Drugi športi

Reli v Monzi z Morbidellijem, a brez gledalcev

Monza, 25. 11. 2020 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

Zadnja postaja svetovnega prvenstva v reliju v Monzi v začetku decembra bo potekala brez navijačev, so sporočili prireditelji dirke. Ljubitelji relija letos zaradi zdravstvenih razmer ne bodo mogli priti na dirkališče v Monzi, prav tako jim ne bodo omogočili ogleda hitrostnih preizkušenj izven dirkališča.

Morbidelli (na fotografiji) proslavlja v boksih po dirki v kraljevem razredu motoGP.
Morbidelli (na fotografiji) proslavlja v boksih po dirki v kraljevem razredu motoGP. FOTO: motoGP
Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT), ki je minuli konec tedna v razredu motoGP končal sezono, bo prav tako nastopil na reliju v Monzi, so že minuli konec tedna sporočili iz vodstva tekmovanja WRC. Petindvajsetletni Rimljan, ki je letos dobil tri dirke elitnega motociklističnega razreda, nazadnje pa je bil tretji, bo na zadnji preizkušnji sezone SP v reliju dirkal s hyundaijem.

Kot so zapisali na spletni strani relija Monza, ki letos po odločitvi Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) šteje tudi kot preizkušnja za SP in bo tudi zadnja dirka sezone na najvišji ravni, bodo ljubiteljem dirkanja doživetje relija skušali omogočiti s številnimi prenosi. Nacionalna televizija RAI in drugi ponudniki bodo tako neposredno ali v posnetkih prenašali večino hitrostnih preizkušenj. Vsem, ki niso neposredno povezani z relijem kot udeleženci ali izvajalci, pa ne bodo mogli omogočiti dostopa do Monze, so sporočili.

Odločitev o izvedbi dirke brez gledalcev so sprejeli v italijanskem avtomobilističnem klubu v sodelovanju s krovno zvezo Fia in zdravstvenimi oblastmi, namen pa je čim bolj zmanjšati možnosti okužb z novim koronavirusom. Prireditelji so opozorili, da tokrat za javnost ne bodo odprte niti hitrostne preizkušnje na navadnih cestah oziroma da niso predvidena posebna območja ob njih, s katerih bi bilo mogoče spremljati dogajanje.

Po odpovedi relija v Belgiji bo ta v Monzi med 3. in 6. decembrom zadnji v sezoni 2020. V seštevku SP je v najboljšem položaju Valižan Elfyn Evans (Toyota) s 111 točkami, drugi je njegov moštveni sotekmovalec Francoz Sebastien Ogier s 97, tretji pa Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) s 87. Teoretično pa ima s 83 možnosti za ubranitev naslova tudi še četrti Estonec Ott Tänak (Hyundai).

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.