Drugi športi

'Rogla je sinonim za vztrajnost, jekleno voljo in zmagovalno miselnost'

Ljubljana, 16. 09. 2019 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primožu Rogliču je kot prvemu Slovencu uspelo osvojiti dirko po Španiji. Njegovo zmagoslavje je močno odjeknilo na družbenih omrežjih, predvsem na Twitterju, kjer so mu hiteli čestitati politiki in znane osebnosti ter tudi športni kolegi, zveze in klubi. Dogajanje na prizorišču je spremljala naša novinarka in urednica Kristina Hacin.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Čestitke slovenskih športnikov
    03:08
    Iz 24UR: Čestitke slovenskih športnikov
  • Iz 24UR: Zmaga na Vuelti Rogliča popeljala na vrh Ucijeve lestvice
    02:28
    Iz 24UR: Zmaga na Vuelti Rogliča popeljala na vrh Ucijeve lestvice
  • Partnerka Lora Klinc s sinčkom prijatelji v cilju Vuelte
    00:43
    Partnerka Lora Klinc s sinčkom prijatelji v cilju Vuelte
  • Svečana podelitev v Madridu, malo drugače ...
    04:22
    Svečana podelitev v Madridu, malo drugače ...

Ob uspehu Primoža Rogliča se je oglasil tudi predsednik države Borut Pahor, ki je zapisal: "Leteča Rogla zadela Madrid STOP Za njim še Pogačar STOP Slovenija od veselja nori NONSTOP."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Violeta Bulc, ki se ji letos izteče mandat evropske komisarke za promet, je zapisala, da gre za "zgodovinski dan za slovensko kolesarstvo". Za tretje mesto je čestitala Tadeju Pogačarju in zapis sklenila z »bravo, zelo smo ponosni na oba. #Slovenia".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmago seveda slavijo pri Kolesarski zvezi Slovenije. "To je to. Rogla je poskrbel, da je od zdaj naprej tudi Slovenija na zemljevidu zmagovalcev največjih večetapnih dirk na svetu!" Ob tem so tudi izpostavili uspeh Tadeja Pogačarja ter zapis sklenili s "čelado dol".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čestitkam so se pridružili tudi ostali športniki. Ilka Štuhec je uspeh pospremila z zapisom: "Toooo legenda! globok poklon in uživaj." Uspeh kolesarjev ni šel mimo košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, ki je na Twitterju zapisal: "Brez besed. Čestitke obema! @rogla @tamaupogi!! #mislovenci."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji svetovni boksarski prvak Dejan Zavec je navdušen nad Rogličevo vztrajnostjo, jekleno voljo in zmagovalno miselnostjo. "Bravo šampion," je tvitnil Zavec. Nad velikim uspehom so navdušeni tudi pri Mednarodni smučarski zvezi – našemu šampionu so čestitali kar v slovenskem jeziku: "Od smučarskega skakalca do kolesarskega šampiona! Čestitke!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čestitkam so se pridružili tudi pri Smučarski zvezi Slovenije ter številni smučarski skakalci, med njimi Robert Kranjec, Žiga Jelar in Peter Prevc. Tudi zmagoslavni odbojkarji, ki so na domačem evropskem prvenstvu opravili s Turčijo, so izkazali spoštovanje zmagovalcu dirke po Španiji in nad glavo dvignili črke, ki so izpisale: "Bravo Rogla Pogi".

Slovenija odbojka
Slovenija odbojka FOTO: Damjan Žibert
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maxspeed
18. 09. 2019 07.00
+1
ježeš kakšne simpatične pa strelja naš pedsednik
totinori
17. 09. 2019 16.05
+0
Rogla je fenomen z izjemnimi preddispozicijami, potreboval je samo malo časa, ker kolesarstvo ni zgolj vrtenje pedal. Vsi, ki ste spremljali dirko, ali pa ste malo bolj v kolesarstvu ste lahko spoznali, da je v igri ogromno taktiziranja, pomoč ekipe itd, itd. Tamau Pogi je pa normalno da odličen v hrib, če je pa doma s Klanca! Če bi bil iz katerega drugega kraja, bi bil mogoče pisatelj, tako pa je najbolj obetaven bojevnik slovenskega in svetovnega kolesarjenja. Naši "Španski borci" in kompanija bodo šli na juriš tudi v "Bitko za Britanijo"!!!!!
RMadridd
17. 09. 2019 16.55
+0
2+2=4, 3x3=9,ce ni dan je noč. Itd. Razlaga ocitnega.
