Hokej

Rodman prvi trener beljaških orlov, Čepon iz Tivolija na Švedsko

Beljak, 30. 11. 2023 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ekipo SŽ Olimpije zapušča Kristjan Čepon, dolgoletni član ljubljanskega moštva, ki je s klubom sporazumno prekinil sodelovanje. Odhaja na Švedsko, kjer se bo pridružil ekipi Västerviks IK v drugi švedski ligi oz. HockeyAllsvenskan. Medtem je vodenje prve ekipe iz Beljaka prevzel dolgoletni slovenski reprezentant Marcel Rodman, ki je trenersko palico prevzel od sveže odpuščenega Roba Dauma. Od 42-letnega Jeseničana v klubu s Koroške pričakujejo, da bo moštvu prinesel več identitete in hitrosti ter potrebno taktično variabilnost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zadnje predstave so bile nezadovoljive. Hitro smo ukrepali, da bi zaustavili očiten trend padanja. Moštvo se prav tako ni moglo poistovetiti z Daumovim sistemom," je menjavo trenerja pojasnil športni direktor VSV, Gerald Rauchwald. "Nedvomno imamo zelo dobre igralce, zdaj pa moramo sestaviti zelo dobro ekipo," je, kot piše STA, dodal direktor.

Kot poroča poroča avstrijska tiskovna agencija APA, je 65-letni Rob Daum po premoru leta 2020 od sezone 2021/22 dalje skrbel za moštvo Beljaka. Rodman, ki je kot hokejist nastopal za več avstrijskih klubov, pa je od leta 2021 deloval kot pomočnik trenerja VSV.

Čepon v Skandinavijo

Slovenski hokejski reprezentant Kristjan Čepon bo dres SŽ Olimpije zamenjal za opravo Västerviksa v drugi švedski ligi. Čepon in Olimpija sta pri tem dosegla sporazumno prekinitev sodelovanja, so sporočili iz tabora Ljubljančanov. "Kristjanu, ki je v naši ekipi odigral pomembno vlogo na branilskih položajih in z nami dosegel številne uspehe, se v klubu iskreno zahvaljujemo za vse, kar je dal ekipi, in mu želimo veliko sreče in vse dobro na nadaljnji poti," so glede odhoda 28-letnega hokejista zapisali zeleno-beli.

Kristjan Čepon je zapustil SŽ Olimpijo in se napotil na Švedsko.
Kristjan Čepon je zapustil SŽ Olimpijo in se napotil na Švedsko. FOTO: HK SŽ Olimpija
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marjank
30. 11. 2023 11.18
+1
Kristjan Čepon?Ker ni zadovoljil okusa trenerja ali ker je dobil boljše finančne pogoje Kristjan?