Drugi športi

Reli Železniki bo postregel s precej novostmi

Železniki, 23. 07. 2021 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ta konec tedna se bo nadaljevalo državno prvenstvo v reliju, in sicer je na sporedu reli Železniki. Po podatkih organizatorja je prijavljenih 82 posadk, ki jih čaka deset hitrostnih preizkušenj, trasa pa je skupno dolga 105 kilometrov.

Rok Turk je glavni favorit za zmago na reliju v Železnikih.
Rok Turk je glavni favorit za zmago na reliju v Železnikih. FOTO: Arhiv organizatorja

Reli Železniki bo letos imel tudi mednarodni pridih, saj bo štel tudi za hrvaško državno prvenstvo in pokal Mitropa. Dirkači štirikolesno in dvokolesno gnanih dirkalnikov bodo v soboto odpeljali štiri hitrostne preizkušnje, kar šest pa jih bo na sporedu v nedeljo. Reli Železniki bo letos sicer postregel s precej novostmi: organizatorji so namreč poskrbeli za povsem novo hitrostno preizkušnjo proti Staremu vrhu nad Škofjo Loko. To bo tudi najdaljša etapa relija, in sicer v dolžini 14,3 kilometra. 

Turk prvi favorit
Prvi favorit za skupno zmago je aktualni državni prvak Rok Turk (sovoznik Vili Ošlaj/hyundai i20 R5). Ta posadka ima vsaj na papirju najlepše možnosti za zmago, glede na imena prijavljenih posadk je težko namreč najti posadko, ki bi lahko bila kos Turku v skupni razvrstitvi. Mogoče gre najresnejše konkurente iskati prav v tujih posadkah, torej v tistem delu z mednarodnim pridihom: visoke uvrstitve si namreč obetata Madžara Antal Kovacs in Janos Puskadi, visoke cilje pa ima tudi Avstrijec Lukas Dunner. Svojo priložnost pa bo iskal tudi povratnik po poškodbi in lanski državni podprvak Aleš Zrinski (Aleš Zrinski/ford fiesta R5). Ta je na zadnjih pripravah pred letos izjemno močnim relijem Hrvaška utrpel nesrečo, si zlomil ključnico ter rebro, tako da je kar nekaj časa potreboval, da je popolnoma okreval. 

Po dveh relijih za DP je v zanesljivem vodstvu Rok Turk, drugo mesto je trenutno v rokah Darka Peljhana, ki za Turkom zaostaja za 15 točk.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.