Drugi športi

Roddick izzval Đokovića: Da se ne bo cepil? Kaj pa, če ne bo smel igrati?

New York, 21. 04. 2020 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnji ameriški teniški igralec, ki je zasedal vrh lestvice ATP, Andy Roddick, se je odzval na napoved srbskega zvezdnika Novaka Đokovića o zavrnitvi cepljenja, če bi to v boju z novim koronavirusom postalo obvezno.

 

Roddick (na fotografiji) se je v preteklosti že nekajkrat "zapletel" z beograjskim superzvezdnikom.
Roddick (na fotografiji) se je v preteklosti že nekajkrat "zapletel" z beograjskim superzvezdnikom. FOTO: AP

 

"Ptičja gripa ... Antraks ... Sars ... Navadni prehlad," je pred leti na eni od novinarskih konferenc našteval Roddick, ko so ga spraševali o številnih poškodbah Đokovića, zaradi katerih je pogosto prekinjal dvoboje in zahteval zdravniško pomoč. "Če blefira? No ... Če je res, je res. Ali zelo hitro pokliče trenerja ali pa je najpogumnejši tip vseh časov. Vi se odločite," je medijem zabrusil Roddick.

Novak Đoković je v spletnem pogovoru s srbskimi športniki dejal, da nasprotuje morebitnemu obveznemu cepljenju proti novemu koronavirusu. Po nekaterih informacijah bi bila denimo udeležba na teniških turnirjih in že sama potovanja z letalom v prihodnje dovoljena le tistim, ki bi prejeli cepivo, čemur trenutno vodilni teniški igralec z lestvice ATP odločno nasprotuje.

"Nisem strokovnjak, a rad bi imel možnost izbire tistega, kar je najbolje za moje telo. Sem odprt in želim še naprej raziskovati, ker je to nekaj pomembnega, kar vpliva na vse nas," je New York Timesu prek svojih agentov nazadnje sporočil Đoković, ki je glede pandemije novega koronavirusa dodal še, da je "kot ves svet malce zmeden" in da "ne ve, kako bi se odzval na vse skupaj".

Roddick na nasprotnem bregu
37-letni ameriški teniški zveznik Andy Roddick, zadnji Američan, ki se je povzpel na vrh lestvice ATP,  pa se je ne prvič v svoji karieri, ko gre za Đokovića, na Beograjčanove besede odzval z dobršno mero sarkazma.

"Ni se mi treba strinjati s prepričanji nekoga, da bi spoštoval dejstvo, da imajo prepričanja. Na koncu koncev ne gre za to, če verjame v cepiva ali ne, je pa to najvarnejši način, da na globalni ravni tenis spet pride v ospredje," sporoča Roddick. 

"To se bo zgodilo s testiranjem, to se bo zgodilo s cepljenjem, ki nam bosta omogočila, da se vrnemo v za nas običajne tirnice. Ponavljam: Novak je to rekel sam. Ni se mi treba strinjati z njegovim stališčem. Ve, da se bo moral odločiti. Bom pa z zanimanjem spremljal, kako globoko stoji za svojimi stališči, če bo moral izpuščati velike slame, ker se ne bo želel cepiti," dodaja Roddick.

Đoković je bil pred izbruhom pandemije novega koronavirusa na dobri poti, da še zmanjša zaostanek na večni lestvici osvajalcev velikih slamov za vodilnim Švicarjem Rogerjem Federerjem (20 naslovov) in Špancem Rafaelom Nadalom (19). Srbski zvezdnik je v Avstraliji osvojil svoj skupno 17. veliki slam in napovedal hud boj za vse preostale velike naslove v sezoni, ki pa je že zdaj zaradi odpovedi Wimbledona močno okrnjena.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dej???
21. 04. 2020 16.44
+1
Bravo Novak, ne daj se! Zaradi takšnih stvari te samo še bolj spoštujem!
bohinj je zakon
21. 04. 2020 12.14
-3
Roddick ima prav........Nole drži se tenisa.
Edx111
21. 04. 2020 11.31
+8
Tudi mene ne bo videlo cepivo!!! Tisti, ki ste tako veliki privrzenci cepljenja si malo po youtubu poglejte mnenja in statistike strokovnjakov in doktorjev + dokazano z razkritimi dokumenti. Zal se tega ne da videti preko medijev, ker je vse skupaj zlobirano in ne sme priti ven. Koliko bolezni je prislo na plano samo zaradi cepljenja. Ti kar sapo vzame. Hepatitis, hiv, rak, levkemija, alergije, trajne poskodbe mozganov,...in se in se. Skoraj vse bolezni kar jih poznam so prisle na plano s cepljenji in umetno narejenimi virusi. Biolosla vojna. Vse na racun zasluzka velikih farmacevtskih druzb. Prvo prodajo cepivo, da unicijo cloveka potem pa kao zdravilo. Win, win situacija za njih.
BepaJoseph
21. 04. 2020 11.30
+9
Bojim se, da bo realnost : cepi se in boš lahko potoval , če se pa ne boš, ne boš mogel ne na letalo, ne čez mnoge državne meje...
Jozekizkumrovca
21. 04. 2020 11.20
+20
Ko jih ta Djokovic zuli...mislim te na zahodu, ki mislijo da so center sveta. To bi jim bilo top da Djokovic vec ne nastopa. A Djokovic je se relativno mlad glede na Federerja in ima vse moznosti da postane najbolši tenisac vseh casov. Kar se pa tice cepljenja pa se vsak odloci zase in za svoje otroke.
ziggi1
21. 04. 2020 11.13
+9
ja kdo se bo pa cepil. to mora bit pa res omejen kdor se bo sel.cepit
hotchilipoper
21. 04. 2020 11.07
+7
Slovenci smo že cepljeni
TheGreatRusia
21. 04. 2020 10.53
+22
NE CEPLJENJU! NE DAJ SE NOLE, AMERIČAN PREJEMA OD GATESA SREDSTVA, ZAKAJ POTEM NE BO PODPIRAL...KAJ JE AMERIKA STORILA SRBIJI LETA 1999 JE SVETU JASNO, CEPI NAJ SVOJE "ZAVEZNIKE" NAVIDEZNE SEVEDA
SnowmanR
21. 04. 2020 10.35
+21
Misliš na čipiranje in ne cepljenje, cepljenje je zgolj izgovor? Đokoviću se ni treba cepiti, itak ima toliko denarja da si lahko privošči vrhunske doktorje.
Tretja Švica
21. 04. 2020 10.30
+11
Pa ne bo igral, pravu dam. Srbi so ponosni,!
VOLK 91P11
21. 04. 2020 10.13
+21
mene cepili ne bojo, 35.člen ustave
Abica
21. 04. 2020 10.18
+6
Ta člen te ne "varuje" pred obveznim cepljenjem.