak Jonathan Rea poskušal nadgraditi uspehe z uvodnih preizkušenj v Alcanizu. Zanimivo je, da je bil Estoril edino prizorišče lanske sezone, na katerem Rei ni uspelo slaviti nobene zmage. Na slovitem portugalskem dirkališču se je sezona 2020 sicer zaključila, Rea pa ne le da ni zmagal, ampak je ostal tudi brez uvrstitve na stopničke. Tokrat na Portugalsko prihaja po jubilejni stoti zmagi v karieri v razredu Superbike.

"Lani sem res užival v Estorilu, veliko srečnih spominov imam na naslov, ki sem ga osvojil tam. A če sem pošten, sem bil na stezi precej povprečen," je pred tokratnimi dirkami priznal Rea. "Prvega prostega treninga v nobenem trenutku nisem začel na pravi način, zato sem ves čas čutil, da sem v zaostanku in da nam dirkaški konec tedna polzi iz rok. Nato pa sem v 'superpolu' padel. Tako da bomo prinesli svežo miselnost in tudi nov motocikel Ninja ZX-10RR, zato se počutim res dobro. Na Motorlandu (VN Aragonije, op. a.) smo se morali spopasti s trojico različnih vremenskih razmer, konkurenčni pa smo bili v vseh."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Videli so, kaj morajo izboljšati
Dodal je, da se je z ekipo od lanskega dirkaškega konca tedna skušal izboljšati, prepričan pa je, da se bo dobro delo poznalo na njegovih predstavah.

"Optimističen sem, ker smo izboljšali nekatere šibkejše plati in karakteristike, ki jih zahteva Estoril: zavijanje, popolno ustavljanje in spreminjanje smeri. Zato mislim, da se bo takrat, ko bomo šli tja, to poznalo," je dodal Rea.

VN Portugalske Estoril Superbike
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
03. 06. 2021 09.57
Prav zanimivo je gledat, kako JR s (kastriranim) Kawasakijem premaguje priviligirani Ducati z bivšimi moto gp dirkači....Turek Toprak je z edini , ki bi JR lahko vzel krono....