Drugi športi

Roglič navihan pred 2. etapo: Hitreje kot začneš, hitreje končaš

Bilbao, 06. 04. 2021 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Primož Roglič je po silovitem začetku dirke po Baskiji, v vožnji na čas si je privozil že 28 sekund prednosti pred rojakom Tadejem Pogačarjem, dobro razpoložen napovedal drugo etapo, ki bo kolesarje popeljala od Zalle do Sestaa.

Roglič (na fotografiji) se je v izjemnem slogu vrnil na baskovske ceste.
Roglič (na fotografiji) se je v izjemnem slogu vrnil na baskovske ceste. FOTO: AP

Ponedeljkova zmaga na kronometru je bila sicer že tretja za Primoža Rogliča na dirki po Baskiji, le dve sekundi je sicer za njim zaostal nekdanji mladinski svetovni prvak Brandon McNulty. Moštveni kolega Tadeja Pogačarja pri UAE Team Emirates se je na tehnično zelo zahtevni in ozki trasi znašel veliko bolje od zmagovalca zadnje dirke po Franciji, močno je skupaj s Pogačarjem zaostal tudi Adam Yates (INEOS Grenadiers). Da je bil dan za Jumbo-Vismo še lepši, sta poskrbela Rogličeva moštvena kolega Jonas Vingegaard in Tobias Foss, ki sta zasedla tretje oziroma četrto mesto.

Na vprašanje, zakaj se je odločil, da se bo tako zgodaj podal na start (kot vodilni je nato preživel več ur na posebnem stolu v cilju), je dvakratni zmagovalec dirke po Španiji medijem šaljivo odgovoril: "Hitreje kot začneš, hitreje končaš."

'Zabavno bo'
Po poročanju portala Cyclingnews ni želel govoriti o maščevanju rojaku Pogačarju, ki ga je ravno v vožnji na čas tako dramatično ugnal na lanskem Touru. V Baskiji sta se Slovenca v klubskih barvah spopadla prvič po zaključni paradi do Elizejskih poljan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vsi pravijo, da gre le spopad mene s Tadejem in Tadeja z mano, toda tu je res veliko močnih fantov. A še vedno je 'okej', to je šele prva etapa in še veliko dirkanja nas čaka. Zabavno bo gledati," je prepričan Roglič, ki je z zmago v prvi etapi zabrisal tudi nekaj slabih spominov na nedavni zaključek dirke Pariz‒Nica, ko je povsem popustil in skupno zmago iz rok izpustil v zadnji etapi, ko si je ob padcu izpahnil ramo.

"Kronometer je bil malce poseben, kot so tukaj v Baskiji vedno, a res rad dirkam tukaj. Lep izziv je, nekaj spustov in težkih ovinkov, a dobro se je bilo spopasti z njimi, res pa sem zadovoljen z mojo predstavo. Gotovo bi rad imel majico vodilnega po zadnji etapi, a bomo videli, kako bo šlo. Ne glede na to, kaj se zgodi, bomo dali vse od sebe," je še povedal Roglič.

Začel morda celo prehitro
Pogačar je priznal, da se mu nastop ni najbolj posrečil. Po 4,7 kilometra je imel pred Rogličem še dve sekundi prednosti, a je nato ob prihodu v cilj že občutno zaostal. Kljub temu je napovedal, da se pravi boj šele začenja.

