Drugi športi

Riskejeva brez boja v finale turnirja v Adelaidi, v finalu Sydneyja Krejčikova in Badosa

Sydney/Adelaide, 14. 01. 2022 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Čehinja Barbora Krejčikova in Španka Paula Badosa sta finalistki turnirja serije WTA v avstralskem Sydneyju z nagradnim skladom 703.580 ameriških dolarjev. Krejčikova bo v finalu naskakovala četrti naslov na najvišji ravni, Badosa pa tretjega. Ameriški teniški igralki Alison Riske in Madison Keys pa sta finalistki turnirja serije WTA v avstralskem mestu Adelaide z denarnim skladom 239.477 ameriških dolarjev. Riskejeva je napredovala po predaji slovenske igralke Tamare Zidanšek, Keysova pa je premagala 17-letno rojakinjo Coco Gauff.

Španka Paula Badosa, v Sydneyju peta nosilka, doslej v finalih še ni izgubila. Maja lani je osvojila turnir v Beogradu, oktobra pa močan turnir v Indian Wellsu. V polfinalu je tokrat zanesljivo s 6:2, 6:2 ugnala Rusinjo Darjo Kasatkino.

Tretja nosilka Krejčikova je imela v svojem polfinalnem obračunu precej več težav. Ubranila je kar sedem zaključnih žogic četrte nosilke Estonke Anett Kontaveit in se na koncu z izidom 0:6, 6:4, 7:6 (12) po dveh urah in pol veselila preboja v finale.

Olimpijska zmagovalka v dvojicah iz Tokia in zmagovalka lanskega OP Francije je dobila zadnje tri finalne obračune, nazadnje v Pragi julija lani.

Španska teniška igralka Paula Badosa bo zaigrala v finalu turnirja WTA v Sydneyju proti Čehinji Barbori Krejčikovi.
Španska teniška igralka Paula Badosa bo zaigrala v finalu turnirja WTA v Sydneyju proti Čehinji Barbori Krejčikovi. FOTO: AP

Finale v Adelaide povsem ameriški
Povsem ameriški obračun v polfinalu je odločil tretji niz, ki ga je s 7:5 dobila Keysova, sicer finalistka OP ZDA 2017. Starejša od obeh Američank je prvi niz izgubila s 3:6, nato pa osvojila drugega s 6:2. Keysova (87. WTA) bo v 11. finalu v karieri igrala za šesto lovoriko. Nazadnje je slavila avgusta 2019 v Cincinnatiju.

Prvi obračun, ki bi moral biti v zgodnjih urah po slovenskem času, je brez boja pripadel Riskejevi, potem ko ga je Zidanškova predala zaradi poškodbe trebušne mišice. Sedeminpetdeseta igralka sveta bo tako igrala v 12. finalu, doslej pa je slavila trikrat. Lani je denimo izgubila v finalu portoroškega WTA turnirja, pred dobrima dvema mesecema pa je osvojila turnir v avstrijskem Linzu.

Sydney WTA (703.580 ameriških dolarjev):
- polfinale:
Barbora Krejčikova (Češ/3) - Anett Kontaveit (Est/4) 0:6, 6:4, 7:6 (12);
Paula Badosa (Špa/5) - Darja Kasatkina (Rus) 6:2, 6:2.

Adelaide 2, WTA (239.477 ameriških dolarjev):
- polfinale:
Alison Riske (ZDA) - Tamara Zidanšek (Slo/4) brez boja;
Madison Keys (ZDA) - Coco Gauff (ZDA/3) 3:6, 6:2, 7:5.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.