Drugi športi

Richie Porte: Nekoč ste imeli najboljše trenerje, sedaj pa še kolesarje

Bourg-en-Bresse, 18. 09. 2020 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič, Matic Flajšman
Komentarji
5

Richie Porte je na makadamskem odseku četrtkove etape doživel defekt, njegov zaostanek za vodilnimi je takoj narasel na nekaj minut in kazalo je, da bo Avstralec v skupnem seštevku padel na rep deseterice. A so se vodilni na čelu s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem športno odločili, da počakajo nesrečnega tekmeca. Porte je tako zadržal četrto mesto v skupnem seštevku, za kar se je zahvalil tudi slovenskima dirkačema. To pa ni bila edina Avstralčeva pohvala na račun kolesarstva na sončni strani Alp.

Richie Porte je v 17. etapi skočil na četrto mesto, ki ga bo skušal na sobotnem kronometru še nadgraditi.
Richie Porte je v 17. etapi skočil na četrto mesto, ki ga bo skušal na sobotnem kronometru še nadgraditi. FOTO: AP

Kapetan ekipe Trek-Segafredo, ki ga izjemni slovenski uspehi ne presenečajo, si je čas za krajši pogovor vzel pred začetkom petkove preizkušnje v Bourg-en-Bressu. "Primož Roglič izstopa že nekaj sezon, zato sem pričakoval, da bo temu tudi tokrat tako. O Tadeju Pogačarju pa sploh ne vem, kaj bi lahko povedal. Samo nebo je meja zanj," je doslej najboljša kolesarja na letošnjem Touru pohvalil Richie Porte

35-letni Avstralec bo na sobotnem kronometru skušal skočiti na zmagovalni oder v skupnem seštevku, za trenutno tretjim Miguelom Angelom Lopezom zaostaja minuto in 39 sekund. Po njegovem mnenju pa sta glavna favorita za preizkušnjo, ki bo dokončno odločila tudi dobitnika rumene majice, jasna: "Mislim, da bosta Roglič in Pogačar zaključila kot prvi oziroma drugi, kar je fantastično za slovensko kolesarjenje."

S tem pohval Avstralca na račun izjemnih Slovencev še ni bilo konec. "Včasih smo govorili, da iz Slovenije prihajajo najboljši trenerji, sedaj pa očitno prihajajo tudi kolesarji," je nadaljeval Porte. 

Za konec mu je naš novinar Matic Flajšman zastavil še vprašanje, kako komentira potezo vodilnih, tudi Rogliča in Pogačarja, ki so v četrtek nekoliko upočasnili, da se je uspel vrniti v glavnino. "To samo pokaže, kakšna dirkača sta. Imela sta daleč največ moči. Lahko bi me dokončno izločila iz dirke, namesto tega pa sta se ustavila in me počakala. Tega ne pozabiš. Če bo v prihodnosti priložnost, da jima vrnem uslugo, o tem ne bom razmišljal niti za sekundo. Zelo ju cenim," je zaključil Avstralec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrtnar_1
19. 09. 2020 15.34
+1
Vse lepo in prav le vaša trditev, da je po defektu za vodilnimi takoj zaostal nekaj minut kaže koliko spremljate kolesarstvo. Mislim, da je zaostal okoli 40.sek. Je pa dejstvo, da bi razlika še zelo narasla, če bi spredaj navili on pa zadaj ni imel pomoči svoje ekipe.
kozmonavt123
18. 09. 2020 21.54
+16
Lepa pohvala za naše kolesarje.
pepe bolcev XIV
18. 09. 2020 21.37
+0
Generacija??? Ti veliki intelektualec. Kaj, ko bi si poiskal sebi primeren kvaliteten portal. Tole je rumeni medij. Ne stekam kaj bi ras? V Lady bral ruske klasike al kaj??? Smesno..
Generacija56
18. 09. 2020 21.29
-3
Neverjetni članki... Kvantiteta nad kvaliteto? KDO JE RICHIE? Seveda, mi, ki spremljamo, vemo, a klijentela tukaj?
pepe bolcev XIV
18. 09. 2020 21.27
+15
Richie legenda! Kako smo se takrat, par let nazaj, ustrasili zate...