"Začel sem malce prehitro, a v celoti sem zadovoljen z razpletom, veselim pa se naslednjih etap," je dejal Pogačar, ki je bil nagrajen z majico najboljšega hribolazca, potem ko je kot prvi prišel na Santo Domingo. "Razlika je 28 sekund. A na tej dirki lahko v primeru slabega vremena v eni etapi nastanejo velike razlike. Razlika je zdaj velika, a jo bomo poskušali zmanjšati," je dodal.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hitri Jezek
06. 04. 2021 12.15
-3
Sam Slovenski fenomen navijanja je unikum😉Ko je kdo v poletih dober vsi navijat za skakalce.Ko ni vec pol hitro pljuvat po njemu.....dve sezoni nazaj Ilka milka....vsi Ilka ti si oh in.sploh...danes...bljak bejzi v penzijo itd..
pojtrarara
06. 04. 2021 12.45
+0
nekateri so tako kot pišeš... sama spremljam bom rekla večino športov, tudi ko niso športniki na samem vrhu, pa si vseeno zaslužijo podporo, takrat še bolj, da jim da to zanos, da navijači verjamemo vanje in je to en mali naš kamenček spodbude in pomoči, da se potegnejo iz krize, če v njej so. Bolj nas lahko skrbi kaj bo naslednja leta z našim športom - saj so otrokom sedaj prepovedani treningi... ampak veliki športniki se rojevajo od malega s treningi... če ti za eno sezono, dve prepoveš jim treninge, so takoj v zaostanku glede na svetovno konkurenco, ki pa lahko trenira... ko se bo naslednjič politika napihovala ob uspehih naših sportnikov, naj se tega spomnijo. In to nas lahko skrbi, vsaj mene.
Generacija56
06. 04. 2021 13.30
+3
Hja, teden dni je pretekel, spet lahko pišem.... Spotaknil sem se ob "hišnega filozofa", dobil kazen. Torej, k članku. Ko sem se prvič udeležil amaterske dirke, Celovec-Nova Gorica, 175km, čez alpe, sem videl veliko.... Ker sem bil nov, sem šel na dirko ( 35 let nazaj ) z blatniki, lučjo, dinamom, prtljažnikom... Vsem, kar k biciklu sodi. Tudi kako in zakaj padeš.... 5 cm... Ko smo se peljali skozi tunel, sem prižgal luč... Italijani, s fantastičnimi dresi, Bianchi kolesi, so umirali od smeha! No, potem pa je prišel prelaz Predil... Nenadoma jih je smeh minil.... Jaz s kolesom Rog Maraton, z 10 presatavami, nisem imel težav, šminkerji so jih imeli... Zakaj? Vsak dan sem se vozil v službo s kolesom, 15 km in si meril čas... Konec tedna sva s kolegom napravila turo 200km, Maribor-MS, Lenava, Čakovec, Varaždin, Ormož, Mb.... Divjala, kot norca.... Ko sem prišel na kak maraton, me je razganjalo od energije.... No, pa da se vrnem... Tile inkubatorsko vzgojeni Yatesi, Sachmani, Irruzaique..., so produkt Eurosporta... Sem spremljal komentarje... ODLIČNO OBVLADAM ANGLEŠČINO, ker mi je nekdo navrgel, da ne razumem... Včeraj je bilo PRAV ZANIMIVO, kako so padali, eden za drugim... Potem so "prosili", da jih reši Pogačar... Pa jih ni mogel... Je pihnil veter... Sedaj s strahom razmišljam, BI GLEDAL???? Ker, lahko ga zrušijo. SPET!!!! Potem bo samo rasel gnev v meni... Tega pa nimam rad....
Strunjan
06. 04. 2021 12.01
-1
Roglic je brez konkurence, ima pa dosti smole. Ampak to, prvo, to vsi sotekmovalci vedo. Pogacarja pa ne bom komentiral imam pa svoje logicno mnenje o tisti cudezni voznji na Touru. In zaradi tega mnenja, pac nisem njegov navijac. Mu pa provoscim.
turojen
06. 04. 2021 11.57
+4
A bejž no, lahko pa hitiš počasi..
Iqos
06. 04. 2021 11.55
+4
Spodobilo bi se vsaj napisat, kdaj je dirka in kdo jo prenaša. Sama šlamastika. V kovidu ste pa specalizanti.
motorist_mb
06. 04. 2021 11.58
+3
