Drugi športi

Ribakina do dominantne zmage v Brisbanu, Gauffova ubranila naslov v Aucklandu

Brisbane, 07. 01. 2024 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kazahstanka Jelena Ribakina je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Brisbanu, ki igralkam služi kot ogrevanje pred odprtim prvenstvom Avstralije. Četrta igralka sveta je v finalu gladko, s 6:0 in 6:3, premagala številko 2 na svetu, Belorusinjo Arino Sabalenko.

Jelena Ribakina je za dominantno zmago nad Arino Sabalenko, ki je pred tem nanizala 15 zaporednih zmag, potrebovala le malo več kot 70 minut. Z zmago je v Moskvi rojena igralka osvojila še šesti naslov WTA v karieri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Želim čestitati Arini za odličen teden in odlično lansko sezono in upam, da se spet srečava v Melbournu," je po slavju dejala 24-letna zmagovalka.

Jelena Ribakina
Jelena Ribakina FOTO: AP

Coco Gauff po izgubljenem uvodnem nizu ubranila naslov v Aucklandu

Ameriška teniška igralka Coco Gauff je v finalu turnirja WTA v Aucklandu ubranila naslov in premagala Ukrajinko Elino Svitolino v treh nizih. Gauffova je bila teden dni pred odprtim prvenstvom Avstralije boljša od tekmice s 6:7 (4), 6:3 in 6:3.

Devetnajstletna Coco Gauff, tretja igralka na svetu in prva nosilka na Novi Zelandiji, se je morala vrniti po nizu zaostanka, preden je strla odpor 25. igralke na svetu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Druga nosilka Svitolina pred finalom ni bila prepričana, ali bo lahko igrala zaradi bolečin v hrbtu in gležnju, ki so jo pestile po sobotnem polfinalu.

Gauffova, zmagovalka zadnjega OP ZDA, je za sedmi naslov v karieri potrebovala 2:35 ure. Pred finalom ni oddala niti niza, prejšnje štiri dvoboje je dobila v dveh hitrih nizih.

Izid, Brisbane, WTA (1.736.763 dolarjev):
- finale:
Jelena Ribakina (Kaz/2) - Arina Sabalenka (Blr/1) 6:0, 6:3.

Izid, Auckland, WTA (244.152 evrov):
- finale:
Cori Gauff (ZDA/1) - Elina Svitolina (Ukr/2) 6:7 (4), 6:3, 6:3.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.