Drugi športi

Reprezentanca ZDA ostala še brez izvrstnih Lillarda in DeRozana

Washington, 23. 07. 2019 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Udeleženec letošnje tekme zvezd in košarkar Portlanda Damian Lillard je naslednji, ki je odpovedal udeležbo na svetovnem prvenstvu v dresu ameriške košarkarske reprezentance. Gre že za sedmega košarkarja, ki je dal košarico selektorju Greggu Popovichu, potem ko je ta v javnost poslal seznam 20 igralcev, ki jih je želel videti na pripravah. Nemalo po Lillardu je udeležbo preklical še San Antoniov DeMar DeRozan.

Nastop na Kitajskem odpovedala še Lillard in DeRozan.
Nastop na Kitajskem odpovedala še Lillard in DeRozan. FOTO: AP

Damian Lillard, tako poroča The Athletic, je sedmi košarkar, ki so se zaradi osebnih razlogov ali zaradi osredotočenosti na novo NBA-sezono, odpovedali SP na Kitajskem, ki ga bomo septembra prenašali na Kanalu A in VOYO. Pred Lillardom, ki ima za seboj izvrstno sezono v dresu Blazersov (25,8 točk in 6,9 podaj na tekmo), so nastop odpovedali Bradley BealTobias Harris, Anthony Davis, James Harden, Eric Gordon in CJ McCollum

LILLARD

Nemalo po Lillardu je nastop kot osmi v vrsti odpovedal še selektorjev varovanec v San Antoniu DeMar DeRozan, ki kljub svoji višini (201 cm) izvrstno igra na položaju branilca strelca. Reprezentanca ZDA, na Kitajsko bo potovalo 12 košarkarjev, bo sicer priprave začela s treningi v Las Vegasu v začetku avgusta. Ob odpovedih Lillarda in DeRozana se je vodstvo reprezentance odločilo, da bo na trening kamp v Vegasu povabilo Jaylena Browna in Juliusa Randla.

DEROZAN

Direktor reprezentance ZDA Jerry Colangelo pravi, da ga odpovedi ne skrbijo. "Zgodovina nas uči, da je vse to le del procesa. Na srečo pa imamo ogromno talentov, tako da bomo vzeli, kar se nam bo ponudilo," je dejal Colangelo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pokercat912
23. 07. 2019 21.50
+4
Pa oni ce sam najbolse iz kolidža potegnejo majo vsaj bron, da pa enga al pa dva NBA igraca dodajo je zlato kle
Uporabnik1795273
24. 07. 2019 09.38
+4
Zelo slabo poznaš košarko. Ekipa z "kolidža" nebi prišla blizu odličjem.
Matej Gosler
24. 07. 2019 09.49
+5
Se strinjam. Tisti časi so že dolgo passè
blazter
23. 07. 2019 20.51
+6