AbrA0_KadaBRa
06. 04. 2021 11.51
+3
Očitno si kolesarstvo res zasluži mesto pod DRUGI ŠPORTI?! Če mi lahko brišete komentarje, še lahko to spremenite.
motorist_mb
06. 04. 2021 11.43
+4
24 ur včeraj ste lepo v živo spremljali tu gor krono,bi bilo fajn vse etape tak spremljat in tud komentarjev bi bilo ogromno 😁
relos
06. 04. 2021 11.40
+2
... tole res zgleda, kot da bi bla le slovenska kolesarska banda dol :)
Oliguma
06. 04. 2021 11.37
+1
Mr.antipatikus toti okostnjak..sam povem :-)
pojtrarara
06. 04. 2021 11.33
+5
Gremo Primož na novo zmago danes. Držimoooo pesti. #gremorogla
pojtrarara
06. 04. 2021 11.33
+8
oprosti novinar na zadnji da dirke pariz nica ni povsem popustil, ampak je dvakrat padel, se poškodoval in kljub temu z vsemi močmi dirkal do konca.
motorist_mb
06. 04. 2021 11.38
-3
pojtrca od bolečin je popuščal kar je normalno...včasih si preveč užaljena kot punčka ki ne dobi igračke...če mu je usojeno bo zmago če ne se lahko meče na trepalnice pa nič ne pomaga...moj Pogi mu bo skoz diho za ovratnik in mala slabost in adio zmaga,hehehe!
rekapaka
06. 04. 2021 11.44
+3
Motorist Tvoj Pogi bo moral pojesti dvojno porcijo žgancev, ki mu jih skuha ekipa. Roglič gas do konca, ker si najboljši!
motorist_mb
06. 04. 2021 11.52
-1
rek Pogi že ma dve etapni dirki v žepu medtem ko Rogla 😁
rekapaka
06. 04. 2021 12.15
+0
motorist. To ne pomeni, da je boljši. Kaj boš rekel po Dirki po Baskiji, kjer bo tvoj Pogi brez etapne zmage, Roglič pa najmanj 2 + končna!
motorist_mb
06. 04. 2021 12.19
+2
se menima po končni etapi,težke besede si reko za mulca!
pojtrarara
06. 04. 2021 12.28
+4
motorist dejmo pošteno - on v vožnji po prvem padcu ni popustil, je ulovil vse nazaj, po drugem padcu tudi ni popustil, je zaostal zaradi padca, potem pa lovil sam glavnino nazaj, vendar je bila ta premočna, ko je skupaj navila tempo, ko so slišali,da je skoraj priključil... potem se pa tu pride razlika ali en sam ali glavnina - veš,da je glavnina vedno hitrejša... no tole tvoje pisanje danes mi pa res ni všeč. Pogi je odličen... Ampak Rogla je tudi - sta tam tam... Tako si se včeraj napihoval, pa je Tadej potem samo v hrib še dodatnih 10 sek izgubil... na ravnini že 18 v zaostanku, pol pa samo v hrib dodatnih 10, pa si se tako napihoval... ni ravno nekak korektno. Konec koncev polno je še favoritov, nista samo unadva. Primož mi je na tem mestu zelo spoštljiv in korekten do tekmevec vseh, ki jih je več v odlični formi. ne bit tak samozadosten. Pogačar je odličen, ni pa tako superioren glede na ostale, kot ga ti prikazuješ, veliko jih je v odlični formi poleg njega, ne samo Rogla, ampak tudi še drugi.
motorist_mb
06. 04. 2021 12.47
+1
pojtrca govora je o prvem in drugem na svetu,ostali napadajo.Poglej Rogla je car v kolesarstvu in kapa dol kot športnik.Kot človek mi ni všeč,naivn,pocukran,predober skratka lastnosti babe.V tem gladijatorstvu kolesarstva slabiči težko skozi pridejo,moraš bit z hrbtenico in vlki vodja.Lani je zaradi pocukranosti izgubil TDF pa tud direktorja njegovega ki ga ni takoj zgrabo za kravatl ko se kao družil z Pogijem na etapah.Se bojim da Rogla ne bo osvojil TDF in upam da se motim in mu želim vse dobro ampak Pogi je moj favorit ki je čisto nasprotje človeka kar mu daje več adutov v prihajajočih letih.
motorist_mb
06. 04. 2021 12.54
+2
glede napihovanja pojtrca nisem nikjer omenjal Rogle samo Pogija tak da nimaš prav,veš pa da sma sedaj v nasprotnih taborjih😉
