Drugi športi

Rea še ni rekel zadnje: še dve leti bo dirkal na kawasakiju

Amsterdam, 20. 07. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Šestkratni svetovni prvak razreda Superbike Jonathan Rea bo še (vsaj) dve leti dirkal na kawasakiju, saj je z japonskim moštvom podpisal pogodbo, ki ga veže do konca sezone 2024. S tem je 35-letni Irec zavrnil namigovanja o morebitnem prestopu k Ducatiju ali morebitni upokojitvi. Kot pravi sam, ima namreč še dovolj motivacije za dirkanje na najvišji ravni.

Jonathan Rea, ki je (vsaj v tekmovalnem smislu) na kawasakija prvič sedel leta 2015, je še za dve leti podaljšal sodelovanje z japonskim moštvom, kar pomeni, da bo Irec na kawasakiju oddirkal deset sezon. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že v svoji krstni je Rea osvojil naslov prvaka serije Superbike, kar mu prej v sedmih letih pri Hondi ni uspelo. Premiernemu naslovu jih je sledilo še pet, njegovo dominanco pa je šele v lanski sezoni ustavil Toprak Razgatlioglu. Turek je tudi na zadnjem dirkaškem vikendu VN Velike Britanije (dirke si lahko kadarkoli ogledate na VOYO) osvojil največ točk in se nekoliko približal Rei ter vodilnemu v skupnem seštevku Alvaru Bautisti. Španec se v Doningtonu ni znašel in tudi Rea je z dvema drugima mestoma in enim tretjim mestom nadoknadil nekaj zaostanka za Ducatijevim dirkačem.

Superbike sezona 2022, skupni seštevek (15/36):

1. Alvaro Bautista (Ducati) ... 246 točk

2. Jonathan Rea (Kawasaki) ... 229 točk

3. Toprak Razgatlioglu (Yamaha) ... 203 točke

4. Andrea Locatelli (Yamaha) ... 124 točk

5. Iker Lecuona (Honda) ... 119 točk

Jonathan Rea
Jonathan Rea FOTO: AP

Dirkači razreda Superbike imajo sedaj na voljo nekaj prostih dni, naslednji konec tedna pa s prvenstvom nadaljujejo na Češkem. Rea jih je izkoristil za podaljšanje dolgoletnega sodelovanja s Kawasakijem, ob čemer je dejal: "Resnično sem vesel in navdušen nad podaljšanjem pogodbe s Kawasakijem in, da bom dirkal še dve leti. Imamo neverjetno partnerstvo, skupaj sva dosegla toliko uspeha, da je to skoraj naravno napredovanje. Za nadaljevanje zgodbe ni bilo potrebno veliko pogajanj. Šlo je bolj za vprašanje, koliko motivacije še imam, da nadaljujem z dirkanjem na najvišji ravni v prvenstvu Superbike. Za nami je nekaj neverjetnih sezon, ki so bile bolj konkurenčne kot kadarkoli. Spoznal sem, kako motiviran sem, da nadaljujem in da se še naprej borim za zmago. Kawasaki mi je leta 2015 dal priložnost, da uresničim sanje iz otroštva, kar mi je uspelo že v prvem letu, in osvojim prvenstvo Superbike. S Kawasakijevo ekipo imam res tesno vez in veselim se, da bom še naprej ustvarjal spomine ter predstavljal neverjetnega proizvajalca in blagovno znamko. Moja ekipa je moja dirkaška družina. Rad imam vse v ekipi, ki je kot moja družina, in takšni odnosi v dirkanju veliko štejejo. Ogromne zasluge gredo vsakemu članu moštva, od Provec Racinga, vseh inženirjev na Japonskem in vseh v družini Kawasaki. Se že veselim izzivov, ki nas čakajo v naslednjih dveh sezonah." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kawasakijev vodja ekipe Guim Roda pa je o podaljšanju pogodbe z Ircem povedal: "Odkar smo podpisali pogodbo z Johnnyjem za sezono 2015 pa vse do zdaj, smo spisali lep del zgodovine prvenstva Superbike. Zelo smo ponosni, da smo del zgodbe o uspehu Ree, kar pomeni tudi zgodbo o uspehu Kawasakija. Za nami je že osem sezon in Johnny je v vsak dal vse od sebe. Danes, pri 35-ih letih, je v najboljši formi in vemo, da ga čaka še veliko dirkanja. S KMC smo trdo delali, da bi opredelili, kakšen projekt bi lahko ustvarili za Johnnyja, da bi mu omogočili, da s 110 % nadaljuje z dirkanjem. Mislim, da smo mu dali motivacijo, ki jo je potreboval, da bo nadaljeval še dve leti. Nikoli ne moremo počivati na lovorikah naše uspešne preteklosti, zato bomo imeli težko delo, da uresničimo Johnnyjeva pričakovanja. A na to smo pripravljeni in zagotavljamo, da bomo za šov skrbeli še vsaj dve leti ..."

Rea je v razredu Superbike kar 229-krat stal na stopničkah, od tega 187-krat kot član Kawasakija.
Rea je v razredu Superbike kar 229-krat stal na stopničkah, od tega 187-krat kot član Kawasakija. FOTO: SBK

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.