Drugi športi

RK Krim Mercator prejemnik priznanja za odličnost

Ljubljana, 26. 08. 2021 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
0

RK Krim Mercator je v parku Tivoli v Ljubljani obeležil 20-letnico od svojega prvega naslova evropskega klubskega prvaka. Na spominskem dogodku je ženskemu kolektivu, ki bo v novi sezoni kot edini zastopal slovenske barve med evropsko elito, priznanje v imenu RZS predal predsednik RZS Franjo Bobinac. Medtem Krimovke v pripravi na 27. evropsko sezono nizajo trening tekme. Nazadnje so ugnale kakovostno ekipo Budućnosti iz Podgorice.

Franjo Bobinac
Franjo Bobinac FOTO: Damjan Žibert

RK Krim Mercator je v svoji zgodovini dvakrat stopil na evropski vrh. Prvič je bilo to maja leta 2001, tedaj pod imenom Krim ETA Neutro Roberts. S tem ni samo začel pisati zgodovine slovenskega rokometa in športa, pač pa se je tudi zapisal v evropsko športno zgodovino. Pred dobrimi 20 leti je postal prvi slovenski klub, ki je zasedel evropski vrh v najelitnejšem tekmovanju. "To je res fantastičen jubilej. Pri Krimu so delali fantastično. Ne samo igralke, pač pa tudi štab, vodstvo kluba, pokrovitelji, navijači. Imeli so vizijo, cilje, čar in energijo. Spominjam se tedanjih dogodkov, ko so se navijači iz vse Slovenje zgrinjali v središču Ljubljane in v trgovskem centru v Šiški. Z navijači Krima so se povezale tudi ostale slovenske rokometne navijaške skupine. Res je bilo lepo," se tedanjih dogodkov za uradno spletno stran zveze spominja predsednik RZS Franjo Bobinac in dodaja: "Zelo cenim, da je današnji Krim močen, zelo ambiciozen in si resnično želi mesta med najboljšimi klubi v Evropi. Upam, da mu to uspe čim prej, saj v klubu delajo zares dobro. Ne samo na športnem področju, pač pa v zadnjem obdobju tudi na poslovno-marketinškem področju, na družbenih omrežjih, kar je super!"

Tjaša Stanko
Tjaša Stanko FOTO: Damjan Žibert

Padla tudi Budućnost

Rokometašice Krima Mercatorja sicer nadaljujejo odličen ritem priprav na novo sezono. Na tretji pripravljalni tekmi je v Stožicah klonila tudi Budućnost (31:28). Konec tedna jih čaka prvo gostovanje, v Koprivnici se bodo udeležile Memoriala Josipa Samaržije Bepa. Ljubljančanke so v tekmo ponovno vstopile strelsko odlično razpoložene. Ob koncu prvega polčasa so vodile z 20:13, dvakrat se je med strelke vpisala tudi vratarka Barbara Arenhart. V drugem polčasu je Budućnost nekoliko zmanjšala razliko, a so bile ljubljanske rokometašice tudi v drugem polčasu vseskozi v prednosti.

Ponovno je največ zadetkov zbrala Tjaša Stanko. Po osmici proti Michalovcam in šestici proti Podravki Vegeti je tokrat v modrem dresu dosegla 11 zadetkov.

Izid:
Krim Mercator – Budućnost 31:28 (20:13)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.