pojtrarara
06. 04. 2021 14.00
+3
glej -mene ne moti da navijaš ti za Počagarja, da ti je ljubši... ti pač je... samo ne se tako napihovati no kot da je edini super, ker ni, in tega se še sam Rogla zaveda in verjamem da tudi Pogi. Pišeš pa tako, žal. Vsakdo ima lahko kdaj slab dan... pa tudi glede zmage dirk - da jih zmagaš vsekakor moraš biti v top formi - kar Pogi nedvomno je, ampak da očitaš,da primož še ni zmagal nobene, ker je samo na eni nastopil do sedaj in tisto bi dobil, če ne bi imel padca... to je pa malo nešportno... Poglej Van der poola kakšne tera letos na vseh dirkah... mu boš očital,da še nima skupne zmage - pa je zmagal prvo etapo po UAE potem so ga pa izključili in ni imel več možnosti... in so mu šle vsee možnosti za zmago na dirki po UAE - pa nič kriv nič dolžen... pa je vrhunski, kako tera vsako dirko - pa naj bo to večdnevna, ali enodnevna klasika... zato ne biti tako privoščljiv, ker žal nihče ni imun, in zato prav vsem želiiimo dobro... najlepše je zmagati tudi športniku ob pošteni in zdravi konkurenci na cesti... veliko je sreče tudi zelooo v tem športui ne samo forma - in pošteni spoštljivi se tega zavedajo - in so spoštljivi tudi do sotekmovalcev in športnik, ki je tak niti slučajno ni baba, ampak so njegovi uspehi še toliko več vredni, ker so vsi doseženi z maksimalnim spoštovanjem do vseh konkurentov in na pošten način. In Primož je velik v tem - ne samo zaradi uspehov, ali pa prav zaradi njih, ker ga ne delajo prevzetnega, ker ostaja skromen in z nogami trdno na tleh in z zavedanem in spoštovanjem konkurence. zato ga tudi sotekmovlaci zelo spoštujejo - vsaj v ekipi vedo povedati same prednosti tega njegovega karakterja. To niso lastnosti babe, ampak velikega športnika. čeprav je primož tisti za katerega navijam nekoliko bolj, Pogi ni moj nasprotnik in tudi ti ne, ki nekoliko bolj navijaš zanj, vso srečo želim in pošten korekten boj... ne bom napisala nikjer mala slabost, ker nikomur ne želim slabosti, niti si primož kot je verjamem, ne želi,da bi zmagoval na slabostih sotekmovalcev. Zmaga je najslajša če jo sportnik doseže ob zdravi in tehnično popolni konkurenci na cesti. verjamem da tako mislijo vsi ne samo Rogla ampak tudi Pogi in da nihče ne računa,da bi zmagal na slabostih konkurenta.
motorist_mb
06. 04. 2021 14.05
+2
murinar
06. 04. 2021 10.38
+3
Ob kateri uri in na katerem kanaku bo prenos ? Če mi lahko kdo pove .Hvala.
motorist_mb
06. 04. 2021 10.45
+12
murinar
06. 04. 2021 10.52
+6
gaber62
06. 04. 2021 11.12
+4
za našo rtv ali pop so prenosi kolesarjenja predragi!
StAnalitik
06. 04. 2021 11.12
-1
Eurosport prenaša.Pri nas Janša ne dovoli
motorist_mb
06. 04. 2021 11.14
+3
rekapaka
06. 04. 2021 11.47
-2
Tudi Španci ne prenašajo, ker je Eurosport zakupil pravice in ne dajo dovoljenja drugim TV mrežam. Izjeme Giro, Tour in Vuelta, pa mogoče še kaka klasika!
motorist_mb
06. 04. 2021 11.54
+2
Jaka Jack
06. 04. 2021 10.36
+5
Oba sta vrhunska. Bravo!!!
delomrznež
06. 04. 2021 10.25
+15
Rogla - ti samo goni .... kakor ti pase.... Kar se mene tice si ze zmagal !!!!!
skrajnež
06. 04. 2021 10.21
+8
A unu se še šlepa al kako? Zarad njega bojo uvedl minimalno razdaljo med kolesi
kameltrajbar
06. 04. 2021 10.23
-3
blef
06. 04. 2021 11.40
+4
ho?emVšolo
06. 04. 2021 10.08
+18
Roglič je car!!!!
AbrA0_KadaBRa
06. 04. 2021 09.58
+17
Roglič,Pogačar navijamo za vaju!!
motorist_mb
06. 04. 2021 09.51
-3
Pogi samo po gasu!