Borza
17. 09. 2019 12.40
+2
En nasvet politikom. Pomagajte klubom s financami in bodo to najlepše čestitke.
tekač
17. 09. 2019 08.39
+3
Mene najdete leta 2020 na Matajurju. Giro bo slovenski....
apodgra
17. 09. 2019 08.21
+0
Res je , sinonim za jekleno voljo , tudi vsem ostali kolesarji jeklene volje ne manjka . Vsak kolesar ,ki konča tritedensko dirko in prevozi več kot 3200 km in sedi na kolesu več kakor 85 ur je vreden vsakega spoštovanja in globokega poklona . Če iz naših nogometašev , ki enkrat ali največ dvakrat na teden igrajo in pretečejo ali prehodijo 10 ali dvajset kilometrov , delamo mučenike in velike trpine , potem se moramo vprašati, kaj so potem ti kolesarji . Za vse to so krivi mediji in stroka , ki iz drago plačanih "profesionalcev" delajo pomehkužene starostne invalide . Imamo otroške vrtce in domove za ostarele ,v katere lahko mirne duše zasedejo svoja mesta .
RMadridd
17. 09. 2019 17.09
+1
Kaj pa treningi 2x na dan. Kaj pa pocitek,se en k nima pojma kaj govori. Roglic je pa itak car, pa se zasavcan je. Vsak sport je tezak, sploh pa ce se z njim ukvarjas profesionalno. Vprasanje zate koliko nogometasev in koliko kolesarjev je umrlo zaradi napora?
mariomandzukic
17. 09. 2019 07.32
-1
Roglic je se en dokaz vec,da je ta nasa genetika,res cudo...verjetno najbol nadarjena nacija na svetu..mi Hrvati
tekač
17. 09. 2019 08.36
+3
Končno se je našel manjkajoči člen med primati in homo sapiensi!?
džonborno
17. 09. 2019 12.15
+3
Če bi Roglič imel Hrvaške gene bi tudi zmagal. Pa ne ker bi bil najboljši ampak ker bi vsi ostali tekmovalci ostali brez biciklov
blazter
17. 09. 2019 21.09
+1
Ja Mario. Ostaja vam kepanje, pa zavistno gledanje vrhunskosti, nadvlade, naših Slovenskih športnikov, imamo tudi Jakova, v športih , ki opisujejo prave slovence. Trma, vztrajnost, volja.
DareMonty
18. 09. 2019 20.20
Roglic je se en dokaz vec,da je ta nasa genetika,res cudo...verjetno najbol Hinavska nacija na svetu..mi Hrvati (bedaki).
uporabnica1
16. 09. 2019 18.54
+8
Meni še zdaj ni jasno kako je lahko ena mala državica z 2 milijona prebivalci, tako uspešna v globalnem športu - kolesarstvu. Imamo samo 10 prof. kolesarjev v WT ekipah, od tega jih je 5, ki imajo vsaj eno etapno zmago na GTjih. Samo poglejmo si te uspehe naših: Roglič, se ukvarja s kolesarstvom šele od leta 2013: etapna zmaga na vseh treh GTjih, skupna zmaga na Vuelti, skupno 3.mesto na Giru, 4.mesto na Touru, skupna zmaga na dirki po Baskiji, 2x skupna zmaga na dirki po Sloveniji, 2x skupna zmaga na dirki po Romandiji, skupna zmaga na UAE tour, skupna zmaga na Tirreno–Adriatico, srebrna medalja na SP v kronometru, skupno 3.mesto na dirki po Romandiji in Britanji Mohorič: zlati medalji na mladinskem SP in mlajše članskem U23 pri komaj 18.letih - enkratni dosežek v celi zgodovini kolesarstva, srebrna medalja na mladinskem SP v kronometru, bronasta medalja na mladinskem EP v kronometru, med elito vozi že od 19.leta, etapna zmaga na Vuelti, skupna zmaga na BinckBank Tour in Deutschland Tour, etapna zmaga na Giru, skupno 3.mesto na dirki po Sloveniji, zmaga na enodnevni klasiki GP Industria & Artigianato di Larciano, etapna zmaga na dirki po Poljski in Avstriji, 3. mesto na enodnevni klasiki Gran Premio di Lugano, da ne govorimo o tem kako je izumil svojo značilno tehniko na kolesu na spustih, katero "fejkajo" vsi najboljši kolesarji, star je pa šele 24 let! Polanc: že v svoji prvi sezoni med elito, dosegel 2. mesto na dirki po Sloveniji, zmagal mladinski Giro po