Drugi športi

Remi Slovenk proti močni Madžarski

Celje, 29. 09. 2022 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Celju igrala neodločeno z Madžarsko (22:22). Naše rokometašice bodo drugo medsebojno tekmo z vzhodnimi sosedami v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) igrale v soboto v ljubljanski dvorani Stožice.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

Slovenska reprezentanca se je v ponedeljek zbrala v Ljubljani, že na prvem treningu pa sta se poškodovali kapetanka Ana Gros in vratarka Maja Vojnovič. Detajlne preiskave so pokazale, da si je prva poškodovala zadnjo stegensko mišico in v tem tednu ne bo mogla pomagati soigralkam na igrišču. Medtem se je Vojnovičeva že vrnila na ekipne treninge, a je vsaj prvo tekmo izpustila. Na tekmi v dvorani Zlatorog sta bili v slovenski izbrani vrsti najbolj učinkoviti Tjaša Stanko in Tamara Mavsar, obe sta dosegli po pet golov. Nina Zulić je prispevala štiri, Tina Klemenčič, Barbara Lazović in Tija Gomilar Zickero po dva, Elizabeth Omoregie in Maja Svetik pa po en zadetek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića sta tekmi proti Madžarkam v tem tednu zadnja preizkusa znanja pred sklepnimi pripravami za evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Slovenke se bodo v prvem delu evropskega prvenstva v Celju pomerile z Dankami, Švedinjami in Srbkinjami.

Izid:
Slovenija – Madžarska 22:22 (12:9)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.