Lombardiji, dosegel skupno 12.mesto na mladinskem Touru, 2015 prvič dosegel etapno zmago na Giru, nosil 3 etape majico najboljšega hribolazca, 2017 dosegel etapno zmago na Giru in skupno 11.mesto, nosil 8 etap majico najboljšega hribolazca, letos nosil vodilno, 2 dni nosil roza majico na Giru - dosegel skupo 14.mesto Pogačar: na mladinskem EP bronasta medalja na cestni dirki, pri 20.letih v svoji prvi sezoni med elito, skupno 3.mesto na GT - Vuelti, 3 etapne zmage, bela majica najboljšega mladega kolesarja, skupna zmaga na dirki po Kaliforniji, skupna zmaga na mladinskem Touru, 2x skupno 4.mesto na dirki po Sloveniji Špilak: bronasta medalja v cestni dirki na mladinskem SP, skupna zmaga na dirki po Romandiji, 2x skupna zmaga na dirki po Švici, 3x 2. mesto na dirki po Romandiji Mezgec: etapna zmaga na Giru, 2 etapni zmagi na dirki po Poljski letos - dosegel najhitrejši sprint na svetu, majica najboljšega po točkah na dirki po Sloveniji, etapna zmaga na dirki po Sloveniji, 2x 3 mesto v etapah na Vuelti letos Tratnik: zlata medalja na evropskem mladinskem prvenstvu, zmaga v kronometru na dirki po Romandiji, 3. mesto v etapi na Tour de France ... Mlada Pibernik in Novak, res da nimata takih uspehov, vendar sta odlična pomočnika in garača, ki si ravno tako zaslužita vse pohvale za nastope na Grand Tourih. Naj naša pravljica traja, doživljamo pravi razcvet slovenskega kolesarstva, hvala vam naši kolesarji, da nas tako razveseljujete, sedaj že vsi komaj čakamo na SP, bomo navijali za vas :)
mariomandzukic
17. 09. 2019 07.31
-5
bravo...ampak ta najboljsga,Roglića pa smo vam mi Hrvati dal..njegov oce je ponosn Hrvat
apodgra
17. 09. 2019 08.33
+11
Mario Nič nam niste dali . Srečo imaš, da smo te sprejeli med in da sedaj lahko lepo živiš. Zakaj se ne vrneš tja od kod so tvoji straši, pa boš lahko od drugod komentiral svoje halucinacije . Če bi živel v državi tvojih staršev , sem trdno prepričan ,da kolesarstvo, zate bilo velika uganka oziroma neznanka . Preveč časa bi se ukvarjal z nogometno tematiko in z tvojo superiorno reprezentanco in kvaliteto posameznih igralcev. Vse pri vas Hrvatih je vse najlepše, najboljše in ste najpametnejši , ste edina balkanska država , ki je skregana z vsem sosedi .
mariomandzukic
17. 09. 2019 10.10
-4
blazter
17. 09. 2019 21.30
+1
Mario je odraz podrejenosti in psiholoških težav naroda, ki želi biti največji
JanezNovakJohn
16. 09. 2019 17.52
+0
Radiatorji. Rane bodo ostale, denar pa tudi. Nekaj malega bo za rekreacijo mladine.
JanezNovakJohn
16. 09. 2019 17.53
+2
mmickica
16. 09. 2019 15.29
+9
Pa kaj je to z nasimi sportniki letos, bravo nasi!
Militos
16. 09. 2019 13.02
-8
Čelado dol, kdo se je to izmislil? V kolesarskem svetu se uporablja francoska chapeau in to v vseh jezikih.
nebel
16. 09. 2019 12.01
+4
Najprej sta se oglasila dva, ki imata z vsem skupaj še najmanj, Violeta in Borut. Oba sta v zadnjem mandatu pred izhodom. Le zakaj? Ali pa se jima prilizujete na tem portalu in ste ju najprej omenili?
Intimnanega3
16. 09. 2019 12.57
-5
violeta se je direkt iz proslave v ajdowšni javila
mbtukaj
16. 09. 2019 11.41
+11
Zakaj se mora Borut vsepovsod zraven slinit.
Intimnanega3
16. 09. 2019 11.31
+26
slab začetek, dober konec. Končno se nam je enkrat izšlo brez , da bi na koncu tazadn cajt preštevali točke, sekunde....tako, kot ponavadi. Ampak vseeno nismo ostali brez hladnih živčkov, saj nam jih je navil Tadej, ko smo videli, da se mu zna izit za 3.mesto. Na koncu se lepše ni moglo končati, velik poklon fantoma!!!